ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1517 φορές

Ρε συ Γεωργέα…

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος αναρωτιέται: "γιατί να στηθεί στο ημίχρονο το Ολυμπιακός - Βέροια και όχι από την αρχή;" και απορεί με τον Νίκο Γεωργέα που δύο χρόνια τώρα ήξερε το "στήσιμο" και δεν μίλησε για να σώσει την αγαπημένη του ΑΕΚ.

Διαβάζω το κατηγορητήριο του ανακριτή κ. Ανδρεάδη για το Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που έγινε τον Ιανουάριο του 2013. «O πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια Γεώργιος Αρβανιτίδης, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, πάντως πριν τις 6/1/2013, ημερομηνία διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός - Βέροια, (σ.σ θα είχε πλάκα να έγραφε ότι το ραντεβού έγινε μετά το ματς!) συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, ήτοι να λήξει με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού».

Το διαβάζεις και σοκάρεσαι, που έλεγε και ο Κώστας Τσαρούχας στη Δίκη τη Δευτέρα. Μετά σκέφτεσαι ότι το ματς ήταν 0-0 στο ημίχρονο και ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Γεωργέα και του Καλαϊτζίδη πήγε στο ημίχρονο ο γενικός αρχηγός της Βέροιας  Λαναρής και τους είπε να χάσουν με 3-0. Σκέφτεσαι, πώς είναι δυνατόν να συμφωνήσαν οι πρόεδροι να ρθει το ματς 3-0 και να το είπε ο Λαναρής στο ημίχρονο κι όχι πριν το ματς ξεκινήσει. Πώς ήξερε ότι δεν θα γίνει το 0-1 στο πρώτο ημίχρονο; Δηλαδή το συμφώνησαν και το άφησαν στην τύχη; Τι διάβολο στήσιμο είναι αυτό;

Ωστόσο δεν θέλω επ ουδενί να προκαταβάλλω με λογικές αμφιβολίες δικαστικές αποφάσεις: δουλειά της δικαιοσύνης είναι να συνδέσει τις τελείες και να βρει τι έγινε κι όταν φτάσουμε σε κάποια τελική απόφαση συζητάμε το σκεπτικό της.

Τι λένε οι καταθέσεις

Η δική μου δουλειά είναι τα αθλητικά και για αυτό διάβασα τις καταθέσεις του Καλαϊτζίδη και κυρίως του Νίκου Γεωργέα για να δω πώς μπορεί να στηθεί ένα ματς. Και παίρνοντάς τες της μετρητοίς, αναρωτιέμαι για το τι άνθρωποι είναι ο Καλαϊτζίδης και ο Γεωργέας, που κατά τα λεγόμενα τους παίρνουν μέρος σε ένα «στήσιμο», το βλέπουν να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους, αλλά για δυο χρόνια και βάλε δεν λένε κουβέντα!

Ο Καλαϊτζίδης χρωστά εξηγήσεις

Ότι ο Καλαϊτζίδης δεν παραιτήθηκε μπορώ και να το καταλάβω. Μπορεί να είναι ανασφαλής άνθρωπος, να φοβόταν ότι δεν θα ξαναβρεί δουλειά, να πιστεύει ότι παρά τα όσα είπε ο Λαναρής η ομάδα έκανε ότι μπορούσε και ότι εν τέλει δεν υπάρχει και κανένας ουσιαστικός λόγος για να καταγγείλει οτιδήποτε ή να φύγει: ο καθένας είναι υπόλογος απέναντι στην συνείδησή του – απλά κάποιες εξηγήσεις τις χρωστάει. Τον Νίκο Γεωργέα όμως δεν μπορώ ειλικρινά να τον καταλάβω.

