ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στην τελική ευθεία για την αναδιάρθρωση

Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών επαγγελματικών κατηγοριών, τρέχουν μετά από την συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με την Super League προχθές και το ξεκαθάρισμα από πλευράς του υφυπουργού Αθλητισμού, πως δεν συζητά αναβολή της.

Σήμερα το πρωί (28/3) ο Βασιλειάδης είχε συνάντηση με τον Πετρ Φούσεκ, τον «υπερσύμβουλο» στην ΕΠΟ, που έχουν ορίσει FIFA – UEFA.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, δεν μπορούσε να είναι παρών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά είχε συζητήσει με τον Φούσεκ την ατζέντα της συνάντησης. Συζητήθηκε ευρεία γκάμα θεμάτων, αλλά και η αναδιάρθρωση.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός έλαβε έγγραφο από την ΕΠΟ, στο οποίο υπήρχε η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συμφωνεί με την αναδιάρθρωση και είχε ληφθεί από το προηγούμενο καλοκαίρι. Δεν ήταν αυτό που περίμενε ο Γιώργος Βασιλειάδης, αφού δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση για το οποίο είναι υπεύθυνη η ΕΠΟ, αλλά παρόλα αυτά αποτελεί αφετηρία για γρήγορες εξελίξεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε με την αποστολή της τροπολογίας που θα καταθέσει στην Βουλή και ζητάει από την ΕΠΟ να κάνει τυχών παρατηρήσεις ως τις 5 Απριλίου. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί μέχρι τότε, θα θεωρήσει πως η ΕΠ συμφωνεί με την τροπολογία όπως είναι και θα προχωρήσει στην κατάθεση της στην Βουλή προς ψήφιση.

Πηγή