Εκτύπωση αυτής της σελίδας
"Χρυσή" ισοπαλία για Κροατία, εκτός συνέχειας οι Βέλγοι - Τεράστια πρόκριση για Μαρόκο!

"Χρυσή" ισοπαλία για Κροατία, εκτός συνέχειας οι Βέλγοι - Τεράστια πρόκριση για Μαρόκο!

Βέλγιο και Κροατία τέθηκαν αντιμέτωπες στο Αχμάτ Μπιν Αλί σε ένα παιχνίδι - τελικό. Οι μεν Κροατές ήθελαν νίκη την ισοπαλία για να βρεθούν στην επόμενη φάση, οι Βέλγοι μόνο νίκη ώστε να είναι αυτοί που θα προκριθούν στους «16».

Τελικά ο αγώνας έληξε χωρίς νικητή και χωρίς τέρματα με τους Βέλγους να βιώνουν ένα αποκλεισμό - σοκ και τους Κροάτες να προκρίνονται ως δεύτεροι πίσω από το Μαρόκο.

Οι Βέλγοι μετά τις μεγάλες αναταράξεις που είχαν από τα προηγούμενα παιχνίδια παρουσιάστηκαν με αλλαγές, με τον Μέρτενς, τον Τροσάρντ και τον Καράσκο ως βασικούς και τους Αζάρ, Λουκάκου, Μπατσουαγί στον πάγκο. Οι Κροάτες από την άλλη παρουσιάστηκαν με την ίδια ενδεκάδα που κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική τον Καναδά.

Στα αγωνιστικά η Κροατία μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση ωστόσο το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλές στιγμές παρά μόνο ένα κερδισμένο πέναλτι για τους Κροάτες στο 15' που ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ με τη χρήση του VAR.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν ο Μαρτίνεζ πέρασε στην αναμέτρηση τον Λουκάκου αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας του. Κάτι έφερε δύο πολύ σημαντικές στιγμές για τους Βέλγους η πρώτη στο 61' με τον Λουκάκου να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση αλλά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι σε κενή εστία. Δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Ίντερ έχασε μια ακόμη καλή στιγμή με την κεφαλιά του να περνά εκτός από το ύψος της μικρής περιοχής.

Έπειτα το Βέλγιο συνέχισε να πιέζει με τον Λουκάκου να είναι πρωταγωνιστής σε άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να μην μπορεί να βρει γκολ. Τελικά  οι δύο ομάδες έμειναν στο απόλυτο μηδέν με τους Κροάτες να προκρίνονται ως δεύτεροι στον όμιλο και το Βέλγιο να αποχαιρετά την διοργάνωση.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+2' Μάγερ), Κράμαριτς (64' Πάσαλιτς), Λιβάγια (64' Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72' Τίλεμανς), Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ (87' Ε. Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ, Μέρτενς (46' Λουκάκου), Καράσκο (72' Ντοκού)

Τεράστια νίκη - πρόκριση για το εκπληκτικό Μαρόκο

Ο Καναδάς και το Μαρόκο αγωνίστηκαν σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον κάτι που φάνηκε με το ξεκίνημα του αγώνα. Τελικά αυτοί που πανηγύρισαν ξέφρενα ήταν οι Μαροκινοί καθώς επικράτησαν με 1-2 και εξασφάλισαν μια πανάξια πρόκριση και μάλιστα ως πρώτοι.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ζίγιες άνοιξε το σκορ για τους Μαροκινούς μετά από λάθος του Μπόργιαν ενώ το 0-2 έκανε ο Ελ Νεσιρί με ωραίο σουτ δίνοντας φτερά στα πόδια των Αφρικανών. Ωστόσο μια άτυχη στιγμή έγραψε τον... επίλογο του πρώτου ημιχρόνουμε τον Αγκέρ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της χώρας του και το σκορ ημιχρόνου να είναι 1-2.

Στο δεύτερο μέρος αν και οι Αφρικανοί ήταν άνετοι λόγω της νίκης τους φάνηκε να καταβάλλονται από το άγχος με τον Καναδά να παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα στο παιχνίδι και να πιέζει σε όλο το 45λεπτο για να πάρει τον τιμητικό βαθμό της ισοπαλίας. Η φάση που έφτασε πιο κοντά ήταν στο 72' όταν δύο ποδοσφαιριστές των τυπικά γηπεδούχων βρέθηκαν πάνω από την γραμμή αλλά ο Χάτσινσον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (61' Κονέ), Οσόριο (65' Λαρέγια), Κέι (60' Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (60' Ντέιβιντ), Χόιλετ (76' Γουόδερσπουν)

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακιμί (85' Τζαμπράν), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (77' Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπιρί (65' Αμαλάχ), Ζιγές (76' Χαμντάλαχ), Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (65' Αμπουκλάλ)

Βαθμολογία

1 Μαρόκο 7 (4-1)

2 Κροατία 5 (4-1)

3 Βέλγιο 4 (1-2)

4 Καναδά 0 (2-7)

metrosport.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS