Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Έφυγε» ο Κώστας Καραπατής

«Έφυγε» ο Κώστας Καραπατής

«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος τερματοφύλακας και Βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπατής, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 χρονών.

Ο Κώστας Καραπατής γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1929 στη Θεσσαλονίκη. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου στον Ατρόμητο Καμάρας ενώ λίγα χρόνια αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ηρακλή.

Στον Γηραιό παρέμεινε μέχρι το 1951 και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε μέχρι το 1957 όταν και επέστρεψε στον Ηρακλή στον οποίο παρέμεινε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Κώστας Καραπατής έχει πραγματοποιήσει μία συμμετοχή με την Eθνική Ελλάδας το 1955. Το 1961 κρέμασε τα γάντια του και εργάστηκε ως προπονητής σε αρκετούς συλλόγους (Ηρακλής, Προοδευτική, Πιερικός, Καβάλα, Παναχαϊκή, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Κόρινθος, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Αιγάλεω, Πανσερραϊκός, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Νάουσα), στην εθνική Νέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Βετεράνων του Ολυμπιακού: 

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού Κώστα Καραπατή, του μεγάλου διεθνούς τερματοφύλακα της ομάδας-θρύλος της δεκαετίας του 1950 με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Σημαντική ήταν επίσης η προπονητική σταδιοδρομία του που εκτός των πολλών ομάδων που εργάσθηκε με επιτυχία ήταν και προπονητής της εθνικής ομάδας. Ο Σύνδεσμός μας θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα. Τιμή και δόξα στην θρυλική μορφή του Κώστα Καραπατή».

metrosport.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS