ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρωταθλητές Ελλάδος οι Χαντμπολίστες του 2ου ΓΕΛ Νάουσας

Πρωταθλητές Ελλάδος αναδείχθηκαν οι μαθητές-αθλητές του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα χάντμπολ και με την διάκριση τους θα εκπροσωπήσουν ολόκληρη την Ελλάδα στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα Χάντμπολ που θα διεξαχθεί στην Τραπεζούντα της Τουρκίας το διάστημα 20-28 Ιουνίου.
 
Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Νάουσας (που είναι αθλητές του Ζαφειράκη) επικράτησαν στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Ελλάδος - Κύπρου επί των πανίσχυρων εκπαιδευτηρίων Δούκα με μόλις 1 γκολ διαφορά και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας. Την επόμενη ημέρα στον τελικό του κοινού με την Κύπρο πρωταθλήματος οι Ναουσαίοι ηττήθηκαν από την πρωταθλήτρια ομάδα της Κύπρου (ΓΕΛ Κύκκου) με μόλις 1 τέρμα διαφορά. 
 
Επειδή ωστόσο η πρωταθλήτρια Κύπρου έτσι κι αλλιώς θα εκπροσωπήσει την μαρτυρική μεγαλόνησο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τραπεζούντας, η ήττα της ομάδας της Νάουσας ήταν καθαρά διαδικαστική και ανώδυνη καθώς το 2ο ΓΕΛ Νάουσας είχε ήδη εξασφαλίσει την 1η Θέση ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας  και το μόνο που έχασε ήταν το χρυσό μετάλλιο του κοινού πρωταθλήματος Λυκείων Ελλάδας - Κύπρου.
 
Η επιτυχία των μαθητών του 2ου ΓΕΛ  Νάουσας είναι πολύ τιμητική για τους ίδιους, τους γονείς και τους καθηγητές τους, αλλά και για ολόκληρη την Νάουσα καθώς ποτέ άλλοτε σχολική ομάδα της Νάουσας δεν έχει καταφέρει να προκριθεί σε παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει ολόκληρη της χώρα μας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.
 
Στο πρωτάθλημα Ελλάδας - Κύπρου ατομική διάκριση έλαβε ο μαθητής Σταυρος Μαυροδουλάκης από την Α' Λυκείου (τμήμα Α5' ) που ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης όλης της διοργάνωσης. 
 
Το Σάββατο 17/5, τους πρωταθλητές Ελλάδος- μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας, θα δεξιωθεί ο Δήμαρχος Ηρωικής πόλης Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός. 
 
 H σύνθεση των πρωταθλητών : 
(Παναγιωτίδης, Τσακαλίδης ) Λιούμης, Κύρογλου, Τσάτσας, Ρότζιος Π., Θεοδωρόπουλος, Τζουβάρας, Πινακούδης, Ρότζιος Γ., Τσαγκεράς (απουσιάζει από την φωτογραφία), Μαυροδουλάκης, Σιδηρόπουλος, Κυπρίτης, Μπάμπος, Μπόλας (απουσιάζει από την φωτογραφία).