Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιακουμάκης και Μάνταλος έδωσαν την πρωτιά στην Ελλάδα!

Γιακουμάκης και Μάνταλος έδωσαν την πρωτιά στην Ελλάδα!

Σκορπάει χαμόγελα ξανά η Εθνική! Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο ήταν καλύτερη στο γήπεδο και επικράτησε δικαίως 2-0 του Κοσόβου με γκολ των Γιακουμάκη και Μάνταλου, για να κάνει το 4/4 και να κλειδώσει και μαθηματικά την πρωτιά στον 2ο όμιλο της League C του Nations League.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα που δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, εξασφάλισε την άνοδό της στην League B του Nations League, ενώ σε περίπτωση που αποτύχει μέσω των προκριματικών να προκριθεί στο Εuro του 2024, η πρωτιά που εξασφάλισε σήμερα θα της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για να πάρει το εισιτήριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με 4-3-3 κατέβασε την Εθνική ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Βλαχοδήμος στην εστία, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα. Στον άξονα ο Σιώπης, με τους Μπουχαλάκης, Μπακασέτα, ενώ οι Χατζηγιοβάνης, Μασούρας βρίσκονταν στα εξτρέμ και ο Παυλίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 παρέταξε το Κόσοβο ο Αλέν Ζιρές. Στο τέρμα ο Μούριτς, με τους Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι στην άμυνα. Οι Μπιτίγκι, Μουσλία στα χαφ, με τους Μπερίσα, Ρουντάνι, Ράσιτσα στη μεσοεπιθετικά τριάδα και ο Μουρίκι στην κορυφή της επίθεσης.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και αυτό που της έλειπε μόνο ήταν η αποτελεσματικότητα. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πάει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια. Μετά από το πρώτο τέταρτο που κινήθηκε σε χαμηλό ρυθμό η «γαλανόλευκη» άρχιζε σταδιακά να αυξάνει την πίεση απειλώντας στο 17' με το σουτ του Μπακασέτα, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Μούριτς και στο 21' όταν ο Σιώπης που ήταν παντού μέσα στο γήπεδο με μια όμορφη κάθετη ενέργεια επιχείρησε να βρει δίχτυα με το εξωτερικό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο, χωρίς να απειλούνται σε κανένα σημείο από τους Κοσοβάρους. Ο Μπακασέτας είχε άλλο ένα σουτ στο 28' που δεν βρήκε στόχο, όπως και η προσπάθεια του Παυλίδη στο 31', αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 37' όταν το «σκαστό» σουτ του Μαυροπάνου από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ. Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους το Κόσοβο προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά και πάλι η Εθνική μας ομάδα ήταν αυτή που πλησίασε το γκολ όταν ο Μπακασέτας κέρδισε τη διεκδίκηση από τον Αλίτι έπειτα από μια εξαιρετική μπαλιά του Μασούρα, αλλά πλάσαρε άουτ από κοντινή και πλάγια θέση.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πογέτ προχώρησε σε μια αλλαγή με τον Μάνταλο να αντικαθιστά τον Χατζηγιοβάνη και τον Μασούρα να πηγαίνει στο δεξί άκρο της επίθεσης. Η ανάπτυξη της Εθνικής, ωστόσο, δεν έβγαζε τελικές όπως στο πρώτο μέρος, με τον Πογέτ λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα να προχωρά και σε δεύτερη κίνηση από τον πάγκο αλλάζοντας φορ με τον Γιακουμάκη να αντικαθιστά τον Παυλίδη. Η Ελλάδα άρχισε από εκείνο το σημείο να πιέζει ξανά το Κόσοβο, αδυνατώντας όμως να βρει σωστές τελικές που θα την έφεραν κοντά στο γκολ.

Τελικά αυτό ήρθε στο 71' έπειτα από συνεργασία των αλλαγών του Πογέτ. Ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα, ο Γιακουμάκης νίκησε τον αντίπαλό του στον αέρα και με εξαιρετική κεφαλιά βρήκε δίχτυα λύνοντας τον... Γόρδιο δεσμό για το 1-0. Μάλιστα οι διεθνής πανηγύρισαν σηκώνοντας τη φανέλα του άτυχου Δημήτρη Λημνιού που υπέστη ρήξη χιαστών στο ματς με την Κύπρο, αλλά έμεινε κοντά στην ομάδα, πανηγυρίζοντας και αυτός από τις εξέδρες του Πανθεσσαλικού. Ένα σουτ του Ρασίτσα στο 84' που πέρασε πάνω από τα δοκάρια δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο, με τον Πογέτ να ρίχνει στο ματς προς το τέλος και τους Γιαννούλη και Αλεξανδρόπουλο.

Με το Κόσοβο όλο μπροστά στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος διεκδίκησε την μπάλα, έκλεψε και σε κενή εστία, καθώς ο Μούριτς είχε προωθηθεί για την τελευταία στατική φάση, πλάσαρε στα δίχτυα διαμορφώνοντας σε πανηγυρικό τόνο το τελικό 2-0.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (77’ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (84’ Γιαννούλης), Χατζηγιοβάνης (46’ Μάνταλος), Μασούρας (84’ Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (58’ Γιακουμάκης).

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Ντομγιόνι, Αλίτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Μπερίσα, Ρουντάνι 946’ Λοσάι), Ρασίτσα (91' Σαχίτι), Μουσλίγια (58’ Ιντρίζι), Μπιτίκι (77’ Ζενέλι), Μουρίκι.

filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS