ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2261 φορές

Έχασε στο Αγρίνιο και αποχαιρετάει την Σούπερ Λιγκ η ΒΕΡΟΙΑ!

..Καταδικαστική ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε η ΒΕΡΟΙΑ στο Αγρίνιο από τον τοπικό Παναιτωλικό, για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και πλέον αποχαιρετάει τη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 5 συνεχή χρόνια παρουσίας σε αυτήν!

Η «βασίλισσα», βρίσκεται και μαθηματικά στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία και αυτό γιατί δεν «κερδίζει» καμία τριπλή ισοβαθμία στους 25 πόντους με δύο εκ των Ηρακλή, ΑΕΛ και Λεβαδειακό, ενώ έρχεται τελευταία εάν υπάρξει τετραπλή σε αυτούς τους βαθμούς, που είναι και το ανώτερο που μπορεί να φτάσει.

Ετσι  αυτό που από το καλοκαίρι έδειχνε ως το πλέον πιθανό ενδεχόμενο, έγινε για την ομάδα της Ημαθίας μία σκληρή πραγματικότητα.

ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΗΣ 4-2-3-1 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Ο Ράτκο Ντόστανιτς που δεν είχε στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Λόπεζ, Μπαλάφα, Σισοκό και τον τραυματία Άρτσε, προτίμησε τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια (στον πάγκο αναπληρωματικός τερματοφύλακας ο 16χρονος Βενετικίδης),τους Βασιλαντωνόπουλο, Αντονιάν ακραία μπακ, στα στόπερ τους Καλί, Ασίγκμπα, τους Σουλέ, Τόμας στον άξονα του κέντρου, τους Κάλβο, Σαρπόνγκ στα άκρα κέντρου και επίθεσης και τον Στόιτσεφ πίσω από τον προωθημένο Καπετάνο, σε μία διάταξη 4-2-3-1.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Βασιλαντωνόπουλος αντιμετώπισε λίγο πριν τον αγώνα ένα πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του αποφασίστηκε στο παρά… ένα

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το πρώτο 45λεπτο και με τους Λόπες, Ρότσα σε πολύ καλή μέρα «έψαχναν» από νωρίς το γκολ.

Οι δύο ξένοι της ομάδας του Αγρινίου, ήταν αυτοί που τα έκαναν όλα, απειλώντας συγχρόνως την εστία του Καντιμοίρη με σουτ, στο 3΄, 8΄, 17΄ο Ρότσα και στο 23΄, 38΄, 45΄ ο Λόπεζ, με την φάση του 17΄να γίνεται γκολ.

Η Βέροια από τη μεριά της, επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες (Μπαλάφας, Σισοκό, Λόπεζ, Άρτσε) και τον Βασιλαντωνόπουλο να παίζει τραυματίας, μπήκε και τελείωσε το α΄ημίχρονο χωρίς να μπορεί να έχει σωστή ανάπτυξη στον τρόπο παιχνιδιού της, προσπαθώντας κυρίως να προστατέψει τα νώτα της

 Πήγε να αντιδράσει κάπου στα μέσα, όμως οι του Παναιτωλικού δεν τους επέτρεψαν να κάνουν κάτι καλό και έτσι έμειναν με ένα μόνο σουτ προς την εστία τους, στο 19΄με τον Καπετάνο που έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κυρίως στο τελευταίο ημίωρο «ανέβασαν» την απόδοσή τους, βοηθώντας σε αυτό το φρεσκάρισμα που επιχείρησε ο Σέρβος τεχνικός τους, που έριξε στον αγώνα τρεις παίκτες, στο 53΄τον Λινάρδο στη θέση του Σουλέ, στο 67΄τον Μίλιεβιτς αντί του Στόιτσεφ και στο 78΄τον Παπαδόπουλο στη θέση του Κάλβο.

Ο  Παναιτωλικός από τη μεριά του στην προσπάθειά του να κλειδώσει το παιχνίδι μπήκε δυνατά για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα.

 Μετά το 60΄όμως όπως προαναφέραμε η Βέροια έγινε απειλητική προς την εστία του Κυριακίδη, με τον Καπετάνο μάλιστα να σπαταλά δυο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο (64’ – 66΄) για να φέρει το ματς στα ίσια.

Αυτό κάπου αφύπνισε τους αγρινιώτες που στη συνέχεια ανέβασαν πάλι στροφές έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού ως το φινάλε και κάποιες ακόμη ευκαιρίες για να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Ο Καντιμοίρης αναγκάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά στο φάουλ του Ρόσα (72’), η σέντρα του Μύγα βρήκε στο δοκάρι (85’) και ο τερματοφύλακας της Βέροιας έκλεισε την εντυπωσιακή του σημερινή εμφάνιση με μια ακόμη μεγάλη απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Μουνιός (89’).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3' Σουτ του Ρότσα, έδιωξε ο Καντιμοίρης με γροθιές.

8' Νέο σουτ του Ρότσα, η μπάλα πέρασε άουτ

17' Τρίτο δυνατό σουτ από τον Ρότσα στο παιχνίδι και η μπάλα... αναπαύεται στο βάθος της εστίας του Καντιμοίρη.

19' Σουτ του Καπετάνου, η μπάλα πέρασε άουτ.

23' Ο Λόπες πλάσαρε από καλή θέση, όμως ο Καντιμοίρης κατάφερε να διώξει τη μπάλα.

28' Ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ του Λόπες.

38' Σουτ του Λόπες, ο Καντιμοίρης μπλόκαρε τη μπάλα.

40' Σουτ του Μύγα, η μπάλα πέρασε άουτ.

45' Σουτ του Λόπες, έδιωξε ο Καντιμοίρης.

64' Καλή στιγμή η Βέροια με τον Καπετάνο.

66' Νέα ευκαιρία για την Βέροια, ξανά με τον Καπετάνο.

72΄Ο Καντιμοίρης αναγκάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά στο φάουλ του Ρόσα

85΄Η σέντρα του Μύγα βρήκε στο δοκάρι  

89΄Ο τερματοφύλακας της Βέροιας έκλεισε την εντυπωσιακή του σημερινή εμφάνιση με μια ακόμη μεγάλη απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Μουνιός.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Απαρατήρητος πέρασε ο Σκουλάς από την Καρδίτσακαι οι βοηθοί του Μεσσήνης και  Γκαβέρας. Άλλωστε τους «βοήθησε» και το ματς που δεν είχε την «δύσκολη» φάση. 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Μύγας, Ρότσα, Μπράβο, Παπάζογλου (71' Κουτρομάνος), Ρόσα, Ρέι (62' Μουνιός), Λόπες, Μαρκόβσκι (69' Παπαδόπουλος).

 ΒΕΡΟΙΑ:  Καντιμοίρης, Καλί, Αντονιάν, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Σουλέ (53' Λινάρδος), Τομάς, Κάλβο (78' Παπαδόπουλος), Σαρπόνγκ, Καπετάνος, Στόιτσεφ (67' Μίλιεβιτς).