ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1246 φορές

Κάτι καινούργιο ξεκίνησε στην «Βασίλισσα»

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018. Τίτλοι τέλους για την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, η οποία στο Δημοτικό στάδιο της πρωτεύουσας της Ημαθίας έδινε παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο, για το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE, που έμελε να είναι το τελευταίο της 58χρονης ιστορίας της, αφού στη συνέχεια αποχώρησε από το πρωτάθλημα, με όλα τα γνωστά επακόλουθα.

Κυριακή 14 Απριλίου του 2019 - 14 μήνες μετά. Η αναγεννημένη «Βασίλισσα», που στα φύλλα αγώνα αναγράφεται ακόμη ως Ελπίδα Σκουτάρεως, αφού με τον ΑΦΜ της συγκεκριμένης Σερραϊκής ομάδας αγωνίσθηκε σε ολόκληρο το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής (2ος όμιλος), στο γήπεδο του Ευόσμου κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, κερδίζει 0-2 και συγχρόνως την επάνοδο στα Εθνικά πρωταθλήματα, εκεί από όπου υποβιβάστηκε την προηγούμενη περίοδο και διαλύθηκε από ΠΑΕ.

Σε αυτό το 14μηνο συνέβησαν πολλά, το σημαντικότερο όμως όλων, ήταν η ανάληψη της ομάδας από γνωστούς επιχειρηματίες της πόλης της Βέροιας, με βασικό χορηγό την εταιρεία THE FOODBALLER των αδελφών Μπίκα. Έτσι, ισχυρή οικονομικά, με ανθρώπους, που μπορεί να μην είχαν ενασχόληση με ποδοσφαιρικά θέματα, όμως διαθέτουν μεγάλη διοικητική εμπειρία και έχουν πετυχημένη επαγγελματική πορεία, κατάφερε να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις ενός δύσκολου πρωταθλήματος, κάνοντας το…. αγροτικό της στα αλώνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όμως οι υποχρεώσεις της "Βασίλισσας" για την φετινή περίοδο δεν τελείωσαν με το παιχνίδι στον Εύοσμο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού υπάρχει ακόμη μία «εκκρεμότητα», αυτή του τελικού κυπέλλου της ΕΠΣΗ με αντίπαλο τα Τρίκαλα. Μοναδικός της στόχος να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο  την φετινή σεζόν, κατακτώντας το νταμπλ.

Θα είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών, τόσο του τεχνικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών, κυρίως όμως  των μεγάλων χορηγών και του Δ.Σ. της ομάδος, οι άνθρωποι του οποίου κατέβαλαν τιτάνια προσπάθεια, έβαλαν το χέρι βαθειά στο χέρι, για να την ξαναβάλουν στις σωστές ράγες και να την επαναφέρουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Κακά τα ψέματα, αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα πανηγυρίζαμε όλοι σήμερα την επιστροφή της «Βασίλισσας» στις Εθνικές κατηγορίες.

Και στη συνέχεια; Τι μπορεί ο Βεροιώτης φίλαθλος να ελπίζει για την ομάδα του;

Κάτι που μπορεί να μην προβλήθηκε τόσο, είναι η δουλειά που ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Οι άνθρωποι που έχουν επιφορτιστεί με αυτό το δύσκολο έργο, δουλεύουν κάτω από ιδανικές συνθήκες, στις εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου, προκειμένου να βγουν από αυτά τα τμήματα,οι αυριανοί άσσοι του Βεροιώτικου ποδοσφαίρου. Αυτό είναι που γεμίζει τον Βεροιώτη, με ελπίδα και αισιοδοξία, γιατί βλέπει ότι η ομάδα του έχει μέλλον.

Όσον αφορά την πορεία της «Βασίλισσας» στα Εθνικά πρωταθλήματα, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προπονητή της Σάκη Θεοδοσιάδη, σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Σπανίζουν πλέον οι υγιείς ομάδες. Αυτό χτίζεται από την ΒΕΡΟΙΑ φέτος και θα παίξει σημαντικό ρόλο, στο να έρθουν καλύτεροι παίκτες στην επόμενη χρονιά».

Από την μεριά του, ο πρόεδρος Στέφανος Αποστολίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Βέροιας ΑΚΟΥ 9,96 όπου φιλοξενήθηκε, μαζί με τον γενικό αρχηγό Αχιλλέα Μπίκα και τον εκδότη-δημοσιογράφο Βύλλη Γαλανομάτη, σε σχετική ερώτηση, μπορεί να κράτησε χαμηλούς τόνους, δεν έκρυψε όμως την αισιοδοξία του για κάτι πολύ καλό, το οποίο ξεκίνησε πριν οκτώ μήνες και όλοι θέλουν να συνεχιστεί για πολλά χρόνια, με την «Βασίλισσα» να παίζει πάντα και όπου αγωνίζεται πρωταγωνιστικό ρόλο, μα πάνω από όλα να εκπέμπει υγεία.

Τα καλύτερα λοιπόν έρχονται για την «Βασίλισσα» και το Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο γενικότερα. Για αυτό την όλη προσπάθεια, που πάνω από όλα είναι υγιής, θα πρέπει να την στηρίξουν όλοι οι φίλαθλοι, με την επιστροφή τους στο γήπεδο. Και να είναι σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσουν.

ΒΥΛΛΗΣ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"