ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 605 φορές

Τα στατιστικά που αποτυπώνουν την επιτυχημένη διετία των Αετών Βέροιας

Και ενώ αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΜ για την εκκίνηση των play off, με τα οποία θα ολοκληρωθεί μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για τους Αετούς Βέροιας, ας παραθέσουμε μερικά στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από την 22 μηνών παρουσία της ομάδας στα μπασκετικά δρώμενα.

- Σε 40 αγώνες πρωταθλήματος (26 πέρσι και 24 φέτος) έχει 34 νίκες και 6 ήττες. Γνωρίζει δηλαδή την ήττα ανά 5.5 ματς και σε ποσοστό οι νίκες αντιστοιχούν στο 85%!

- Σε 10 ματς Κυπέλλου έχει μόλις δύο ήττες, ενώ φέτος αγωνίστηκε στο final four του θεσμού, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.

- Στο σύνολο των 50 αγώνων λοιπόν, οι Αετοί έχουν 42 νίκες και 8 ήττες, ήτοι 84% επιτυχίας στο σύνολο των επίσημων αναμετρήσεων!

- Στους 40 αγώνες πρωταθλήματος, η ομάδα της Ημαθίας έχει σημειώσει συνολικά 3769 πόντους, δηλαδή 94.2 μέσο όρο ανά αγώνα. Την ίδια ώρα έχει δεχτεί 2484 πόντους, ήτοι 62.1 ανά αγώνα, μια πραγματικά εντυπωσιακή επίδοση.

- Τόσο πέρσι όσο και φέτος, διέθετε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και μάλιστα τη φετινή σεζόν (με ακόμη πιο ποιοτικές ομάδες) είχε διαφορά 150 πόντων από τον δεύτερο στη σχετική κατάταξη ΓΑΣ Αλεξάνδρειας!

*Τις επόμενες μέρες θα παραθέσουμε τον πίνακα με τους σκόρερς της ομάδας για την κανονική περίοδο