ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 771 φορές

Α. Κοντογουλίδης: «Ο… θρόνος της ΒΕΡΟΙΑΣ είναι αλλού»

Ο φύλακας-άγγελος της Βέροιας στην πορεία τίτλου και ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ ήταν ο Ανέστης Κοντογουλίδης.

Ο 25χρονος γκολκίπερ από την Πτολεμαϊδα έγραψε 16 συμμετοχές, εκ των οποίων στις 12 κράτησε το μηδέν. Ανέπαφη εστία, «clean sheets» όπως λέγεται παγκοσμίως, ενώ μάζεψε μόνο 5 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του, με τη μια παραβίαση από τη βούλα του πέναλτι. Ο «κέρβερος» Κοντογουλίδης, που είχε μεγάλο μερίδιο στην πορεία προς το νταμπλ και συγκρότησε την τριάδα με Μπλατσιώτη και Πάντο, στην καριέρα του αγωνίστηκε ακόμα σε Εορδαϊκό, Θύελλα Φιλώτα, Νάουσα και ΑΟ Σύρου, ενώ μίλησε στον «arenafm.gr» για τη φετινή πετυχημένη σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανέστη Κοντογουλίδη:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τις καθοριστικές «μάχες» σε αυτή τη διαδρομή: «Αυτή ήταν η προτεραιότητά μας. Η Βέροια αξίζει περισσότερα, τα επόμενα χρόνια θα βρεθεί ψηλότερα.

Το πρωτάθλημα κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική στον Εύοσμο. Στον δεύτερο γύρο νιώθαμε κοντά στον τίτλο. Ήμασταν σίγουροι για την πρωτιά, με βάση την ποιότητα σε σχέση με τους άλλους στον όμιλο. Ήμασταν αφοσιωμένοι στο στόχο, εύκολα ή δύσκολα θα το παίρναμε. Ήταν θέμα βαθμολογικής διαφοράς και απόστασης από τους ανταγωνιστές μας, το χρονικό σημείο της μαθηματικής εξασφάλισης του τίτλου. Ήμασταν το μεγάλο όνομα, πριν 2 χρόνια ήμασταν στη Σούπερ Λιγκ.

Διαθέτουμε βαριά φανέλα, έχουμε μεγάλες πορείες σε Α΄ και Β΄ Εθνική. Ο… θρόνος της Βέροιας είναι αλλού. Κάποιες απώλειες, όπως η ισοπαλία εντός με τον Εδεσσαϊκό και η ήττα στο Παλαιοχώρι δυσκόλεψαν το έργο μας, μας πήγαν λίγο πίσω.

Ωστόσο, μετά το διπλό στην Τρίγλια και την ισοπαλία στην Αγκαθιά, νιώσαμε ότι πλησιάζει η άνοδος. Ήταν τα πιο κρίσιμα θετικά αποτελέσματα, κατά τη γνώμη μου στον δεύτερο γύρο. Δέκα σερί νίκες δεν έκανε άλλος».

Για την πρόσφατη νίκη στον τελικό με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και το νταμπλ: «Μετά την εξασφάλιση του πρωταθλήματος θέλαμε το νταμπλ. Το δικαιούμασταν, ως η μεγάλη ομάδα της Ημαθίας, αλλά και συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες που μετείχαν στο θεσμό. Άρα είμαστε πετυχημένοι.

Στον τελικό ήμασταν σοβαροί, πειθαρχημένοι και δεν υποτιμήσαμε τα Τρίκαλα. Φάνηκε η δυναμική μας, υπήρχε διαφορά αρκετά μεγάλη, μπορούσαμε να φτάσουμε και σε άλλα γκολ. Καθαρίσαμε σχετικά νωρίς, μας βοήθησε το γρήγορο 1-0, βάλαμε έγκαιρα τις βάσεις και για το Κύπελλο, στο οποίο εννοείται πως δεν έπρεπε να γυρίσουμε την πλάτη, αφού είχαμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να το κάνουμε δικό μας».

Για τα σημεία-κλειδί στην πορεία προς τη Φούτμπολ Λιγκ: «Στα δύσκολα υπήρχε… οξυγόνο. Δεν «λυγίζαμε», είχαμε πίστη και υπομονή, αλλά και ενότητα. Μετά θα πατούσαμε πιο σταθερά στα πόδια μας και έτσι έγινε, το δείξαμε στην πράξη».

Για την επόμενη μέρα και το αν μπορεί η «Βασίλισσα» να είναι ξανά πρωταγωνίστρια: «Η Βέροια σύντομα θα πρωταγωνιστήσει ξανά, με αυτό το πλάνο και τη συγκεκριμένη διοίκηση. Θα είναι πρωταγωνίστρια σύντομα και σε ψηλότερα κλιμάκια η ομάδα. Είναι απαρχή και εφαλτήριο της αντεπίθεσης η φετινή χρονιά, αυτό το νταμπλ.

 Είναι θετικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα, αλλά έχουμε και άλλα σκαλοπάτια. Δεν είναι αυτό το «ταβάνι». Είχαμε οργάνωση, «έτρεχαν» άνθρωποι πίσω μας και από την ομάδα».

Για το «κάτι παραπάνω» που είχε αγωνιστικά η πρωταθλήτρια ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη: «Διαθέταμε σημαντικές μονάδες, έμπειρους παίκτες, με ισχυρή προσωπικότητα, δυναμικό χαρακτήρα και παραστάσεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Μονάδες που βοήθησαν τους μικρούς, όπως οι Μπακάλης, Μαραγκός, Βεργώνης, Κυριακίδης. Συνέβαλαν με την ποιότητα και το χαρακτήρα τους, για να γίνει ένα ισχυρό σύνολο».

Για την παρουσία του κόσμου της Βέροιας:

 «Είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία του κόσμου. Αυτή η ομάδα θέλει ακόμα περισσότερη στήριξη. Είναι μεγάλη ομάδα. Βρισκόμαστε στην αφετηρία του νέου ξεκινήματος και τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Δίνει ώθηση ο κόσμος και πιστεύω να τον ικανοποιήσαμε με αυτό το νταμπλ. Είδε ότι κάτι αλλάζει και κάτι βελτιώνεται στη Βέροια».

Για το αν είναι η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, ατομικά και συλλογικά:

 «Ναι, είναι η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου. Είχα αποχή 16 μηνών, πρόπερσι τραυματίστηκα στη Νάουσα, το καλοκαίρι του 2017. Ήθελα βασικά να ανέβει η Βέροια. Χαίρομαι διπλά που το πετύχαμε, όχι μόνο με νταμπλ, αλλά επειδή προσωπικά το συνδύασα με ενεργό ρόλο, αλλά και επάνοδο στο προσκήνιο και τη δράση. Άρα προσωπικά και συλλογικά είναι επιτυχημένη χρονιά για μένα.

 Ευχαριστώ την οικογένειά μου για τη στήριξη και αφιερώνω τον τίτλο σε όσους με πίστεψαν, οτι θα επανέλθω.

 Ευχαριστώ επίσης τους συμπαίκτες μου και κυρίως τον Μπακάλη».