ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αλαλούμ και αναδιάρθρωση από του… χρόνου!

Να ισχύσει η αναδιάρθρωση αλλά να εφαρμοστεί την επόμενη (2020/21) και όχι την ερχόμενη σεζόν (2019/20), αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

Στο έκτακτο ΔΣ στην Ομοσπονδία με κύριο θέμα την τροπολογία που απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, η ΕΕΠ πήρε την απόφαση να προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση, αλλά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να παραμείνουν 16 ομάδες στην Super League και να μειωθούν σε 14 τη μεθεπόμενη σεζόν.

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα υποβιβαστούν από την τρέχουσα Super League δύο ομάδες και θα ανέβουν από τη Football League ισάριθμες, χωρίς να υπάρξει μπαράζ.

Επιπλέον, η Super League 2, εφόσον δεν προκύψει κάποια ανατροπή, θα ιδρυθεί κανονικά για την επόμενη σεζόν, με την προϋπόθεση να διατηρηθούν τα εγγυημένα έσοδα της χρηματοδότησης.

Σε ό,τι αφορά την συνολική εισήγηση της ΕΕΠ/ΕΠΟ το πλάνο προβλέπει:

- τη νέα σεζόν η Super League να διεξαχθεί ξανά με 16 ομάδες. Από το φετινό πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες από τη Football League.
- συμφωνεί με την ίδρυση της Super League 2 θεωρώντας πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα πρέπει να απαρτίζεται από 12 ομάδες.
- η ΕΕΠ συμφωνεί να μετατραπεί η Football League σε τρίτη τη τάξει κατηγορία στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες.

Πλέον όλα θα ξεκαθαρίσουν στο ραντεβού που αναμένεται να γίνει ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και τον Βασιλειάδη, ενώ στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ θα τεθεί η παραπάνω πρότασης προς ψήφιση.

Πηγή: mikriliga.com