ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μπορεί ο Ολυμπιακός;

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός διανύει μία μεταβατική περίοδο αυτή τη σεζόν. Η αρχή έγινε από πέρσι κιόλας, όταν έφερε τον Μάρτινς για να χτίσει τη νέα εποχή της ομάδας. Το καλοκαίρι το ρόστερ άλλαξε άρδην. Είδαμε 22 προσθήκες να πηγαίνουν στο λιμάνι, σε μία ανανέωση που σκοπό είχε την συγκρότηση ενός νέου συνόλου που θα ταίριαζε στα πλάνα του νέου προπονητή. Αυτό απεικονίστηκε και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών που αξιολογούνται από το Legalbet.gr για την κατάκτηση του Ελληνικού πρωταθλήματος, όπου για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν ήταν ο Ολυμπιακός το πρώτο φαβορί.

Πολλοί μπορεί να θεωρούν την ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια μεγάλη αποτυχία για τον Ολυμπιακό. Κάτι τέτοιο είναι λογικό, αφού οι φίλοι της ομάδας είναι οι πλέον καλομαθημένοι όσον αφορά τους τίτλους. Ωστόσο, την επιτυχία ή αποτυχία του εγχειρήματος μένει να τη δούμε, αφού αυτή είναι μία χρονιά που η δουλειά η οποία γίνεται ίσως και να μην φανεί. Τουλάχιστον όχι με τη μορφή τίτλων. Ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού πάντως έχει αλλάξει και μπορεί να μην αποδεικνύει κάτι προς το παρόν, δείχνει όμως τις αλλαγές που έχουν προκύψει στην οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας.

Το πρωτάθλημα λοιπόν μοιάζει δύσκολο να κατακτηθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Μάρτινς και οι παίκτες του θα παραιτηθούν από αυτό τόσο νωρίς και χωρίς να δώσουν τη μάχη τους. Αρχικά θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το μοτίβο που έχει δημιουργηθεί για τον Ολυμπιακό την τελευταία τριετία περίπου σε σχέση με τα ντέρμπι, στα οποία δεν ήταν όσο ανταγωνιστικός και αποτελεσματικός θα ήθελε. Προφανώς και σημαντικότερο παιχνίδι όλων θεωρείται αυτό της Τούμπας, όπου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το πρωτάθλημα αλλά όχι μόνο. Ακόμα και χωρίς τη κατάκτηση, μία νίκη στη Θεσσαλονίκη μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα του Πειραιά, καθώς θα επιβεβαιώσει την αλλαγή προς το καλύτερο που προσπαθεί να κάνει.

Εκτός των εγχώριων τίτλων, ο Ολυμπιακός εν μέσω αλλαγών, έχει την τύχη να βρίσκεται στη φάση των 32 του EuropaLeague απέναντι σε έναν θεωρητικά βατό αντίπαλο που προέκυψε μετά από μία καλή για εκείνον κλήρωση. Η Ντιναμό Κιέβου, αντίπαλος της ΑΕΚ πέρυσι στην ίδια φάση και δήμιός της με τον αποκλεισμό μετά από δύο ισοπαλίες, βρίσκει ξανά μπροστά της αντίπαλο από την Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, οι ομάδες που προέρχονται από την Ρωσία και την Ουκρανία δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσαν μετά τις γιορτές. Οι καιρικές συνθήκες είναι βέβαια δύσκολες για τις Ελληνικές ομάδες αλλά και οι ομάδες εκεί προέρχονται από αγωνιστική απραξία, τουλάχιστον σε επίπεδο επίσημων παιχνιδιών. Αυτό φάνηκε και πέρσι, όταν η ΑΕΚ βρήκε χώρους και έκανε το παιχνίδι της στην Ουκρανία, όπου από ατυχία δεν κέρδισε, αφού οι ευκαιρίες που είχε για να το κάνει ήταν πολλές, με κορυφαία αυτών την αστοχία του Μασούντ σε κενή εστία. Η Ντιναμό λοιπόν μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό αντίπαλο για τον Ολυμπιακό που αλλάζει, ψάχνοντας τον εαυτό του αλλά και την υπέρβαση. Το να βρεθεί η Πειραϊκή ομάδα στους 16 της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα είναι η ιδανική απόδειξη για να επιβεβαιωθεί το ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες αλλά και την ευκαιρία να ξεχωρίσει. Όχι απαραίτητα με την κατάκτηση ενός τίτλου αλλά με την εξέλιξη που μπορεί να επιδείξει μέσω μιας καλής Ευρωπαϊκής πορείας αλλά και το σπάσιμο ενός αρνητικού εγχώριου σερί.