ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συγχαρητήρια σε όλους

Οι σημερινές ειρηνικές εκδηλώσεις στη Βέροια, κατά την διάρκεια της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, από τους πολίτες, η στάση της Αστυνομίας, αλλά και των πολιτικών, έδωσαν ένα καλό μάθημα σε αυτούς, από όπου και αν προέρχονται, οι οποίοι προσπαθούν να μας διχάσουν, κολλημένοι σε ιδεολογίες και αντιλήψεις, που μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω.

Η αλήθεια είναι, ότι τόσο ο Υπουργός, όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αιφνιδιάστηκαν από την ενέργεια των πολιτιστικών συλλόγων που προανέφερα, να σταματήσουν μπροστά στους επισήμους και να τραγουδήσουν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ. Αυτό όμως έχει μικρή σημασία.

Ενδεικτική η κεντρική μας φωτογραφία, με τους Άγγελο Τόλκα και Φρόσω Καρασαρλίδου να κοιτάνε αμήχανα αλλού. Αντίθετα ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο πολιτευτής Στάθης Σαρηγιαννίδης τραγουδούν και χειροκροτούν.

Όμως όλοι οι προαναφερόμενοι, απέδειξαν ότι δεν είναι ούτε ακροδεξιοί, ούτε ακροαριστεροί, ούτε Χρυσαυγίτες , ούτε φασίστες. Είναι όλοι πατριώτες, που αν δεν τους προκαλέσεις, τότε θα εκφραστούν δημοκρατικά, όπως έπραξαν σήμερα.

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Αν και είναι αυτονόητο, θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Άγγελο Τόλκα για τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Βέροιας μετά την παρέλαση.
Απέφυγε να ταυτιστεί, με τους νυν πλέον συντρόφους του, του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε τους χαρακτηρισμούς Χρυσαυγίτες και ακροδεξιοί, ενώ μίλησε για Εθνική ομοψυχία.
Φυσικά μας ενόχλησε , όταν σε σχετική ερώτησή μας, για το αν τον πείραξε το γεγονός ότι η φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας, σε όλη την παρέλαση παιάνιζε το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, απέφυγε να τοποθετηθεί, όμως μας κάλυψε στο πρώτο σκέλος.

Συγχαρητήρια επίσης στους Αντώνη Καγκελίδη, Δώρα Μπαλτατζίδου, για την πρωτοβουλία τους, μέλη της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς», του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθέας και των Ποντίων του Μακροχωρίου,  να σταματήσουν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και κάνοντας μεταβολή προς αυτούς, να τραγουδήσουν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δημου μας.

Αιφνιδιασμός και αμηχανία για κάποιους και ρίγη συγκίνησης για τους περισσότερους.

Άξιο αναφοράς και το σιγοτραγούδισμα από τους στρατιωτικούς που ήταν στην εξέδρα.

Φυσικά τα συγχαρητήρια και στον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, για την μπάντα του Δήμου, αλλά και στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, που κατέβηκε λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης απο την εξέδρα των επισήμων και ζήτησε απο τον επικεφαλής της φιλαρμονικής να επισπεύσει και να παιανίσει το τραγούδι.

Ακόμη, συγχαρητήρια στην Αστυνομική Δ/νση Ημαθίας για τα μέτρα τάξης, χωρίς προκλήσεις και περιττές-υπερβολικές ενέργειες, που περιόρισαν στο ελάχιστο τις ακραίες αντιδράσεις και συγχρόνως επέτρεψαν στους Ημαθιώτες πολίτες να εκδηλώσουν ελεύθερα τα πατριωτικά τους αισθήματα.

Συγχαρητήρια επίσης στους μαθητές και τους γυμναστές τους, που τραγουδούσαν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, περνώντας μπροστά απο τους επισήμους, καθώς και στους ΛΟΚΑΤΖΙΔΕΣ, οι οποίοι προς το τέλος της παρέλασης, φθάνοντας στο ύψος του καφέ COIN, τραγούδησαν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, μαζί με τους εκατοντάδες πολίτες που τους καταχειροκρότησαν.

Τέλος, τα πιο θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στους δύο νεαρούς μαθητές, οι οποίοι παρά τις κινητικές δυσκολίες, παρέλασαν, υποβασταζόμενος ο ένας από τον γονέα του και η κοπέλα σε αναπηρικό καροτσάκι.