ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 489 φορές

Δείγματα καλής δουλειάς από Ανυφαντάκη

Καλημέρα φιλαράκια. Ομαλά φαίνεται ότι διεξάγονται τα πρωταθλήματα, σε όλα τα αθλήματα, που αφορούν τις ομάδες της Ημαθίας. Μπορεί να είναι στην αρχή, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.

Το μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας με την νοικοκυροσύνη που το διακρίνει, κάνει μια καλή πορεία, βρισκόμενο στις πρώτες θέσεις της Β΄ Εθνικής, διατηρώντας πάντοτε κρυφές ελπίδες για την έκπληξη της ανόδου. Το χάντμπολ του Ζαφειράκη Νάουσας δείχνει μέχρι στιγμή ότι είναι ανταγωνιστικό και αν συνεχίσει με την ίδια προσπάθεια, τότε θα πετύχει τον στόχο της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία. Όσον αφορά το χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας, και μόνο που συμμετέχει στο πρωτάθλημα είναι …επιτυχία. Και δεν το λέω με διάθεση ειρωνείας. Είναι μια αλήθεια που δυστυχώς …πονάει τους φίλους της ιστορικότερης ομάδας στου ελληνικού χάντμπολ.
Και αν πάμε στις μικρότερες κατηγορίες, και στο ποδόσφαιρο και στα άλλα αθλήματα, παρουσιάζεται μια ομαλότητα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι που να προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση. Τις δυνατές και τις αδύναμες ομάδες τις γνωρίζαμε πριν ακόμη ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη για την ώρα. 

Άφησα τελευταία τη Βέροια. Θεωρώ ότι στις δύο πρώτες αγωνιστικές πήρε δύο θετικά αποτελέσματα. Και ο ΠΑΟΚ Β και η Νίκη Βόλου είναι καλές ομάδες στην Superleague2. Βέβαια το ιδανικότερο θα ήταν η «βασίλισσα» έκανε το υπεραισιόδοξο «2 στα 2» ή το εφικτό «μία νίκη και μία ισοπαλία».
Ήταν δύο δύσκολα παιχνίδια και μάλιστα το πρώτο ματς πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ Β, οπότε ξεκινάς στο …άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, γιατί δεν γνωρίζεις σε ποια μέρα μπορεί να βρεθεί η ομάδα σου και σε ποια ο αντίπαλος, με το …σαράκι που λέγεται άγχος πρεμιέρας!!!

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η Βέροια και στους δύο αγώνες είχε καλή αγωνιστική παρουσία. Όχι πως είναι η υπερομάδα και πλήρης σε όλες τις γραμμές, αλλά δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις ως ομάδα που έχει μεγάλες διαφορές από τα λεγόμενα φαβορί. Είναι ανταγωνιστική και το έδειξε στο ματσάκιον της Παρασκευής στο Πανθεσσαλικό στάδιο με τη Νίκη Βόλου.

Με την ευκαιρία θα αναφέρω κάτι το οξύμωρο. Ένα παιχνίδι που παίζει η τύχη. Πέρσι σχεδόν την ίδια μέρα (13 Νοεμβρίου) η Βέροια είχε αγωνιστεί και πάλι στο Πανθεσσαλικό στάδιο με τη Νίκη Βόλου. Σ' εκείνο το παιχνίδι η Βέροια και πάλι προηγήθηκε με 1-0, αλλά τελικά απέσπασε την ισοπαλία με σκορ 2-2, χάρις σε γκολ που πέτυχε με πέναλτι ο Γιάννης Πασάς στην τελευταία φάση του αγώνα στο 95΄.
Φέτος, ένα χρόνο μετά (11 Νοεμβρίου), η Βέροια και πάλι προηγήθηκε στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη Βόλου και πάλι είχε τον τελευταίο …λόγο στο παιχνίδι Στο 92΄ ο Κατσούκης έχασε την ευκαιρία του αγώνα που αν σκοράριζε η «βασίλισσα» θα έπαιρνε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη.
Δηλαδή πέρσι, την …ίδια μέρα, στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο στάθηκε τυχερή και φέτος άτυχη!!!

Νομίζω πως αν δούμε πως είναι σήμερα διαμορφωμένη η βαθμολογία, θα νοιώσουμε μια μικρή ανησυχία. Η Βέροια βρίσκεται κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό όμως «γιατρεύεται» σε λίγες μέρες. Την επόμενη αγωνιστική (Κυριακή) υποδέχεται τον Απόλλωνα Λάρισας και καλούνται οι παίκτες και ο προπονητής να κάνουν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.
Πιστεύω ότι μια νίκη θα κάνει την διαφορά και θα τονώσει την ψυχολογία όλων μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και στους φιλάθλους. Γι αυτό θεωρώ καθοριστικό το ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας και σ΄ αυτό πρέπει οι φίλοι της ομάδας να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της.

Αναλαμβάνω να πάρω το ρίσκο και να χαρακτηρίσω τον Κώστα Ανυφαντάκη ως έναν καλό προπονητή. Δεν εννοώ ότι είναι ο αλάνθαστος, αλλά δείχνει δείγματα καλής δουλειάς. Πρώτα απ΄ όλα με το υπάρχον υλικό προσπαθεί να βγάλει (και βγάλει) αυτοματισμούς στο παιχνίδι που προκαλούν το χειροκρότημα των φιλάθλων. Μετά δείχνει ότι είναι ένας επιθετικογενής προπονητής που παίζει για τη νίκη και δεν ταμπουρώνεται στην άμυνα για να «κλέψει» το θετικό αποτέλεσμα. Ένα άλλο στοιχείο, είναι η διαχείριση της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα. Ανάλογα με την ροή του, δεν φοβάται να αλλάξει σχηματισμούς και να ψάξει λύσεις ώστε να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
Πάντα όμως με βάση το ελκυστικό ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει, σύμφωνα με το υλικό που έχει. Προφανώς συμβαδίζουν και οι ποδοσφαιρικές απόψεις του με αυτές της διοίκησης η οποία τις εξέφρασε δια στόματος του Αντιπροέδρου Στέφανου Αποστολίδη σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Υ.Γ.: Στα όσα θετικά σχόλια αναφέρω, θα πρέπει να προσθέσω και το γεγονός ότι η Βέροια στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος «πάλεψε» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών. Αυτό σημαίνει πως οι ποδοσφαιριστές της διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση και συγχαρητήρια στον Γιάννη Ματζιαρίδη και Χρήστο Βοργιαζίδη που έχουν την κύρια ευθύνη.

Έχω πολλές απορίες για το «καθεστώς» που υπάρχει στο σύνολο της ΠΑΕ Βέροια, δηλαδή της επαγγελματικής ομάδας και των υποδομών της, αλλά αυτήν την φορά θα αναφέρω μόνο μία.
Τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία της Βέροιας που λειτουργεί με την φροντίδα της οικογένειας Μπίκα, παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ και εντάχθηκαν στην ομάδα Κ15 του δικεφάλου.
Δηλαδή τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Βέροια «εργάζονται» για να τροφοδοτούν παίκτες σε άλλες ομάδες υποδομών, όπως εν προκειμένω του ΠΑΟΚ; Τότε τι νόημα έχει να λέγεται Ακαδημία Βέροιας ή τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Βέροια;
Υ.Γ.: Με την ευκαιρία να ευχηθώ στα τρία ταλέντα καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ και να τα καμαρώσουμε σε υψηλό επίπεδο!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας 14/11/22