Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μουντιάλ 2022: Η Ολλανδία «καθάρισε» στο τέλος την μαχητική Σενεγάλη

Μουντιάλ 2022: Η Ολλανδία «καθάρισε» στο τέλος την μαχητική Σενεγάλη

Ο Κόντι Χάκπο δεν έχει φρένο ούτε με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας. Ο κορυφαίος "οράνιε" της φετινής σεζόν έδωσε προβάδισμα στη χώρα του στο 84' και ο Ντάβι Κλάασεν στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 απέναντι στη μαχητική Σενεγάλη για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ 2022. 

Οι Σενεγαλέζοι είχαν καλύτερες στιγμές, περιόρισαν τους παίκτες του Λουίς φαν Χάαλ για σχεδόν όλο το παιχνίδι, όμως πλήρωσαν αμέλειες στην άμυνα στα τελευταία λεπτά, με συνέπεια να μείνουν ουραγοί του ομίλου μαζί με το Κατάρ, την ώρα που η Ολλανδία έπιασε τον Ισημερινό στην κορυφή.

Οι πρωταθλητές Αφρικής μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν με τον Ισμαϊλά Σαρ να απειλήσουν την εστία του Νόπερτ. Η τριπλέτα στόπερ των "οράνιε" και η αμυντικογενής προσέγγιση του αγώνα στα πρώτα λεπτά απέτρεψαν τις μεγάλες ευκαιρίες.

Την οργάνωση του παιχνιδιού των Ολλανδών ανέλαβε ο Φρένκι ντε Γιονγκ, ο οποίος παίζοντας αριστερά, συνεργαζόταν με τον έτερο "εγκέφαλο", τον Ντάλεϊ Μπλιντ που συχνά βρισκόταν πιο κεντρικά στο γήπεδο. Στόχος ήταν την κατάλληλη στιγμή η μπάλα να περάσει δεξιά, όπου ο Ντένζελ Ντάμφρις έκανε επελάσεις.

Ο στόχος επετεύχθη αρκετές φορές, όμως είτε η τελική πάσα δεν ήταν σωστή είτε η τελική προσπάθεια. Ο Ντε Γιονγκ σπατάλησε ένα τετ α τετ με ντρίμπλες, αρκετές ψηλές μπαλιές "καθαρίστηκαν" από τους Σενεγαλέζους (σε ορισμένες περιπτώσεις απ' τον Σισέ) και ορισμένα σουτ εκτός περιοχής δεν ανησύχησαν τον Εντουάρ Μεντί.

Ο... αέρας ήταν η μεγαλύτερη απειλή για τον Μεντί και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία σε κόρνερ στο 53'. Οι Ολλανδοί πήραν ξεκάθαρα την μπάλα υπό τον έλεγχό τους, όμως αυτό... συσπείρωσε ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Αλιού Σισέ, που όλοι αμύνονταν και όλοι έτρεχαν πάνω κάτω στο γήπεδο.

Αυτή η συνθήκη τους επέτρεπε και να βγουν σε αντεπιθέσεις που έπιαναν ανοργάνωτη την άμυνα των "οράνιε". Δύο φορές με Κρεπίν Ντιατά και τον Μπουλαγέ Ντιά ο Νόπερτ έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις, ενώ το ίδιο συνέβη και σε σουτ του Ιντρισά Γκέιγ, αν και τελικά η φάση δεν θα μετρούσε λόγω οφσάιντ.

Η είσοδος του Μέμφις Ντεπάι στο 62' δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον Φαν Γκάαλ που άργησε να ρίξει τους Ντάβι Κλάασεν και Τον Κόπμαϊνερς για καλύτερη έμπνευση από το κέντρο, με τους Σενεγαλέζους να κάνουν αναγκαστική αλλαγή τον Σεϊκού Κουγιατέ.

Όλα θα κυλούσαν αρμονικά για τους Σενεγαλέζους, αν ο αγώνας έληγε στο 83'. Διότι ένα λεπτό αργότερα, σε μία αντεπίθεση της Ολλανδίας που εξελίχθηκε σε οργανωμένη επίθεση, ο Ντε Γιονγκ σήκωσε υπέροχα την μπάλα και ο Γκάκπο πρόλαβε την έξοδο του Μεντί, ώστε με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 1-0 και να δώσει τη νίκη στη χώρα του. Με το γκολ αυτό ο επιθετικός της Αϊντχόφεν έφτασε τη συμμετοχή σε 33 γκολ με σύλλογο και εθνική φέτος και είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης στην Ευρώπη.

Η Σενεγάλη προσπάθησε σπασμωδικά να βρει το γκολ της ισοφάρισης στις (πολλές) καθυστερήσεις, όμως πλήρωσε την ανοιχτή άμυνα, με τον Κλάασεν να γράφει το 2-0 στο 90+9' και να στέλνει την Ολλανδία στην κορυφή του πρώτου ομίλου.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62' Γιάκομπς), Ν. Μεντί, Ι. Γκέιγ, Κουγιατέ (74' Α. Γκέιγ), Ντιατά (74' Τζάκσον), Ντιά (69' Σ. Ντιένγκ), Ι. Σαρ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρ. ντε Γιονγκ, Γκάκπο (90+4' Ντε Ρον), Μπέρχαουζ (79' Κόπμαϊνερς), Γιάνσεν (62' Ντεπάι), Μπέργκβαϊν (79' Κλάασεν)

filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS