ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1135 φορές

Έκοψαν την πίτα τους οι Παλαίμαχοι της ΒΕΡΟΙΑΣ - Τιμητικές διακρίσεις

Σε μια ζεστή εκδήλωση γεμάτη αναμνήσεις, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΒΕΡΟΙΑΣ έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα και απέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που υπηρέτησαν τη «βασίλισσα» του βορρά, είτε ως ποδοσφαιριστές, είτε ως παράγοντες και φίλαθλοι.

Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου «Ελιά», με τον Πρόεδρο των Παλαιμάχων Τάκη Παπατζίκο να κάνει μια γενική αναφορά στα «γεγονότα» της χρονιάς που πέρασε, επισημαίνοντας την προσπάθεια για την ανασύσταση του ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ που είχε ως επακόλουθο την επαναλειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και στην απώλεια του δημοσιογράφου Γιώργου Γαλανομάτη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας, αποκάλυψε πως από μικρό παιδί πήγαινε στο γήπεδο της Βέροιας για να παρακολουθήσει και πάντα «θαύμαζε» τους ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» εκείνων των χρόνων και γι αυτό άλλωστε δίνει το παρόν του στις εκδηλώσεις τους.

Επίσης ο Κώστας Μπλιάτκας έκανε μια σύντομη αναφορά στον Γιώργο Γαλανομάτη ο οποίος απεβίωσε το καλοκαίρι επισημαίνοντας πως αποτέλεσε «δάσκαλος» και εξαίροντας το ήθος που τον διέκρινε. Ακόμη, στάθηκε στην τεράστια υπομονή και επιμονή που επέδειξε ο Γιώργος Γαλανομάτης για να συγγράψει και να αφήσει «Κληρονομιά» ένα σπουδαίο συγγραφικό έργο με την ιστορία του ποδοσφαίρου στη Βέροια, ένα 5τομο έργο 2.500 σελίδων.

Στην συνέχεια αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στη ΒΕΡΟΙΑ, στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Νίκο Τσιρέλα και Χάρη Μπλατσιώτη, στον νυν Πρόεδρο της ομάδας Στέφανο Αποστολίδη και στον παλαιό παράγοντα και Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλάθλων Δάνο Φιλιππίδη.    

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας Βασίλης Φωτιάδης, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Δαμάντης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βέροιας, η υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, ο φίλος της ομάδας Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Θανάσης Ακριτίδης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Χρήστος Γιαννακούλας.

24oresimathia.gr