Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μουντιάλ 2022: Λευκή ισοπαλία για Δανία και Τυνησία

Μουντιάλ 2022: Λευκή ισοπαλία για Δανία και Τυνησία

Πραγματικό ντέρμπι ήταν η αναμέτρηση της Δανίας με την Τυνησία, στην πρεμιέρα του Δ’ ομίλου του Μουντιάλ 2022, αλλά το μόνο που έλειψε ήταν ένα γκολ. Οι Αφρικανοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, απείλησαν με σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ο Σμάιχελ είχε σωτήριες επεμβάσεις για τους Σκανδιναβούς.

Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Ντάμεν να παίρνει τη θέση του Δανού πορτιέρο στους πρωταγωνιστές, καθώς ήταν καθοριστικός στα σημεία του ματς που οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να απειλήσουν.

Καλύτερη εκκίνηση για Τυνησία

Οι Τυνήσιοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη απειλή ήρθε μόλις στο 11ο λεπτό με τον Ντρέγκερ, όταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σμάιχερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μσακνί πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στα επόμενα λεπτά η Δανία προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Βορειοαφρικανών, τη στιγμή που οι Τυνήσιοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις κόντρες. Στο 23’ ο Τζεμπαλί σκόραρε απέναντι στον Σμάιχελ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Πάντως, οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές και στην επόμενη μεγάλη φάση και πάλι για λογαριασμό των Τυνήσιων, όταν ο Τζεμπαλί βρέθηκε σε θέση βολής, θέλησε να «σκάψει» πάνω από τον πορτιέρο των Ευρωπαίων, αλλά αυτός με τα ακροδάχτυλα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αντίδραση αλλά χωρίς ουσία για Δανία

Οι Σκανδιναβοί προσπάθησαν να βρουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που η Τυνησία έδειξε μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά της, θέλοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Στο 52’ ο Ντρέγκερ θέλησε να βάλει δύσκολα στον Σμάιχελ, αλλά το σουτ που έκανε χτύπησε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Όλσεν σκόραρε για τους Ευρωπαίους, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.

Στα επόμενα λεπτά, οι Σκανδιναβοί προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεσή τους, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 69’ ο Ντάμεν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Έρικσεν από το ύψος της περιοχής και στο επόμενο λεπτό, ο Κορνέλιους είχε δοκάρι σε κεφαλιά εξ επαφής.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για μία περίπτωση πέναλτι. Η Τυνησία στο 71’ για χέρι του Αντερσεν και η Δανία στις καθυστερήσεις για χέρι του Μεριά. Στη δεύτερη φάση, ο διαιτητής ειδοποιήθηκε από τον VAR να δει τη φάση στο βίντεο, αλλά καταλόγισε επιθετικό φάουλ που είχε γίνει νωρίτερα.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Αντερσεν, Κιάερ (65’ Γένσεν), Α. Κρίστενσεν, Μάελε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (45’ Ντάμσγκααρντ), Ερικσεν, Σκοβ Ολσεν (65’ Λίντσρεμ), Ντόλμπεργκ (65’ Κορνέλιους), Ρ. Κρίστενσεν.

Τυνησία (Τζαλέλ Καντρί): Νταχμέν, Αμπντί, Ταλμπί, Μεριά, Μπρον, Ντρέγκερ (88’ Κεσχρίντα), Λαϊντουνί (88’ Σασί), Σκίρι, Μπεν Σλιμάν (67’ Σλίτι), Μσακνί (80’ Μεζμπρί), Τζεμπαλί (80’ Κενισί).

onsports.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS