Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Έχουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που μας αξίζουν ;
  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 923 φορές

Έχουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που μας αξίζουν ;

         Γράφει η Συρμούλα Τζήμα-Τόπη*  

            Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα σχέδια έχει σίγουρα ανάγκη από άμεσες και χειροπιαστές λύσεις. Παρά τις φιλότιμες ενδεχομένως προσπάθειες των εκάστοτε αρχών ή παραγόντων, έχουμε σίγουρα ανάγκη για άμεση απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα αφορούν τον αθλητισμό και τους αθλητές στην πόλη μας. Διαβάσαμε πρόσφατα για απορρόφηση μεγάλων ποσών από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούν στον αθλητισμό και απορροφήθηκαν ύστερα από την εκπόνηση σχετικών μελετών από τους Δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για την συντήρηση και επέκταση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, κάτι  αντίστοιχο είναι αλήθεια ότι όλοι θα περιμένουμε και από τον δικό μας δήμο.

            Η Βέροια παραμένει από τις λίγες πρωτεύουσες νομών στην Ελλάδα χωρίς δημοτικό κολυμβητήριο, το ταρτάν κατά μαρτυρία των αθλητών μας στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας είναι σχεδόν ακατάλληλο και οι αθλητές παραμένουν χωρίς κατάλληλα αποδυτήρια εδώ και πολλά. Το κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες καθώς διατηρεί γύρω στις 500 θέσεις και θα πρέπει σίγουρα να καταστεί αντάξιο της ομάδας σύμβολο της πόλης όπως είναι ο Φίλλιπος Βέροιας.

                   Ομολογουμένως λείπουν από το Δήμο μας κατάλληλα διαμορφωμένοι  χώροι για αθλητικά σωματεία που λειτουργούν με επιτυχία όπως αυτά της ρυθμικής γυμαναστικής , καράτε, taekwondo, τέννις κτλ, όπως επίσης το κλειστό ΔΑΚ Δ. Βικέλας και ο περιβάλλων χώρος του στο Μακροχώρι, από το 1981 που έγιναν τα εγκαίνια του δεν έχει εισαχθεί σε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα εξυγίανσης, επέκτασης και αναβάθμισής του, ανάλογου του αριθμού των αθλητών που καθημερινά το επισκέπτονται και αθλούνται σε αυτό. Προβλήματα επίσης αναφέρονται από τους πολίτες και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες ως προς τους χώρους άθλησης. 

                       Σίγουρα μπορεί να γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά η νεολαία μας, οι αθλητές της πόλης μας μικροί και μεγάλοι αισθάνονται μέσα τους την εγκατάλειψη τους, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και ειδικά όσοι επιθυμούν ή κάνουν ήδη πρωταθλητισμό γι΄αυτό και προτείνουμε ότι η βελτίωση και αλλαγή των συνθηκών θα προκύψει μέσα από ορθές κινήσεις, σχεδιασμό και υλοποίηση καταλλήλων μελετών για την αξιοποίησή  ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η δημιουργία και η στελέχωση ειδικού γραφείου από τη νέα δημοτική αρχή ώστε να μη χάνεται κανένα από τέτοιου είδους προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία είναι απόλυτή δέσμευση του συνδυασμού μας για την επόμενη μέρα.

                   Κλείνοντας δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου μας πρωταγωνιστούν σε πολλά αθλήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, διαφημίζοντας τον τόπο μας ,τη Βέροια και τους αξίζουν παρά τις αντίξοες συνθήκες σε σχέση με τους αθλητές του εξωτερικού, θερμά συγχαρητήρια ! Γι΄αυτό λοιπόν λέμε ότι όσον αφορά τον αθλητισμό #ο_δήμος_μας_αξίζει_καλύτερα !

 Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας με το συνδυασμό

 "ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ" με υπ. Δήμαρχο τη Γεωργία Μπατσαρά.

                 Απόφοιτη του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ποινικών κ Εγκληματολογικών Επιστήμων ΑΠΘ και υπ. διδάκτορας Δημόσιας Διοίκησης. Ειδικευμένη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην διοίκηση ολικής ποιότητας στην εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή. Εκλεγμένη σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Βέροιας.

              Υπηρετεί ως Καθηγήτρια Νομικών κ Πολιτικών Επιστημών στη Β/θμια Εκπ/ση και ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Βέροια. Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Τόπη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και έχει δύο γιους.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS