ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στ. Κωστογλίδης: "Είναι μια απίστευτη χρονιά!" (Συνέντευξη στο kerkidasport.gr)

Η ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ αποτελεί αναμφίβολα την φετινή έκπληξη στο πρωτάθλημα του δευτέρου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Οι "ασπρόμαυροι", έχοντας ως καθοδηγητή στον πάγκο τους τον Σταύρο Κωστογλίδη, βρίσκονται από το ξεκίνημα της σεζόν στα υψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας και θέτουν υποψηφιότητα για την κατάκτηση της -προνομιούχου πιθανότατα- δεύτερης θέσης!

Ο 45χρονος τεχνικός μίλησε στο kerkidasport.gr για την φετινή εξαιρετική σεζόν της ομάδας του και για το πού οφείλεται αυτή, αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής αλλά και στα μελλοντικά του σχέδια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σταύρου Κωστογλίδη στο kerkidasport.gr:

- Όλοι περίμεναν στο ξεκίνημα της σεζόν τη ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ να παλέψει για την παραμονή, αλλά τελικά αποδείχτηκε η έκπληξη του πρωταθλήματος.

"Ναι, είναι αλήθεια. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα από την αρχή ουσιαστικά, γιατί από την περσινή χρονιά έμειναν μόνο πέντε ποδοσφαιριστές και να κυνηγήσουμε την παραμονή στην Γ' Εθνική.

Παιχνίδι με παιχνίδι, όμως, πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και κατορθώσαμε να έχουμε σώσει την κατηγορία από τον πρώτο γύρο".

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η εξαιρετική αυτή πορεία;

"Η πορεία της ομάδας οφείλεται αρχικά στον καλό και λογικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, αλλά και στην σκληρή δουλειά που κάναμε, μαζί με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές μου, από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο γήπεδο.

Η ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ είναι ένας οργανωμένος σύλλογος σε όλα τα επίπεδα. Η οργάνωση ξεκινάει από την διοίκηση και φτάνει στους προπονητές. Έτσι λοιπόν όλα γίνονται πιο εύκολα.

Βέβαια στο ρόστερ υπάρχουν και κάποια παιδιά που έχουν αγωνιστεί σε πιο μεγάλες κατηγορίες, που με την εμπειρία τους βοήθησαν αφάνταστα, τόσο εμένα όσο και τους συναδέλφους τους.

Αυτός ο συνδυασμός πιστεύω πως έχει φέρει την ομάδα σε αυτή την απρόσμενη για πολλούς θέση.

Σε αυτή την απίστευτη πορεία, όπως προανέφερα, έχουν όλοι μερίδιο. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους τρεις άμεσους συνεργάτες μου, τον γυμναστή Χρήστο Βοργιατζίδη, τον εργοφυσιολόγο Αντώνη Γρηγοριάδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Νίκο Αναστασόπουλο, που ήταν ακούραστοι εργάτες σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και με τις γνώσεις τους βοήθησαν τόσο εμένα όσο και τα παιδιά στον μέγιστο βαθμό".

- Στα τελευταία παιχνίδια ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Τι πιστεύεις ότι φταίει;

"Όντως στα τελευταία τρία ματς τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για εμάς. Ήταν παιχνίδια, από τα οποία εάν καταφέρναμε και πάρουμε κάτι παραπάνω, τώρα θα μιλούσαμε για κάτι καλύτερο.

Η ομάδα έβγαλε πάρα πολύ ενέργεια στα τελευταία ματς αλλά το παιχνίδι μας ήταν μέτριο, δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα έπρεπε. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι στους αγώνες με Βέροια και Μελίτη χάσαμε πέναλτι, που εάν τα βάζαμε τώρα θα ήμασταν πιο ψηλά, ιδιαίτερα στο τελευταίο ματς που το χάσαμε στο 93ο λεπτό!

Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι το ίδιο καλή για την ομάδα μας, όπως και πριν. Οι παίκτες μου έχουν πάθος, έχουν θέληση και δείχνουν χαρακτήρα. Είμαστε μια ομάδα που παίζει για τη νίκη. Τα παιδιά κάνουν εκπληκτική δουλειά στις προπονήσεις.

Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα!"

- Ο κόσμος βοηθάει την προσπάθειά σας;

"Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται. Θέλουμε να είναι κοντά μας σε κάθε παιχνίδι. Μέχρι τώρα είναι δίπλα μας, δεν έχουμε παράπονο. Μας βοηθάει και μας δίνει δύναμη για την συνέχεια. Τον ευχαριστούμε γι αυτό".

- Ποια ήταν η μεγαλύτερη χαρά που πήρες την φετινή χρονιά και ποια η μεγαλύτερη απογοήτευση;

"Αυτή η χρονιά έχει μόνο χαρές. Δεν έχω νοιώσει σε καμία στιγμή την απογοήτευση. Είναι μια απίστευτη χρονιά!!"

- Ποια ομάδα βλέπεις να κατακτά το φετινό πρωτάθλημα και ποια την 2η θέση;

"Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Βέροιας έχει σαφές προβάδισμα για την πρώτη θέση και φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτησή της.

Για την δεύτερη θέση θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στην Τρίγλια, που θα παλέψει με την ΑΓΚΑΘΙΑ και με το Παλαιοχώρι. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη καθώς και οι τρεις μας έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας".

- Εάν το πρωτάθλημα τελείωνε με αυτή την βαθμολογική σειρά που είναι τώρα οι ομάδες, θα ήταν όπως το περίμενες πριν την έναρξή του;

"Όχι σε καμία περίπτωση. Σίγουρα περίμενα την Βέροια ότι θα πρωταγωνιστήσει, αλλά πίστευα ότι θα είχε αντιπάλους για την κατάκτηση της κορυφής, εκτός από το Παλαιοχώρι που είχε έτοιμη ομάδα και δυνάμωσε με κάποιες προσθήκες, τον Αγροτικό Αστέρα και τον Μακεδονικό. Ακόμα και η Αριδαία είχε υψηλούς στόχους στο ξεκίνημα".

- Μία ιδιαίτερη στιγμή που θυμάσαι από την καριέρα σου, τα προηγούμενα χρόνια;

"Η στιγμή που θυμάμαι έντονα είναι το γκολ του Σιδηρόπουλου πέρσι στα μπαράζ στο 120' και μας έδωσε την άνοδο στη Γ' Εθνική. Ήταν απίστευτο συναίσθημα".

- Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

"Σίγουρα έχω φιλοδοξίες και όνειρα πάνω στο ποδόσφαιρο και κατ' επέκταση στην προπονητική. Ο χώρος είναι πολύ δύσκολος, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αρκετές φορές τα πράγματα γίνονται άδικα για τους προπονητές.

Εγώ κάνω κάτι μου μ' αρέσει αφάνταστα, δουλεύω καθημερινά με υπευθυνότητα και ελπίζω κάποια στιγμή οι κόποι και οι θυσίες μου να ανταμειφθούν. Να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται, φυσικά μέσα από την δουλεία μου".

- Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου σαν προπονητής; Θα συνεχίσεις να βρίσκεσαι στον πάγκο της ΝΙΚΗΣ ΑΓΚΑΘΙΑΣ;

"Η προπονητική μου αρέσει πολύ. Είναι κάτι που το κάνω με αγάπη και είναι κομμάτι της ζωής μου. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω και δεν περνάει από το μυαλό μου να πάψω να ασχολούμαι με αυτό.

Όσο για το αν θα συνεχίσω στον πάγκο της ΑΓΚΑΘΙΑΣ είναι νωρίς ακόμα, έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο μήνα και έχουμε δύο στόχους, την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Στο τέλος της χρονιάς, με το καλό, θα συζητήσουμε με την ομάδα και θα αποφασίσουμε για το μέλλον".