Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αναδιάρθρωση: Το μπαλάκι για SL2-FL είναι στον Αυγενάκη όσο κι αν το πετάει… πίσω!

Αναδιάρθρωση: Το μπαλάκι για SL2-FL είναι στον Αυγενάκη όσο κι αν το πετάει… πίσω!

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και οι χειρισμοί της ΕΠΟ φέρνουν τον Λευτέρη Αυγενάκη με την… καυτή μπάλα στα χέρια.

Η δικαίωση της ΠΑΕ Χανιά στο Διαιτητικό Δικαστήριο και η απόφαση ακύρωσης των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ έχει δημιουργήσει αναβρασμό.

Με την SL2 να ακολουθεί πλέον την δικαστική απόφαση που αναφέρει πως θα τηρηθεί η προκήρυξη και το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, τα θέματα που προέκυψαν είναι πολλά και χρήζουν παρέμβασης του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Το μπαλάκι της αναδιάρθρωσης εξακολουθεί να παραμένει στον Αυγενάκη όσο κι αν ο υφυπουργός το πετάει στη διοργανώτρια. Το έκανε και την Κυριακή με «τιτίβισμα» στο οποίο ανέφερε για ακόμα μια φορά ότι «ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε πρόταση της διοίκησης SL2-FL,σχέδιο με ρεαλιστικά κριτήρια και πλάνο βιωσιμότητας».

Η διοργανώτρια δεν μπορεί να αποφασίσει κάτι άλλο. Η δομή κρίθηκε στο Διαιτητικό που έδειξε πως η προκήρυξη είναι μπετόν-αρμέ. Αυτό που ίσως ξεχνά ο Αυγενάκης που δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα είναι ότι η ΕΠΟ του εχει δώσει ένα άτυπο Οk να αποφασίσει αυτός για την τελική μορφή των κατηγοριών.

Έτσι κι αλλιώς κάθε απόφαση για νέα κατηγορία ή κατάργησή της πρέπει να περάσει με τροπολογία.

Επιπλέον αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, η ΕΕ της ΕΠΟ, πριν το Διαιτητικό την ακυρώσει, αποφάσισε το εξής

«Ενέκρινε, βάσει του άρθρου 79 του ΚΑΠ και της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, αναφορικά με τις τροποποιήσεις των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων λόγω των συνεπειών του Covid-19, πρόταση αναδιάρθρωσης της Super League 2 – Football League, ούτως ώστε κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο η Super League 2 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και η Football League με 16 ομάδες. Αποφασίστηκε επίσης να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να προχωρήσει νομοθετικά σε κατάργηση της Football League, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό, η Super League 2 θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους».

Ακυρώθηκε με λίγα λόγια το πλάνο της ΕΠΟ, αλλά το δικαίωμα του Αυγενάκη να αποφασίσει επί της δομής ή κατάργησης κατηγορίας παραμένει.

Επί της ουσίας με την τοποθέτησή του ο υφυπουργός πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Μένει στην απόφαση της SL2, στην οποία αποφασίζουν κυρίως οι ομάδες της κατηγορίας και όχι της FL.

mikriliga.com

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS