ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ποιές Ακαδημίες και γιατί επαναστάτησαν;

Αποπομπές, αποχωρήσεις, τελεσίγραφα, του είδους μπορείτε αν θέλετε να τους διατηρήσετε στο πρωτάθλημα, εμείς όμως δεν ανεχόμαστε την συμπεριφορά τους και αρνούμαστε να παίξουμε μαζί τους, συνόδευσαν την τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των τμημάτων υποδομής Ημαθίας - Πέλλας, λίγα μόλις 24ωρα πριν κάνει πρεμιέρα το αντίστοιχο πρωτάθλημα (ήδη το περασμένο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αγωνιστική).

Ακολούθησαν ανακοινώσεις της Ακαδημίας του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας και του ΠΑΟ Κουλούρας που αναφέρονταν σε “θεμελιώδεις αξίες”, ήθος και ειλικρίνεια, σε “υπεροπτική συμπεριφορά” τεσσάρων Ακαδημιών και πολλά αλλά, όμως για την ταμπακιέρα δεν μιλησε κανείς.

Τι είναι αυτό που ενόχλησε τις τέσσερις Ακαδημίες και τις ανάγκασε να θέσουν “βέτο” όσον αφορά την συμμετοχή του Μακεδόνα και του ΠΑΟ Κουλούρας στο αντίστοιχο πρωτάθλημα προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να κατεβάσουν τις ομάδες τους στα μεταξύ τους παιχνίδια και ποιές είναι οι τέσσερις Ακαδημίες που “επαναστάτησαν” επειδή όπως τόνισαν δεν μπορούσαν να ανεχθούν άλλο την αντισυναδελφική τους συμπεριφορά;

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΟ

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το πρόβλημα δεν προέκυψε ξαφνικά. Είναι χρόνιο. Οι εκπρόσωποι των ομάδων που παραβρίσκοντο στην συνάντηση που είχε προγραμματίσει η ΕΠΣ Ημαθίας πριν τρεις περίπου μήνες στον πολυχώρο της Ελιάς θα θυμούνται ότι ο Στέφανος Γαϊτάνος έθεσε θέμα Μακεδόνα, λέγοντας ότι ήρθε στην συγκέντρωση με την ελπίδα ότι θα συναντούσε σ’ αυτήν τον υπεύθυνο του Μακεδόνα, Γιώργο Θεοδωρίδη, για να του λύσει κάποιες απορίες που του έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την παρουσία της Ακαδημίας του όμως για μια φορά ακόμη αυτός απουσιάζει από μια συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν θεματα που ενδιαφέρουν σίγουρα και τον Μακεδόνα.

Με τον εκπρόσωπο του Μακεδόνα που παραβρισκονταν στην συγκέντρωση να διευκρινίζει στον Στέφανο Γαϊτάνο ότι βρίσκεται  αυτός και έχει εντολή να μεταφέρει στον Θεοδωρίδη οτι συζητηθεί.

Από την δική του πλευρά ο υπεύθυνος της Ακαδημίας του Αριστοτέλη Νάουσας Βασίλης Αργυρίου κατήγγειλε την αντισυναδελφική συμπεριφορά των υπευθύνων της Ακαδημίας της Κουλούρας καταγγελίες μάλιστα που βρήκαν πρόσφορο έδαφος και πολλούς υποστηρικτές μεταξύ των παραβρισκομένων.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η παρέμβαση του Στέφανου Γαϊτάνου και οι καταγγελιες του Βασίλη Αργυρίου δεν πήραν τότε έκταση επειδή το θέμα συζήτησης εκείνης της συνάντησης ήταν συγκεκριμένο. Αφορούσε τα πρωταθλήματα υποδομής που σχεδίαζε να διοργανώσει η ΕΠΣ Ημαθίας.

Αυτό βέβαια δεν σήμαινε ότι έπαψαν και να υφίστανται. Ετσι και με την πρώτη ευκαιρία ξαναβγήκαν στην επιφάνεια.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν 10 περίπου ημέρες μεταξύ των εκπροσώπων των τμημάτων υποδομής που συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Ημαθίας - Πέλλας που διεξάγεται με ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ τα τελευταία 8 χρόνια τέσσερις Ακαδημίες και συγκεκριμένα του Αριστοτέλη Νάουσας (Βασίλης Αργυρίου), της ΑΕ Ποντίων Βέροιας (Στέφανος Γαϊτάνος), του ΠΑΟΚ Μελίκης (Κώστας Παυλόπουλος) και του Αστέρα Αλεξάνδρειας (Πόλυς Ουλσουζίδης) έθεσαν θέμα Μακεδόνα και ΠΑΟ Κουλούρας.

Οι κατηγορίες: Ο μεν Μακεδόνας, όπως καταγγέλθηκε δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια και όταν προσέρχεται πολλές φορές παρουσιάζεται με ελλειπή τμήματα, αφήνοντας ξεκρέμαστες τις αντίπαλες του με την προκήρυξη του αντίστοιχου πρωταθλήματος να προβλέπει βέβαια οτι ομάδα που δεν προσέρχεται να αγωνιστεί σε δύο αγώνες αποβάλλεται από το πρωτάθλημα ένας όρος όμως που ουδέποτε εφαρμόστηκε στην περίπτωση του Μακεδόνα. 

Οσον αφορά την περίπτωση του ΠΑΟ Κουλούρας καταγγέλθηκε ότι οι υπεύθυνοι του ενοχλούν συνεχώς γονείς παικτών που ανήκουν σε άλλες Ακαδημίες προσπαθώντας να τους δελεάσουν και να τους εντάξουν στην δική τους Ακαδημία και για να το πετύχουν πολλές φορές προβάλλουν τις γνωριμίες τους με παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα στο σημείο αυτό υπηρξε και ανάλογη καταγγελία πατέρα, με τον Μανώλη Γιοβαννόπουλο να απαντά, οτι αυτός έχει “δίμετρους” τερματοφύλακες στην ομάδα του και δεν χρειάζεται τον γιο του καταγγέλοντα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο νεαρός τερματοφύλακας δεν διαθετει το απαιτούμενο ύψος και τον Σάκη Σίμπο απευθυνόμενος στον Μανώλη Γιοβαννόπουλο να απαντά οτι χρειάζεται μεγαλύτερος σεβασμός στους γονείς και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές από εμάς τους προπονητές Ακαδημιών, που υποτίθεται ότι παίζουμε και τον ρόλο του εκπαιδευτή - δασκάλου.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Με την Ακαδημία της Αγίας Μαρίνας  δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα και αποχώρησε μόνη της από το πρωτάθλημα. Η μόνη σύνδεση της με το συγκεκριμένο θέμα είναι ο πρόεδρος της Ανδρέας Καλαϊτζίδης που όπως λέγεται κατέχει το 50% του Μακεδόνα.

Νίκος Καμπούρης