ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 01/02/18

ΑΟρατη ΚλωστΗ - Phantom Thread

του Πολ Τόμας Αντερσον

Κάθε μέρα: 19.15 και 21.45 (Πεμπτ-Παρασκ-Σαββα-Κυριακ)

Δευτέρα 5/2 Τρίτη 6/2  Τετάρτη 7/2  μόνο στις 21.15

6 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ μεταξύ αυτών

ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ-ΠΟΛ ΤΟΜΑΣ ΑΝΤΕΡΣΟΝ

Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ-ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΪ-ΛΟΥΙΣ

ΒραβείοCritics' Choice Καλύτερης ενδυματολογίας

New YorkFilm Critics Circle Award for Best Screenplay

Στη δεύτερη συνεργασία τους μετά την ταινία There Will Be Blood, ο υποψήφιος για Όσκαρ Πολ Τόμας Άντερσον σκηνοθετεί τον βραβευμένο τρεις φορές με Όσκαρ Ντάνιελ Ντέι Λούις, το μεγαλύτερο ηθοποιό της γενιάς του, στο κύκνειο, κατά δήλωσή του, άσμα της καριέρας του, σε μια ανοίκεια ερωτική ιστορία.

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Νέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης.

Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί. Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Ο τελευταίος ρόλος του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, το υποψήφιο για 6 Οσκαρ φιλμ του Πολ Τόμας Αντερσον.

Η ταινία, ένα ρομάτσο εποχής («πως αλλιώς να το πεις;» είπε ο Άντερσον), είναι μία περίπλοκη ιστορία αγάπης, «που γίνεται περισσότερο πολύπλοκη και περίεργη, όπως ο έρωτας», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης. Με δημιουργικό καμβά το Λονδίνο της δεκαετίας του 1950, το «Phantom Thread» συναντά τον Λιούις στο ρόλο του Ρέινολντς Γούντκοκ, σχεδιαστή υψηλής ραπτικής που επιμελείται το τα ρούχα της βασιλικής οικογένειας, αστέρων του σινεμά, πλούσιων κληρονόμων, κοσμικών, νεαρών και μεγαλύτερων γυναικών. Η Μάνβιλ υποδύεται τη δυναμική, προστατευτική αδερφή του και η Κριπς μία νεαρή σερβιτόρα που ερωτεύεται ο Γούντκοκ.

Ένα σαγηνευτικό γοτθικό ρομάντζο, ένα χάρμα οφθαλμών και μαζί το αξέχαστο αντίο του Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην ηθοποιία.

Trailer:

1968

Η επιστροφή του αγαπημένου σας σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη (μετά την Πολίτικη Κουζίνα και τον Νοτιά) στη μεγάλη οθόνη μέσα από ένα άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα

(Συνεχίζει για 2η εβδομάδα)

Ώρα προβολής:  19.15

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.

4 Απριλίου 1968. Το φωταγωγημένο Καλλιμάρμαρο βουίζει με χιλιάδες κόσμο και η περιγραφή του Βασίλη Γεωργίου αναμεταδίδεται μέσα από εκατομμύρια τρανζιστοράκια. Ο αγώνας ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας αρχίζει. Μία ερωτευμένη κοπέλα κάνει πρόβα νυφικού μπροστά στον καθρέφτη της, ενώ ο μελλοντικός γαμπρός βρίσκεται σε απόγνωση κάθε φορά που η ελληνική ομάδα σκοράρει. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων θυμάται την πατρίδα που άφησε πίσω. Ένας νεαρός κομμουνιστής κρατούμενος πανηγυρίζει με κάθε πόντο και ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ γίνεται εξομολογητήριο παλιών και πρόσφατων τραυμάτων. Χρόνια πριν από αυτή τη βραδιά, τρεις Πολίτες αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα αθλητικό σωματείο για να πουν την ιστορία τους. Μέχρι το τέλος της βραδιάς, η ιστορία της Ελλάδας θα αλλάξει για πάντα. Μέχρι το τέλος του 1968, η ιστορία του κόσμου θα αλλάξει για πάντα.

Από ένα σπουδαίο αληθινό γεγονός και μεταξύ δηλώσεων από πραγματικά πρόσωπα και σκηνές γυρισμένες από ηθοποιούς, αποδεικνύεται ότι μπορεί να προκύψει μια πολύ καλή και αξιοπρεπέστατη ταινία, είτε κάποιος είναι fan του αθλήματος, είτε όχι.

Ο ίδιος ο Μπουλμέτης υπογράφει το σενάριο του «1968», ενώ για την υλοποίηση της ταινίας κάλεσε στο πλευρό του γνωστούς συνεργάτες του, όπως τον Γιάννη Δασκαλοθανάση στη διεύθυνση φωτογραφίας, τον Λάμπη Χαραλαμπίδη στο μοντάζ και την Ευανθία Ρεμπούτσικα στη μουσική.

Γενικά η ταινία θέλει να αναβιώσει όλο το κλίμα της δύσκολης εποχής (μην ξεχνάμε ήταν στην καρδιά της χούντας) και γενικότερα τον άθλο που επετεύχθη, με το μεράκι και την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων.

Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θοδωρής Κατσαφάδος

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

Σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης

Trailer:

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (ΜΕΤΑΓΛ.)

EARLY MAN

Ώρα προβολής:  17.30

Σκηνοθεσία:    ΝΙΚ ΠΑΡΚ

Σενάριο:          ΜΑΡΚ ΜΠΑΡΤΟΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, το animation «Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων» αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, o οποίος μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, προσπαθούν να ενώσουν τη φυλή τους απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Νουθ, ώστε να σώσουν το σπίτι τους.

Trailer:

Η ΛηστεΙα του ΑιΩνα - Den of Thieves  (ΤζΕραρντ ΜπΑτλερ, 50 Cent)

Ώρα προβολής:  21.15

Ο σεναριογράφος των London Has Fallen και A Man Apart, Christian Gudegast, μας μεταφέρει στο Los Angeles του τώρα, εκεί που οι ληστείες έχουν μεγαλύτερη συχνότητα από τις γεννήσεις(!), παρουσιάζοντας μας μια ιστορία ακραίας βίας όπου βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός αρρωστημένου ανταγωνισμού μεταξύ outlaws και cop-outlaws.

Σεναριογράφος συνταγογραφημένων ταινιών δράσης («Ο Τιμωρός» με τον Βιν Ντίζελ, «Το Λονδίνο Έπεσε»), ο Κρίστιαν Γκούντεκαστ κάνει σκηνοθετικό ντεμπούτο με μια αστυνομική περιπέτεια εμπνευσμένη από την «Έξαψη» του Μάικλ Μαν. Το Λος Άντζελες αποτελεί και πάλι το φόντο εξέλιξης μιας μονομαχίας διαρκείας ανάμεσα στους επικεφαλής δύο αντίπαλων ομάδων. Μιας ασύλληπτης συμμορίας ληστών τραπεζών και μιας επίλεκτης ομάδας της αστυνομίας η οποία προσπαθεί να τους σταματήσει. Κι ενώ η δεύτερη κινείται στα όρια του νόμου, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να φέρει αποτελέσματα, η πρώτη σχεδιάζει να χτυπήσει την απόρθητη Ομοσπονδιακή Τράπεζα, μια επιχείρηση που εκ πρώτης όψεως φαντάζει ακατόρθωτη.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Γκούντεκαστ

Σενάριο: Κρίστιαν Γκούντεκαστ

Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Εβαν Τζόουνς, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον

Trailer:

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria