- ΜΠΑΣΚΕΤ
- Posted
- Διαβάστηκε 1011 φορές
Πρώτη και αήττητη η Ελλάδα!!!
Το «τέσσερα στα τέσσερα» έκανε η Εθνική Ελλάδας στο Γ’ Όμιλο του φετινού Ευρωμπάσκετ, κερδίζοντας με 83-72 τη Σλοβενία στη «Zagreb Arena».
Η γαλανόλευκη νίκησε 83-72 τη Σλοβενία και έτσι «κλείδωσε» και μαθηματικά την κορυφή του Γ’ Ομίλου, με το ματς κόντρα στην Ολλανδία να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.
Mεγάλη εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη, που σημείωσε 19 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, καθορίζοντας τον αγώνα με καθοριστικά καλάθια το τέλος. Ο Γιώργος Πρίντεζης, με 16 πόντους, ήταν αυτός που διατήρησε την υπεροχή της Ελλάδας όταν οι Σλοβενοι πίεζαν, παρέα με τον Νικ Καλάθη των 12 πόντων και 6/6 βολών.
Από τη Σλοβενία, στηρίχθηκε αποκλειστικά στο ντουέτο των Γιάκα Μπλάζιτς και Ζόραν Ντράγκιτς, που σκόραραν 27 και 22 πόντους, αντίστοιχα, αλλά δεν ήταν αρκετοί.
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11 (8ρ, 2ασ), Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 10 (3), Καλάθης 12 (3ρ, 3ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας (3ασ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3.
Σλοβενία (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).
Πηγή: metrosport.gr
Σχετικά Άρθρα
-
Έξι αθλητές του Φέρωνα Βέροιας στο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής Νέων στην Αθήνα! -
Τι έγινε στην 4η αγωνιστική της National League 2 – Ρεπό για τον Φίλιππο Βέροιας -
Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ: Νικητές στα τοπικά ντέρμπι ΓΑΣ Μελίκη και Αετοί Βέροιας -
Βαθμολογία UEFA: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κράτησαν την Ελλάδα «ζωντανή» στη μάχη για την 10η θέση