ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1919 φορές

Η "Βασίλισσα" με τη... ματιά ενός φανατικού φιλάθλου της

Μια επιστολή όπου... ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για το παρόν και το μέλλον της αγαπημένης του ομάδας, έγραψε ένας φανατικός φίλαθλος της "Βασίλισσας του βορρά", την οποία μας έστειλε και την δημοσιεύουμε παρακάτω:

VERIA NFC - 2019: Το παρόν και το μέλλον της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

Η αυλαία του Α' γύρου της Βασίλισσας του Βορρά τη βρίσκει στην 3η θέση και 3 βαθμούς μακριά από τις προνομιακές θέσεις ανόδου στη Super League 2 ενώ 6 βαθμοί τη χωρίζουν από την κορυφή της κατηγορίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η Βέροια δεν πείθει παρότι το καλοκαίρι ήταν το δεύτερο φαβορί για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία στις στοιχηματικές. Μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η ΒΕΡΟΙΑ χρειάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή καθώς η ομάδα δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες των ανθρώπων της αλλά και του κόσμου της. 

Η ήττα από τον Ιάλυσο μάλιστα, τον τελευταίο της βαθμολογίας (μέχρι εκείνη τη στιγμή), αποτελεί ένα διόλου κολακευτικό αποτέλεσμα. Η σημερινή εικόνα της Βασίλισσας του Βορρά όμως δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του πρώην προπονητή της αλλά και του νυν τεχνικού δ/ντη της, κ Γιώργο Μεταξά. Προπονητής και τεχνικός διευθυντής καθίσανε μαζί κάτω και σχεδιάσανε την Βέροια της Football League που θα είχε ως πρώτο στόχο την άμεση άνοδο της ομάδας στη νεοσύστατη Super League 2.

Μέχρι στιγμής οι επιλογές του κ. Μεταξά δεν πείθουν (η Βασίλισσα έχει αλλάξει ήδη προπονητή οπότε δεν τίθεται θέμα περαιτέρω σχολιασμού). Φωτεινότερο παράδειγμα ο νυν βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Παναγιώτης Βοσνιάδης, τα λάθη του οποίου στοίχησαν κάποιους πολύτιμους βαθμούς στη ΒΕΡΟΙΑ. Ωστόσο, με εξαίρεση τον Γιάννη Πασά που είναι και ο πρώτος σκόρερ της Βασίλισσας του Βορρά χωρίς να έχει πιάσει ακόμη το 100% κανένας από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές δεν εντυπωσιάζει με την απόδοσή του.

Με την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να είναι προ των πυλών η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ φωνάζει πως χρειάζεται έμπειρο και σταθερό τερματοφύλακα για να μην αφήσει και άλλους βαθμούς στους 13 τελικούς που απομένουν, ενώ έχει ανάγκη από έτοιμο δημιουργικό χαφ, σέντερ φορ που θα έχει το εύκολο γκολ, βασικό δεξί μπακ και έναν εξτρέμ. Δηλαδή, η ΒΕΡΟΙΑ χρειάζεται μίνιμουμ έναν έμπειρο και έτοιμο να προσφέρει παίκτη για κάθε γραμμή σε ένα μεταγραφικό παράθυρο το οποίο δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση περιθώριο λάθους αφού οι
επιλογές τέτοιων παικτών είναι μετρημένες.

Την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο λοιπόν θα κριθεί και το έργο του κ. Μεταξά, ενός γνωστού μάνατζερ στην ελληνική πραγματικότητα, ως τεχνικό διευθυντή. Με άλλα λόγια αναλογα με το αποτέλεσμα της ενίσχυσης κατά τη χειμερινή περίοδο και την έκβαση όλης της χρονιάς, θα φανεί αν ο κ. Μεταξάς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει τη ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, σε συνεργασία με τον προπονητή κ. Γεωργιάδη, εκεί όπου ανήκει, στη Super League 1 ή εάν η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ θα χρειαστεί έναν πιο έμπειρο για τη θέση άνθρωπο ώστε να χτίσει τη ΒΕΡΟΙΑ του αύριο.

Ας μη ξεχνάμε ότι η ΒΕΡΟΙΑ αποτελεί έναν πόλο έλξης στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφού η νέα διοίκηση εκπέμπει οικονομική υγεία και πληρώνει στην ώρα της ενώ και το όνομα της ΒΕΡΟΙΑΣ αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου της χώρας.

Με μια σύντομη ματιά στην εγχώρια αγορά η ΒΕΡΟΙΑ θα μπορούσε να πείσει τον Michael Olaitan του -3 της Super League 2 να επιστρέψει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα για τον ίδιο, να επιστρέψει στο σπίτι του όπως επίσης θα μπορούσε να εμπιστευθεί τα γάντια του βασικού -όμως με έλλειψη παιχνιδιών- τερματοφύλακα στον έμπειρο Γιώργο Καντιμοίρη.

Και αφού μιλάμε για μεταγραφικό σχεδιασμό, ένα δυνατό χαρτί που θα μπορούσε να τραβήξει από το μανίκι της η διοίκηση της ΒΕΡΟΙΑΣ είναι ο πιστός στρατιώτης της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ, κ. Γιώργος Κικερίδης, εφόσον δε συνεργάζεται με άλλη ομάδα. Ο "Κικερ" μετράει πολλά παράσημα στο πρόσφατο παρελθόν της ΒΕΡΟΙΑΣ καθώς το μάτι του "κόβει". Κάλβιν Κάντι, Μάικλ Ολαϊταν, Μπεν Μοχάμεντ είναι 3 από τους παίκτες βαρόμετρα της πρόσφατης ιστορίας της ΒΕΡΟΙΑΣ και όλες αποτελούνε προσωπικές επιλογές του ίδιου περνώντας αρκετές ώρες μπροστά από το βίντεο αξιολογώντας ποδοσφαιριστές που είχαν προταθεί στην ομάδα.

Τέλος, η ΒΕΡΟΙΑ δε μετράει απώλειες βαθμών μόνο λόγω της μειωμένης απόδοσης των παικτών της. Η ΒΕΡΟΙΑ για πρώτη φορά μετά από χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με σωρεία εχθρικών διαιτητών οι οποίοι με τις αποφάσεις τους έχουν διαμορφώσει τελικά αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που κρατάνε τις τύχες της ομάδας πρέπει να κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν την επένδυση τους από εντεταλμένους χομπίστες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ανεξάρτητα όμως από το πως θα καταλήξει η χρονιά για τη Βασίλισσα, η ΒΕΡΟΙΑ δεν πρέπει να κοιτάει κοντόφθαλμα αλλά το μέλλον της. Για να αποφευχθούν τα αμαρτωλά λάθη του παρελθόντος η ΒΕΡΟΙΑ πρέπει να καταφέρει να γίνει ένα κλαμπ που θα εκκολάπτει ποδοσφαιριστές ώστε να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική αυτάρκεια.

Έχοντας μια διοίκηση η οποία δείχνει διάθεση να επενδύσει χρήματα και να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται την ομάδα, είναι μοναδική ευκαιρία -επιτέλους- η ΒΕΡΟΙΑ να χτίσει ένα δίκτυο σκάουτινγκ. Αρχικά, μέσα από συνεννόηση-συνεργασία με τις τοπικές ακαδημίες του νομού
αλλά και τοποθετώντας ανθρώπους, ικανούς να ξεχωρίσουν το ταλέντο, στις κατηγορίες της ΕΠΣ Ημαθίας η Βασίλισσα θα μπορέσει να αρχίσει να αναζητεί τον επόμενο Παπαιωάννου, τον επόμενο Τσαλουχίδη, τον επόμενο Αλεξανδρή, τον επόμενο Ατματζίδη (Πόντιοι Βέροιας), τον επόμενο Καφέ (Πόντιοι Βέροιας), τον επόμενο Νταμπίζα (Πόντιοι Βέροιας) ή τον επόμενο μάγο του ελληνικού ποδοσφαίρου (Τσιάρτα - Νάουσα), οι 3 τελευταίοι είναι και πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος. Μπορεί να μην έπαιξαν στη Βέροια όμως πέρασαν
από ομάδες του νομού Ημαθίας που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κατάγονται από τη Β. Ελλάδα. 

Σε δεύτερη φάση η Βασίλισσα του Βορρά, μπορεί να υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με ακαδημίες άλλων νομών και σε συνεργασία με παλαίμαχους της ποδοσφαιριστές και όχι μόνο, μπορεί να επεκτείνει αυτό το δίκτυο σε γειτονικούς νόμους όπως αυτός της Κοζάνης, των Γρεβενών, της Πέλλας, του Κιλκίς και της Φλώρινας και να σαρώνει τα τοπικά πρωταθλήματα αναζητώντας ποδοσφαιριστές.

Τέλος, πέρα από τα οικονομικά οφέλη που θα μπορούσε να αποφέρει μια τέτοια επένδυση στο μέλλον για τον σύλλογο, το "παιδομάζωμα" από την κεντρική και τη δυτική Μακεδονία μπορεί να καταστήσει τη Βέροια την απόλυτη ποδοσφαιρική δύναμη αυτής της περιοχής -υπάρχει τεράστιο κενό- και να δημιουργήσει φίλους εκτός Ημαθίας προσελκύοντας κόσμο και οικογένειες που θα έρχονται να βλέπουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται με τα χρώματα της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ.

Καταλήγοντας, η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ με το πέρας των διακοπών των Χριστουγέννων ετοιμάζεται για έναν πόλεμο 13 αγωνιστικών, 13 τελικών όπου κάθε βαθμός μετράει και θα βρει απέναντι της εχθρικούς διαιτητές και έδρες και ίσως και την τύχη και θα πρέπει να έχει μια ομάδα ικανή και έτοιμη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Μια ομάδα που θα μπαίνει μέσα στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια και θα τα δίνει όλα για τη νίκη, θα ιδρώνει και θα ματώνει για τη φανέλα που φοράει και στο τέλος θα είναι αυτή η οποία θα βρεθεί στο στρατόπεδο των πανηγυρισμών.

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ σε αυτή τη δύσκολη μάχη χρειάζεται τον κόσμο στο πλευρό της. Στη μάχη για την επιστροφή στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, κανείς δεν περισσεύει. Ήδη γίνεται μια αξιέπαινη προσπάθεια από τον ΣΦ Βέροιας - Θύρα 4 για να δώσει φωνή και χρώμα στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας, εκεί όπου δακρύσαμε για υποβιβασμούς και πανηγυρίσαμε ανόδους και μεγάλες νίκες. Γεμίζουμε το γήπεδο και στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, για την ιστορία και το στέμμα της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ.

Η Βασίλισσα, σε χρειάζεται. ΕΣΥ, θα λείπεις;

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με επιτυχίες για όλους σας!

Πάνος Σ.