Εκτύπωση αυτής της σελίδας
SL2: Το φιάσκο ολοκληρώθηκε: 542 αγώνες κι ανέβηκε ένας!

SL2: Το φιάσκο ολοκληρώθηκε: 542 αγώνες κι ανέβηκε ένας!

Το πρωτάθλημα-παρωδία της Superleague 2 έφτασε στο τέλος του και το φινάλε έβαλε και τυπικά τη σφραγίδα σε ένα απίθανο φιάσκο 542 αγώνων για να ανέβει μόλις μία ομάδα. 

Το SDNA είχε ψέξει από την αρχή της σεζόν την εντελώς αντιποδοσφαιρική απόφαση της Ομοσπονδίας για τη διαδικασία ανόδου από τη Superleague 2. Μία κατηγορία-έκτρωμα βέβαια, που είχε και τη σφραγίδα του υφυπουργού Αθλητισμού, αφού... ξεχειλώθηκε για να γίνει μία αναδιάρθρωση-παρωδία και να ενταχθεί εντός αυτής και η περσινή Football League. Κάπως έτσι φτάσαμε να έχουμε δύο ομίλους των “17”. 

Συνολικά 34 ομάδες δηλαδή που επιδόθηκαν σε έναν κανονικό μαραθώνιο για το... τίποτα. Ή σχεδόν το τίποτα. Πόσα παιχνίδια δόθηκαν συνολικά; 542! Συγκεκριμένα είχαμε 34 αγωνιστικές που περιλάμβαναν θεωρητικά από 16 αγώνες (συνολικά δηλαδή 544 ματς), ωστόσο είχαμε και κάποια παιχνίδια που για διάφορους λόγους δεν έγιναν. Δύο της Ζακύνθου, ένα των Τρικάλων, δύο της Ρόδου και ένα του Καραϊσκάκη (αναφέρονται οι τυπικά υπαίτιες ομάδες των ακυρωμένων αγώνων). Αν συμπεριληφθούν και οι τέσσερις αγώνες μπαράζ, φτάνουμε στο εν λόγω νούμερο (542).

Το 1+1 για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, είχαμε επισημάνει εξ αρχής πόσο αδιανόητα άδικο ήταν για τις ομάδες της Superleague 2. Μία ομάδα να βγαίνει πρωταθλήτρια στον όμιλό της και στο τέλος να της στερείται το δικαίωμα προβιβασμού. Κι αν ο Λεβαδειακός αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικός στα δύο μπαράζ με τη Βέροια, δεν συνέβη το ίδιο με τη "βασίλισσα του βορρά", που ενώ δεν υστέρησε ούτε στους δύο αγώνες με τη Λαμία, η νέα χρονιά θα τη βρει πάλι στη δεύτερη κατηγορία. 

Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο φιάσκο, το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί την επόμενη σεζόν, για να αποκατασταθεί, έστω και κατόπιν εορτής, αυτή η τεράστια αδικία που συντελέστηκε. 

πηγή: sdna.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS