Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Προκρίθηκε η τρομερή Νότια Κορέα - Έμεινε με την... χαρά η Ουρουγουάη!

Προκρίθηκε η τρομερή Νότια Κορέα - Έμεινε με την... χαρά η Ουρουγουάη!

Μία μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Νότια Κορέα. Η ομάδα των Ίνμπομ και Ουί Τζο Χουάνγκ επικράτησε με 2-1 της Πορτογαλίας με ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Μουντιάλ ως δεύτερη, αφού έβαλε από κάτω την Ουρουγουάη στην ισοβαθμία, έχοντας καλύτερη συνολική επίθεση. 

Η Πορτογαλία μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νταλότ πήρε μέτρα, πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά με ωραία ενέργεια. Στη συνέχεια γύρισε στο πρώτο δοκάρι και ο Όρτα πλάσαρε για το 1-0.

Από εκεί και πέρα οι Κορεάτες πήραν την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσαν και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί στην μεγάλη περιοχή της ομάδας του Σάντος. Στο 18' βρήκαν και δίχτυα, όμως ο Γιν-Σου Κιμ ήταν εκτεθειμένος. Στο 27' η Νότια Κορέα ισοφάρισε.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιούνγκ Γκουόν Κιμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την πορτογαλική άμυνα να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Πορτογαλία μετά το 1-1 πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε την εστία του Κιμ με καλύτερη στιγμή την άστοχη κεφαλιά του Ρονάλντο από κοντά στο 42'.

Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου η Πορτογαλία ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, δίχως ωστόσο να απειλεί. Η Νότια Κορέα από την άλλη επιχειρούσε να παίξει στην αντεπίθεση, έχοντας στιγμές με τον Σον, αλλά και με τον Ίνμπομ Χουάνγκ στο 67ο λεπτό.

H Πορτογαλία συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, με τον Μπέντο να αποφασίζει μετά το 81ο λεπτό να βγάλει πιο μπροστά την ομάδα του. Η Κορέα κατάφερε να πετύχει το "χρυσό" γκολ στο 90+1'. Η Νότια Κορέα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σον, έσπασε την μπάλα στον Χουάνγκ Χι Τσαν, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ (81' Τζ. Σον), Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ (66' Χ. Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81' Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65' Λεαό), Ματέους Νούνιες (65' Παλίνια), Βιτίνια (81' Μπερνάρντο Σίλβα), Ζοάο Μάριο (82' Καρβάλιο), Κριστιάνο Ρονάλντο (65' Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα

Έμεινε με την... χαρά η Ουρουγουάη και πάει σπίτι της!

Η Ουρουγουάη πέτυχε την ύστατη στιγμή την πρώτη νίκη της στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, αλλά το 2-0 επί της Γκάνας με τα δύο γκολ του Τζιόρτζιαν ντε Αρασκαέτα δεν ήταν αρκετό. Η νίκη της Νότιας Κορέας κόντρα στην Πορτογαλία άφησε τη "σελέστε" στην 3η θέση και τους Αφρικανούς στην τελευταία.

Η "σελέστε" ισοβάθμησε με τους Ασιάτες, όμως είχε χειρότερη συνολική επίθεση κι έτσι δεν κατάφερε να συνεχίσει, σε ένα πιθανό τέλος της "χρυσής φουρνιάς" του Λουίς Σουάρες και του Έντινσον Καβάνι. Οι Γκανέζοι υποχώρησαν από τη 2η θέση στην τελευταία, όμως πήραν μία μίνι εκδίκηση για το 2010 και τον αποκλεισμό από τους Ουρουγουανούς στα ημιτελικά.

