Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Απίστευτη Ιαπωνία νίκησε την Ισπανία και τερμάτισε πρώτη - Εκτός μουντιάλ η Γερμανία!

Απίστευτη Ιαπωνία νίκησε την Ισπανία και τερμάτισε πρώτη - Εκτός μουντιάλ η Γερμανία!

Η Ιαπωνία έκανε ακόμα μία ιστορική ανατροπή, αυτήν τη φορά απέναντι στην Ισπανία και η νίκη της με 2-1 την έφερε στην κορυφή του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2022. Από την άλλη η «φούρια ρόχα» τερμάτισε στην δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτη την Γερμανία. 

Πλέον η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει την Κροατία την ερχόμενη Δευτέρα και η Ισπανία το Μαρόκο την ερχόμενη Τρίτη για την φάση των «16». 

Η Ισπανία μπήκε με αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο και τους Άλβαρο Μοράτα, Νίκο Γουίλιαμς να πλαισιώνουν τον Ντάνι Όλμο στην επίθεση. Η διάθεση ήταν να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βρει διαδρόμους για το γκολ, κυρίως χάρη στις κινήσεις του Μοράτα στην πλάτη της ιαπωνικής άμυνας που παρατάχθηκε με τρεις στόπερ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν για την Ιαπωνία, όταν ένα λάθος του Σέρχιο Μπουσκέτς έφερε τον Τζούνια Ίτο σε θέση βολής, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Η απάντηση ήταν μια κεφαλιά του Μοράτα στο 11ο λεπτό που κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 με το 30ό διεθνές τέρμα του επιθετικού της Ατλέτικο.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε είχαν την κατοχή της μπάλας και τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, με τα τρεξίματα των Ιαπώνων να μην είναι αρκετά για να ισορροπήσουν τον αγώνα. Οι αλλαγές του Χατζίμε Μοριγιάσου στην ανάπαυλα θα ήταν αυτές που θα έφερναν τα πάνω κάτω.

Στο 48ο λεπτό, ο Ρίτσου Ντόαν (η μία αλλαγή) με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 και τρία λεπτά αργότερα, ο Καόρου Μιτόμα (η έτερη αλλαγή) πρόλαβε την μπάλα για χιλιοστά πριν βγει άουτ, έκανε το γύρισμα στον Άο Τανάκα κι αυτός με το σώμα από κοντά ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η Ισπανία έμοιαζε αποσβολωμένη από την ανατροπή και το σοκ έγινε μεγαλύτερο όταν η Κόστα Ρίκα άρχιζε τη δική της προσπάθεια ανατροπής απέναντι στη Γερμανία. Μάλιστα, για λίγα λεπτά οι Ισπανοί υποχώρησαν στη τρίτη θέση, μέχρι οι Γερμανοί να ισοφαρίσουν σε 2-2 στο 73ο λεπτό.

Ο Λουίς Ενρίκε έριξε στη μάχη τους Τόρες και Ασένσιο αρχικά και τον Άνσου Φάτι στη συνέχεια, όμως η Ισπανία απέτυχε να ξαναβρεί τα πατήματά της. Η κυκλοφορία στο γήπεδο της Ιαπωνίας ήταν ανούσια, οι τελικές χωρίς τύχη και η λύτρωση έφτασε από το άλλο γήπεδο, όταν η Γερμανία έκανε ανατροπή στην ανατροπή και πήρε τη νίκη.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Ιτακούρα, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ίτο, Μορίτα, Τανάκα (87' Έντο), Ναγκατόμο (46' Μιτόμα), Καμάντα (69' Τομιγιάσου), Μαέντα (62' Ασάνο), Κούμπο (46' Ντόαν)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (46' Καρβαχάλ), Ρόδρι, Π. Τόρες, Μπαλντέ (68' Άλμπα), Γκάβι (68' Φάτι), Μπουσκέτς, Πέδρι, Γουίλιαμς (57' Τόρες), Μοράτα (57' Ασένσιο), Όλμο

Η Γερμανία έριξε τέσσερα γκολ στην Κόστα Ρίκα, αλλά αποκλείστηκε για δεύτερο σερί Μουντιάλ!

Η Γερμανία επικράτησε με 4-2 της Κόστα Ρίκα, καθώς μετά από τη νίκη της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας, αποκλείστηκε από τους ομίλους για δεύτερο σερί Μουντιάλ.

Η Γερμανία μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά αναζητώντας το γκολ που θα της "λύσει" τα πόδια. Απείλησε με τους Μουσιάλα και Μίλερ, ενώ στο 10ο λεπτό η «Μάνσαφτ» απέκτησε το προβάδισμα. Ο Ράουμ έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Γκνάμπρι πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για το 1-0.

Η ομάδα του Φλικ συνέχιζε να κυριαρχεί, με τον Γκορέτσκα στο 15' να χάνει σημαντική ευκαιρία. Η Γερμανία είχε κι άλλες καλές ευκαιρίες ωστόσο πότε ήταν άστοχη, πότε ο Νάβας ήταν σωτήριος με τις επεμβάσεις του. Στο 43' λίγο έλειψε η Κόστα Ρίκα να ισοφαρίσει.

Ο Φούλερ εκμεταλλεύτηκε λάθος από τους Ρούντιγκερ και Ράουμ, πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Νόιερ απέκρουσε. Έτσι το 1-0 έμεινε έως το φινάλε του πρώτου ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική. Η Κόστα Ρίκα το εκμεταλλεύτηκε αυτό και έφτασε στην ισοφάριση. Έπειτα από γύρισμα από τα δεξιά, ο Κάμπελ πήρε πρώτη κεφαλιά, απέκρουσε ο Νόιερ, ο Τεχέδα πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.

Η «Μάνσαφτ» προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και μάλιστα είχε δύο δοκάρια με τον Μουσιάλα στο 61' και στο 67', όπως και άλλες καλές στιγμές με τον Μίλερ και τον Ρίντιγκερ. Στο 70' η Κόστα Ρίκα έκανε την προσωρινή ανατροπή. Μετά από γέμισμα του Κάμπελ στην περιοχή χρειάστηκαν δύο κεφαλιές, ώστε ο Βάργκας με προβολή μπροστά από τον Νόιερ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Χάβερτζ έφερε ξανά ισορροπία στο παιχνίδι και τη Γερμανία να βρίσκεται σε διαδικασία... κυνηγιού. Στο 76' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φίλκρουγκ να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Νάβας.

Η Γερμανία μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Στο 85' ο Γκνάμπρι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Χάβερτς με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 3-2. Στο 90+1' ο Φίλκρουγκ ανέβασε τον δείκτη του σκορ, με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται, αλλά να μετράει με το VAR και να διαμορφώνεται το 4-2 για τα «πάντσερ».

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Φούλερ (74΄ Μπενέτε), Ντουάρτε, Γουότσον, Βάργκας, Οβιέδο (90΄ Γουίσον), Αγκιλέρα (46΄ Σάλας), Μπόρες, Τεχέδα (90΄ Κοντρέρας), Κάμπελ, Βενέγκας (74΄ Ματαρίτα).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε (90΄ Γκίντερ), Ρίντιγκερ, Ράουμ (67΄ Γκέτσε), Γκορέτσκα (46΄ Κλόστερμαν), Γκιντογκάν (55΄ Φίλκρουγκ), Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ (66΄ Χάβερτς).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ιαπωνία 6 (4-3)

2. Ισπανία 4 (9-3)

3. Γερμανία 4 (6-5)

4. Κόστα Ρίκα 1 (3-11)

πηγή: filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS