Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αντίο με... σκορ και θέαμα!
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1524 φορές

Αντίο με... σκορ και θέαμα!

Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτισε(,) την S.L. η "Βασίλισσα", αφού κατάφερε και πήρε το τελευταίο τρίποντο για φέτος στο γήπεδό της, κερδίζοντας 4-3 τον Αστέρα Τρ., ο οποίος κάθε άλλο παρά αδιάφορος ήταν στο χθεσινό παιχνίδι, αφού δεν είχε εξασφαλίσει τη σωτηρία του μαθηματικά, άσχετα εάν του "κάθισαν" στο τέλος της προτελευταίας αγωνιστικής τα αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι έγινε παρουσία 300 περίπου φιλάθλων, που είναι οι λιγότεροι που παρακολούθησαν ποτέ παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑΣ στη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας μας.

Μπορεί αγωνιστικά η ομάδα της Ημαθίας να έχει υποβιβαστεί απο την προηγούμενη αγωνιστική, όμως μετά τη νίκη της επι του Αστέρα και συγχρόνως την ήττα του Λεβαδειακού απο την ΑΕΚ, προσδοκά μια νέα δική της νίκη, την τελευταία αγωνιστική μέσα στην Ξάνθη και συγχρόνως ήττα της ομάδας της Βοιωτίας μέσα στη Ν. Σμύρνη, ώστε να καταλάβει την τελευταία θέση της βαθμολογίας και απο κει και πέρα να περιμένει την μη αδειοδότηση του Ηρακλή, τον υποβιβασμό του στη Β' εθνική και έτσι να παραμείνει αυτή στην S.L., παίρνοντας φυσικά και η ίδια την πολυπόθητη αδειοδότηση, για την οποία όμως πολλά ακούγονται!!

Γενικά ο αγώνας με τον Αστέρα ήταν ματσάρα στο α' ημίχρονο, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των λίγων φιλάθλων, οι οποίοι είδαν τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 0-2, τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή και να προηγούνται με 4-2 και τους Αρκάδες να βάζουν "φωτιά" στην επανάληψη με τη μείωση του σκορ σε 4-3, σκορ όμως που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και των καθυστερήσεων.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Με 4-1-4-1 ξεκίνησε και τελείωσε το παιχνίδι ο προπονητής της "Βασίλισσας" Ράτκο Ντόστανιτς, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του για διάφορους λόγους τους Κάλβο, Σισοκό, Λόπεζ, ενώ κράτησε στον πάγκο μέχρι τέλους τον Στόιτσεφ.

Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Καντιμοίρης, στα πλάγια της άμυνας οι Βασιλαντωνόπουλος - Αντονιάν και στόπερ οι Ασίγκμπα - Καλί.

Στο κέντρο ο Μπαλάφας ήταν το αμυντικό χαφ και μπροστά απ' αυτόν σε ρόλο "κόφτη" και συντονιστή συγχρόνως ο Τόμας με τον Λινάρδο, ενώ στα πλάγια ήταν οι Μίλιεβιτς - Σαρπόνγκ.

Στην κορυφή της επίθεσης οπως πάντα αγωνίστηκε ο Καπετάνος.

Στην επανάληψη ο Σέρβος τεχνικός πραγματοποίησε τρεις αλλαγές, την τελευταία στο 90' για λόγους σκοπιμότητας, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Κωνσταντινίδη στη θέση του Λινάρδου.

Πιο μπροστά και συγκεκριμένα στο 61' ο Σουλέ πέρασε στη θέση του Τόμας και στο 79' ο Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Μίλιεβιτς.

O ΑΓΩΝΑΣ

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης της Βέροιας με τον Αστέρα Τρίπολης οι οπαδοί των γηπεδούχων παρακολούθησαν μια… σύνοψη της φετινής εικόνας της ομάδας, που την οδήγησε στον αναπόφευκτο υποβιβασμό.

Σαν να μην κατέβηκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο έμοιαζαν οι ποδοσφαιριστές της «Βασίλισσας», οι οποίοι από το 8' κιόλας βρέθηκαν με 2-0 πίσω στο σκορ, με τον Μανιά να χτυπάει ισάριθμες φορές στο 4' και 8'.

Ωστόσο βρήκε τη δική της απάντηση στον επιθετικό των Αρκάδων στο πρόσωπο του Λινάρδου, που μαζί με τον Καπετάνο δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, με τελικό απολογισμό τρία τέρματα!

Τα δύο γκολ του Λινάρδου στο 10' με κεφαλιά "ψαράκι" και στο 20' με κοντινό πλασέ και το ένα του Καπετάνου στο 14' με γυριστό πλασέ, άλλαξαν εντελώς την κατάσταση και πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 20λεπτο, η ανατροπή ήταν γεγονός. Μάλιστα, προς το τέλος του ημιχρόνου η Βέροια σημείωσε ακόμη ένα τέρμα στο 37', όταν μετά απο ατομική προσπάθεια του Σαρπόνγκ και δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι 4-2.

Δυστυχώς για τους (λίγους) θεατές στην εξέδρα, το δεύτερο μέρος δεν είχε ανάλογες συγκινήσεις (και αριθμό γκολ).

Ο Μανιάς του Αστέρα κατάφερε να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ στο 55' με δυνατό σουτ, έχοντας πάρει… προσωπικά την υπόθεση, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλα αποθέματα ενώ με τα αποτελέσματα να τους βολεύουν, γνώριζαν πως έτσι κι αλλιώς είχαν ήδη σώσει την παρτίδα της παραμονής.

Η ΒΕΡΟΙΑ

Οπως προαναφέραμε οι Βεροιώτες στο χθεσινό παιχνίδι ήταν πραγματικές ψυχάρες, αφού κατάφεραν και αντέδρασαν ανατρέποντας το 0-2 εις βάρος τους σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε μόλις στο 8'.

Με αυτή την απόδοση δίκαια ο προπονητής της ομάδας Ράτκο Ντόστανιτς, στο τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του, επεσήμανε ότι η ΒΕΡΟΙΑ δεν άξιζε να πέσει στην παρακάτω κατηγορία.

Ολοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κυρίως όμως έκλεψαν την παράσταση ο Καπετάνος με τον Λινάρδο που ήταν σκόρερ και δημιουργοί των περισσότερων τερμάτων.

Τους ακολούθησαν σε απόδοση οι αμυντικοί Βασιλαντωνόπουλος (με πολλές κούρσες) και Ασίγκμπα (με σωτήρια κοψίματα), καθώς και ο Σαρπόνγκ με αποκορύφωμα για τον Ολλανδό, στη χθεσινή του πολύ καλή εμφάνιση, το γκολ που πέτυχε με ατομική προσπάθεια.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Κιλκισιώτης Σέζος ενώ ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, παρακολουθώντας απο κοντά τις φάσεις και σφυρίζοντας ακριβοδίκαια, στην επανάληψη έπαιξε Τρίπολη, αγανακτώντας σε πολλές φάσεις με τα σφυρίγματά του τους Βεροιώτες.

Σωστοί στις υποδείξεις τους ο Δημητριάδης απο τη Θεσ/νίκη και ο Καραβασίλης απο την Καβάλα.

Βέροια: Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Αντονιάν, Τόμας (60’ Σούλε), Καλί, Ασίγκμπα, Λινάρδος (90’ Κωνσταντινίδης), Μίλιεβιτς (79’ Παπαδόπουλος), Καπετάνος, Σαρπόνγκ. 

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Γιαννούλης , Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς (90’ Τσιλιανίδης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Λούις (61’ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (46’ Γκοντό), Μανιάς. 

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS