ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΣ Ειρηνούπολης: Υψηλοί στόχοι και επαγγελματική οργάνωση (φωτο)

Ο ΑΣ Ειρηνούπολης είναι χωρίς αμφιβολία η πρωταθλήτρια ομάδα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας!

Οι νεοφώτιστοι, που έχουν εντυπωσιάσει με τις μέχρι τώρα μεταγραφικές τους κινήσεις, χαρακτηρίζονται -όχι άδικα- ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι ίδιοι δεν δείχνουν να αρνούνται τον τίτλο αυτόν!

Βασικός οικονομικός παράγοντας του ΑΣ Ειρηνούπολης είναι ο τοπικός επιχειρηματίας Θόδωρος Καρυπίδης, που αγωνίζεται και ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο Αργύρη Πρόιο και τους υπόλοιπους συνεργάτες του έχουν οργανώσει την ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα και όταν λέμε επαγγελματικά πρότυπα το εννοούμε!

Εντύπωση προκαλούν τα νέα αποδυτήρια της ομάδας (δείτε στο φωτορεπορτάζ), τα οποία θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών!

Η "Κ" και το kerkidasport.gr βρέθηκαν στην προετοιμασία της Ειρηνούπολης, όπου μας περίμενε ο γενικός αργηγός της, γνωστός απο τη θητεία του και στο Νεόκαστρο, Αρης Βενιόπουλος και κατέγραψαν την άποψη του προέδρου της ομάδας Αργύρη Πρόιου, του προπονητή Γιώργου Τυριακίδη, των ποδοσφαιριστών Γιάννη Βαλδήρ, Στάθη Σεϊτανίδη, Παναγιώτη Καλφούντζου.

Αναλυτικά τα όσα μας είπαν:

Αργύρης Πρόιος (πρόεδρος):

Ακούραστος εργάτης μπορεί να χαρακτηριστεί ο πρόεδρος της Ειρηνούπολης Αργύρης Πρόιος, ο οποίος και πέρσι ήταν στο "τιμόνι" της και την οδήγησε στην μεγαλύτερη κατηγορία της ΕΠΣΗ. Ο 39χρονος πρόεδρος δήλωσε στην "Κ" και το kerkidasport.gr για την ομάδα του:

«Είμαστε μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό.

Φροντίσαμε να διατηρήσουμε τον περσινό κορμό της ομάδας ώστε να υπάρχει μια συνέχεια από την πολύ καλή πορεία που κάναμε, μαζί με τον προπονητή Γιώργο Τυριακίδη που κάνει μια αξιόλογη δουλειά, η οποία πιστεύω ότι θα αποδώσει και φέτος.

Στην ομάδα ήρθαν αξιόλογοι παίκτες με εμπειρία σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα που επίσης θα βοηθήσουν σημαντικά.

Περιμένουμε την ηθική -κυρίως- βοήθεια του κόσμου μας ώστε οι παίκτες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Άφησα για το τέλος να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στη διοίκηση που δουλεύουν για να φτάσει η ομάδα μας όσο ψηλότερα μπορεί, καθώς και τον συγχωριανό μας επιχειρηματία και ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος είναι και ο οικονομικός μας στυλοβάτης».«Είμαστε μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό.

Γιώργος Τυριακίδης (προπονητής):

«Κατ’ αρχήν εύχομαι υγεία σε όλους μας. Ο πιο βασικός συντελεστής για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας είναι αυτός.

Δεν μπορούμε να περιαυτολογούμε, όλοι γνωρίζουν ότι εδώ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με μεγάλη διάθεση και καλές προοπτικές. Ο σύλλογος οργανώνεται αλλά σίγουρα τίποτα δεν είναι εύκολο γιατί ξεκινάει από το μηδέν το χτίσιμο μιας ομάδας με προσδοκίες και όλα εξαρτώνται από το να δουλεύει καλά το τρίπτυχο διοίκηση – προπονητής – παίκτες.

Από εκεί και πέρα προσπαθούμε στον σχεδιασμό να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν λάθη γιατί είναι ολοκαίνουργια η ομάδα. Παρόλο που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια από πέρσι δεν καταφέραμε να έχουμε ένα βασικό κορμό ώστε να χτίσουμε την ομάδα γύρω από εκεί.

Ωστόσο ο στόχος είναι ξεκάθαρος και αυτός είναι να αλλάξουμε κατηγορία. Δεν κρυβόμαστε αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο και θέλει υπομονή και χρόνο για να πετύχεις».

Για το αν η ομάδα ολοκλήρωσε το ρόστερ: «Η ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της. Ήδη έχουμε κάνει δύο φιλικά αλλά ακόμα δεν είμαστε ούτε στα μισά της προετοιμασίας μας.

Έχουμε δει κάποιες αδυναμίες μας αλλά θεωρώ ότι είναι λογικό να γίνονται και κάποια λάθη. Ίσως φορτώσαμε περισσότερο κάποιες γραμμές και εύχομαι μέχρι το τέλος της προετοιμασίας να είμαστε πανέτοιμοι.

Ο πρωταθλητισμός όπως ξέρετε δεν σηκώνει λάθη. Στόχος είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα γίνει το ταμείο».

Για το πώς είδε τα μέχρι τώρα φιλικά: «Στο πρώτο φιλικό με τα Τρίκαλα φάνηκε ότι έχουμε πολλές αδυναμίες και όπως είχα πει ήταν σαν να ξεκινήσαμε μια παρέα και να πήγαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι. Δεν είχαμε τα πιο βασικά και γενικά δεν ήμασταν ομάδα

Στο δεύτερο ματς με την Κρύα Βρύση ήμασταν βελτιωμένοι. Πήραμε κάποια μηνύματα θετικά όπως και αρκετά αρνητικά».

Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: «Είμαι ευχαριστημένος από το κλίμα της ομάδας, τα παιδιά πιστεύω ότι γνωρίζουν που ήρθαν και τι προσπαθούμε να πετύχουμε. Υπάρχει διάθεση και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν.

Από εκεί και πέρα έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εγώ αυτό που επιθυμώ είναι να δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι βελτιωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό».

Στάθης Σεϊτανίδης (τερματοφύλακας):

«Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από τους διοικούντες της ομάδας, είναι πρωτόγνωρα πράγματα για όλους μας. Υπάρχει οργάνωση, δουλεύουμε σε επαγγελματικά πλαίσια και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά.

Δεν συμφωνώ με τον τίτλο του φαβορί που μας έχουν δώσει γιατί η Νάουσα είναι ένα μεγάλο όνομα στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα το φαβορί θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Γιάννης Βαλδήρ (αμυντικός):

«Ξεκινάει μια καινούργια χρονιά, σε μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολη η χρονιά. Η ομάδα έχει βάλει πρωταγωνιστικούς στόχους. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με πολύ δουλειά και όρεξη να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο της ομάδας.

Οι παίκτες που έχουν έρθει είναι όλοι καταξιωμένοι, ακόμα και αυτοί που έχουν μείνει από πέρσι έχουν παραστάσεις από αυτή την κατηγορία και από μεγαλύτερες.

Στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε, με τους παίκτες που έχει η ομάδα οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί.

Η Νάουσα, που είναι ιστορική ομάδα και δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται σ’ αυτή την κατηγορία, είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας αλλά και πολλές ακόμα ομάδες κάνουν καλή δουλεία.

Για παράδειγμα τα Τρίκαλα φαίνονται μια οργανωμένη ομάδα με νεαρούς παίκτες και παιδιά από το χωριό που αγαπάνε την ομάδα και μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάποιες δύσκολες συνθήκες, ο Διαβατός που αγωνίζεται τόσα χρόνια στην κατηγορία, ακόμα και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που πήρε πέρσι το πρωτάθλημα».

Παναγιώτης Καλφούντζος (μέσος):

«Πιστεύω ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά τη νέα σεζόν. Σίγουρα αυτά που γίνονται εδώ πέρα είναι πρωτόγνωρα πράγματα για μια ερασιτεχνική ομάδα. Ειδικά η οργάνωση της ομάδας και ο τρόπος λειτουργίας της.

Θέλουμε να είμαστε πάνω απ’ όλα υγιείς και να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική και η κατάκτηση του κυπέλλου».

Το πρωτάθλημα είναι αρκετά δυνατό. Βασικός αντίπαλός μας πιστεύω πως θα είναι η Νάουσα που είναι μια ιστορική ομάδα.

Προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα μου και να κάνω το βήμα παραπάνω. Σίγουρα αυτό που γίνεται με τη Βέροια και τον πρόεδρο βοηθάει όλα τα νεαρά παιδιά σαν κι εμένα και είναι ένα κίνητρο για να βάλουμε ως στόχο να αγωνιστούμε κάποια στιγμή στη Βέροια».

Οικονόμου Λεωνίδας - Παναγιώτης Παντσερίδης