Γιατί παραμένει σιωπηλός;

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Γεωργέας, γύρισε και είπε στον Καλαϊτζίδη «βγάλε με γιατί εγώ δεν δέχομαι να χάσω από αυτούς»: ακούγεται σαν η οργισμένη αντίδραση ενός παλικαριού που δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του. Ο Καλαϊτζίδης, στη δική του κατάθεση, αλλάζει λίγο τις φράσεις και λέει ότι ο Γεωργέας του είπε «βγάλε με να μην σκοτώσω κανένα»: η διαφορά είναι μικρή και οι άνθρωποι μπορεί να μην θυμούνται ακριβώς τι ειπώθηκε, άλλωστε έχουν περάσει και δύο πολλά. Όμως η μεγάλη απορία μου είναι γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα πολλά χρόνια για να μας πει την ιστορία ο Γεωργέας, που κατά τα άλλα δεν δέχεται να χάσει. Για τον Καλαϊτζίδη το καταλαβαίνω. Αλλά ο Γεωργέας, ο αρχηγός της ΑΕΚ, η σημαία, αυτός που στο Καραϊσκάκη δεν ανέχεται να χάσει ούτε με τη φανέλα της Βέροιας, γιατί έμεινε σιωπηλός;

Δεν μίλαγε, δεν έβλεπε;

Θέλω να θυμίσω το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διαδραματίζονται όλα αυτά. Είναι εν εξελίξει το πρωτάθλημα του 2012-13. Η ΑΕΚ αγωνίζεται με μια ομάδα γεμάτη από παιδάκια που παλεύουν να φτάσουν σε μια παραμονή, που θα είχε κάτι το ιστορικό. Το κάνει έχοντας δίπλα της τον κόσμο της, αγνούς ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και κατά χιλιάδες τρέχουν στο ΟΑΚΑ για να την βοηθήσουν να μην υποβιβαστεί. Αναρωτιέμαι ο Γεωργέας δεν το βλέπει αυτό, ώστε να βγει και να καταγγείλει ότι το Βέροια – Ολυμπιακός είναι στημένο; Όταν γίνεται το ΑΕΚ – Πανθρακικός και μπουκάρουν κάποιοι, η ΑΕΚ χαλάει τον κόσμο ισχυριζόμενη ότι πρέπει να συνεχιστεί το ματς και να μην τιμωρηθεί λόγω διακοπής γιατί 60 χιλιάδες άνθρωποι είχαν υποδειγματική συμπεριφορά και στο γήπεδο μπήκαν ελάχιστοι: ο Γεωργέας, όταν ξέρει πως μπορεί λέγοντας απλά την αλήθεια να δώσει στην ΑΕΚ μια ελπίδα παραμονής, γιατί δεν λέει κουβέντα;

Όταν κάτι μήνες μετά επιστρέφει στην ΑΕΚ της Γ΄ Εθνικής και βλέπει την ιστορική Ενωση να παίζει με την Τριγλία Ραφήνας, ως αρχηγός της ΑΕΚ πλέον, γιατί δεν την διηγείται αυτή την ιστορία, ώστε να καταλάβει κι ο κόσμος της ΑΕΚ πόσο άδικος ήταν ο υποβιβασμός της; Πώς διάβολε ένας άνθρωπος που δηλώνει και είναι οπαδός της ΑΕΚ κρατά το στόμα του κλειστό, ενώ η ομάδα του ζει μια σειρά από απόλυτα δράματα; Μην πει κάποιος ότι δεν μιλάει γιατί πιστεύει ότι ο υποβιβασμός της στη Γ Εθνική είναι μια καλή λύση: ο Γεωργέας δεν μιλάει ούτε κι όταν η ομάδα βρέθηκε στη Γ Εθνική! Επιπλέον αν δεν μίλησε, γιατί ήξερε ότι η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί, το πράγμα οδηγεί σε συνειρμούς χειρότερους, που δεν θέλω καν να τους κάνω.

Ενώ η ΑΕΚ κατέρρεε…

Παίρνω ως δεδομένο ότι ο Γεωργέας λέει την αλήθεια κι αναρωτιέμαι τι σημαίνει αγάπη για την ΑΕΚ, πώς ορίζεται το αθλητικό ήθος, πώς γίνεται να αποκαλύπτεις κάτι τόσο σημαντικό (και για την ίδια την ιστορία της ομάδα σου…), δυο χρόνια μετά. Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια ή ψέματα – ας το βρει η δικαιοσύνη. Για τον ποδοσφαιριστή Γεωργέα, αρχηγό, σημαία της ΑΕΚ, ψυχάρα κτλ, το να αποδειχτεί ότι λέει αλήθεια και ότι γνώριζε και δεν μιλούσε, ενώ η ΑΕΚ του κατέρρεε, θα ήταν χειρότερο…

Πηγή: sport24.gr