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τρίτη διαφορετική βασική ενδεκάδα στον όμιλο, ωστόσο μόνο ένας εξ αυτών φαίνεται πως δικαιώθηκε. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο Ότο Άντο, αν στο 18ο λεπτό ο Αντρέ Αγιού, ο μοναδικός πραγματικός διασωθείς από εκείνο το παιχνίδι του 2010, έπαιρνε την εκδίκησή του. Σε μία φάση που άρχισε από ευκαιρία του Τζορντάν Αγιού και κατέληξε από οφσάιντ σε πέναλτι, ο αρχηγός των "μαύρων άστρων" ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σέρχιο Ροσέτ έπεσε σωστά και κράτησε το 0-0.

Αυτή η επέμβαση έδωσε... φτερά στους παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο, που είχαν ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο οποίο πέτυχαν δύο γκολ κι έχασαν ένα λόγω απομάκρυνσης της μπάλας πάνω στη γραμμή. Η τελευταία φάση έγινε πρώτη χρονικά, με τον Ντάργουιν Νούνιες να πλασάρει πάνω από τον τερματοφύλακα, αλλά τον Μοχαμέντ Σαλισού να διώχνει την μπάλα. 

Ακολούθησαν τα γκολ τουΤζιόρτζιαν ντε Αρασκαέτα στο 26' και στο 32', με τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και να καθιερώνεται πλέον στην ενδεκάδα του Αλόνσο, ύστερα από την απουσία του στην πρεμιέρα, που κόστισε στη "σελέστε".

Η Γκάνα δεν κατάφερε να συνέλθει από αυτό το σοκ, παρότι ο Άντο αντικατέστησε στην ανάπαυλα τους αδελφούς Αγιού. Η Ουρουγουάη συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στο 58' θα μπορούσε να κάνει τρία τα τέρματά της, αν κέρδιζε πέναλτι σε μία φάση που ζήτησε ο Νούνιες και είδε ο διαιτητής στο VAR, προτού αποφασίσει πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Οι εκατέρωθεν αλλαγές ευνόησαν τους Ουρουγουανούς, αφού έριξαν το τέμπο και "ροκάνισαν" το χρόνο. Η Γκάνα χρειαζόταν τουλάχιστον δύο γκολ για την πρόκριση, αφού σε εκείνο το σημείο το σκορ στο άλλο παιχνίδι ήταν 1-1, όμως δεν πίεζε, δεν δημιουργούσε και περισσότερο κινδύνευε με τρίτο γκολ. Εξαίρεση δύο κοντινές φάσεις στο 79' και στο 81', όμως τα σουτ μέσα από την περιοχή δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Όλα κυλούσαν υπέρ της Ουρουγουάης στο "Αλ Τζανούμπ", όμως στο άλλο παιχνίδι η κατάσταση ήταν διαφορετική. Η Νότια Κορέα έκανε την ανατροπή, κάτι που σήμαινε ότι η "σελέστε" χρειαζόταν τρίτο γκολ για να προκριθεί. Το έψαξε με κάθε τρόπο, αλλά όχι με ψυχραιμία και δεν το βρήκε, με συνέπεια ο Σουάρες να κλαίει στον πάγκο, ο Καβάνι να διαμαρτύρεται έξαλλα στον διαιτητή για τις καθυστερήσεις και για ένα πέναλτι που ζήτησε και τους Γκανέζους να παίρνουν μία μίνι εκδίκηση.

ΓΚΑΝΑ: Ατί Ζιγκί, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (73' Κιερέ), Κουντούς (90+8' Φαταβού), Α. Αγιού (46' Μπουκαρί), Τζ. Αγιού (46' Σουλεμάνα), Γουίλιαμς (72' Σεμενιό)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κοάτες, Ολιβέρα, Πελίστρι (65' Ντε λα Κρους), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34' Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (80' Κανόμπιο), Σουάρες (65' Καβάνι), Νούνιες (80' Γκόμες)

filathlos.gr

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου
1. Πορτογαλία 6 (6-4)
2. Νότια Κορέα 4 (4-4)
3. Ουρουγουάη 4 (2-2)
4. Γκάνα 3 (5-7)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS