ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έφτασε μια ανάσα από το "θαύμα"...

Η ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του φετινού Πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας ήταν η ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ.

Οι "ασπρόμαυροι" της Ημαθίας, αν και πρωτάρηδες σε εθνική κατηγορία, εν τούτοις κατάφεραν με την πορεία τους να αποστομώσουν όσους τους είχαν στην αρχή ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό.

Το συγκρότημα του Σταύρου Κωστογλίδη έχοντας στις τάξεις του παίκτες με θητεία από την Β' Εθνική (Τόλιος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Ζαρογιάννης), αλλά και απόρθητο κάστρο την έδρα του, στην οποία είχε απολογισμό 7 νίκες / 6 ισοπαλίες και με μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα (στην Αριδαία), κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση και να φτάσει μια ανάσα από το "θαύμα".

Με ισχυρή διοίκηση, ικανό προπονητικό επιτελείο και άξιους ποδοσφαιριστές, η ομάδα της ΑΓΚΑΘΙΑΣ "φλέρταρε" με αξιώσεις ακόμη και την απευθείας άνοδο, ωστόσο, την τελευταία στιγμή της πήραν τη μπουκιά από το στόμα, χάνοντας και τα μπαράζ ανόδου για μόλις δύο βαθμούς!

Πρώτος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής για τους "ασπρόμαυρους" ήταν ο γκολκίπερ Σάκης Τόλιος που έδωσε το παρών σε όλα τα ματς, ενώ τον ακολούθησαν οι Ρογγότης, Λιόλιος, Αβραμόπουλος, Γκελοσάνι και Χατζόπουλος που έχασαν μόλις ένα παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τοπ-σκόρερ για την ομάδα της ΑΓΚΑΘΙΑΣ ήταν οι Μανώλης Γκελοσάνι και Ραφαήλ Σούκιας που πέτυχαν από 5 τέρματα, ενώ από 4 με την φανέλα της ΝΙΚΗΣ είχαν οι Ζαρογιάννης και Προβατίδης (συνολικά 6 για την σεζόν αφού είχαν σκοράρει και από 2 τέρματα με τις προηγούμενες ομάδες τους).

Ας δούμε τι δήλωσαν ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς:

Σταύρος Κωστογλίδης (προπονητής):

"Έκλεισε μια επιτυχημένη σεζόν, όπου πραγματοποιήσαμε πολύ καλή πορεία. Κάτι που οφείλεται στον καλό σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι, στην σκληρή δουλεία που κάναμε, προπονητές και ποδοσφαιριστές, αλλά και στην οργάνωση που υπήρχε στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Μια οργάνωση που ξεκινούσε από την διοίκηση και έφτανε στους προπονητές. Επίσης, στο ρόστερ υπήρχαν ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και μας βοήθησαν πολύ με την εμπειρία τους.

Παιχνίδι με παιχνίδι πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και αφού σώσαμε νωρίς την κατηγορία, παλέψαμε στην συνέχεια για κάτι καλύτερο. Φτάσαμε κοντά, τόσο στην πρώτη θέση όσο και στην δεύτερη, όμως τελικά στις λεπτομέρειες δεν τα καταφέραμε".

Λάζαρος Τριανταφυλλίδης (ποδοσφαιριστής):

"Μια επιτυχημένη χρόνια για την ΑΓΚΑΘΙΑ και για εμάς, έκλεισε. Μας έμεινε μια πικρία αφού τελικά δεν καταφέραμε να πλασαριστούμε σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Δύο χαμένα πέναλτι στην ουσία μας στοίχησαν την διεκδίκηση της ανόδου. Στην αρχή μας είχανε όλοι ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά με σκληρή δουλειά τόσο των παικτών όσο και του προπονητικού επιτελείου, η ομάδα σώθηκε από τα Χριστούγεννα και αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος".

Χρήστος Ζαρογιάννης (ποδοσφαιριστής):

"Ήταν μια χρονιά γεμάτη χαρές και απρόσμενες καταστάσεις. Στο ποδόσφαιρο η επιτυχία με την αποτυχία κρέμεται σε μια κλωστή. Σε μια στιγμή μιλάνε όλοι για σένα και την άλλη είσαι σαν όλους τους άλλους. Η χρονιά μ' αφήνει με μια γλυκόπικρη ανάμνηση, καθώς καταφέραμε να τερματίσουμε τρίτοι και μέχρι την τελευταία αγωνιστική να παλεύουμε την άνοδο. Όπως και να 'χει, βάση στατιστικής η χρονιά θεωρείται άκρως πετυχημένη και εύχομαι ανάλογη συνέχεια".

Μανώλης Γκελοσάνι (ποδοσφαιριστής):

"Η φετινή σεζόν στην ομάδα της ΑΓΚΑΘΙΑΣ ήταν για μένα μια χρονιά έκπληξη, μια χρονιά ευχάριστη και πετυχημένη! Πολύς κόσμος έλεγε ότι δύσκολα θα σωθούμε, ότι είμαστε από τα φαβορί για υποβιβασμό, όμως δείξαμε το αντίθετο και μέχρι τις τελευταίες δυο αγωνίστηκες κυνηγούσαμε ακόμα και την πρωτιά. Ωστόσο τα δύο χαμένα πέναλτι μας άφησαν πίσω!

Ήμασταν η μοναδική ομάδα με μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αν είχαμε καλύτερο αγωνιστικό χώρο θα πηγαίναμε ακόμα καλύτερα κι εγώ από την πλευρά μου θα βοηθούσα περισσότερο την ομάδα και θα πετύχαινα κι άλλα τέρματα.

Είχαμε ένα υπέροχο κλίμα με χαμόγελα και πειράγματα! Έναν προπονητή που μας καθοδηγούσε σωστά και μας έδειχνε τί μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να φτάσουμε, αν είμαστε σοβαροί και δουλεύουμε σωστά. Μια διοίκηση που σε κάθε βήμα και σε κάθε πρόβλημα ήταν δίπλα μας για να μας βοηθήσει.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έκανα αυτή την επιλογή και αγωνίστηκα στην ομάδα της ΑΓΚΑΘΙΑΣ".

Ραφαήλ Σούκιας (ποδοσφαιριστής):

"Στόχος μας ήταν η παραμονή και, τελικώς, λίγο έλειψε να βγούμε και πρώτοι. Αν δεν ήταν τα δύο χαμένα πέναλτι με τον Μελιτέα Μελίτης και με τη Βέροια, τώρα θα ήμασταν στη Football League.

Με τη σκληρή δουλειά, τη βοήθεια του προπονητή και με ατού το καλό κλίμα στα αποδυτήρια πετύχαμε κάτι που στην αρχή της χρονιάς δεν περίμενε κανείς.

Σίγουρα υπάρχει πικρία με τον τρόπο που τελείωσε η χρονιά, όμως, σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι. Όταν ξεκινάς για να σωθείς και καταλήγεις να διεκδικείς την άνοδο δεν μπορείς παρά να είσαι ικανοποιημένος".

Αφιέρωμα από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας "ΚΕΡΚΙΔΑ"