ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εν Βεροία…

Με ταχείς ρυθμούς

Προχωράνε στο Νοσοκομείο Βέροιας, με ταχείς ρυθμούς, οι εργασίες επέκτασής του.

Αυτό δείχνει πως το συγκεκριμένο Νοσοκομείο θα αναβαθμιστεί και θα προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι Ημαθιώτες και όχι μόνο.

Πάμε Βέροια για …τσιγάρο

Η επινοητικότητα των Ελλήνων δεν έχει όρια. Με αφορμή τον αντικαπνιστικό νόμο και τους ελέγχους που ξεκινούν σήμερα, πρώτοι απ΄ όλους που δείχνουν να συμμορφώνονται, είναι οι καταστηματάρχες και οι καπνιστές της Νάουσας.

Μάλιστα η συμμόρφωση είναι καθολική, σε σημείο οι ίδιοι οι Ναουσαίοι καπνιστές να λένε «πάμε στη Βέροια για ένα τσιγάρο».

Και μπουγιουρντί για το …τσιγάρο

Άλλη μια επινόηση των Ελλήνων καπνιστών είναι το «μπουγιουρντί». Καταστηματάρχες αντί για σταχτοδοχείο, βάζουν στο τραπέζι των καπνιστών-πελατών, ένα πήλινο σκεύος με αλουμινόχαρτο όπου σ΄ αυτό σβήνουν τα τσιγάρα.

Όταν αντιληφθούν ότι θα τους γίνει ο σχετικός έλεγχος, τότε τσαλακώνουν το αλουμινόχαρτο και λένε πως ήταν «μπουγιουρντί».

Περαστικά Σάββα…

Με μηχανική υποστήριξη νοσηλεύεται στο Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Ακριτίδης.

Ο Ναουσαίος δικηγόρος εγχειρίστηκε για ανεύρυσμα στο κεφάλι και είναι σε καταστολή καθώς η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή.

Η εφημερίδα μας εύχεται στον Σάββα γρήγορη και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του και σύντομη επιστροφή του κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Διαχωριστικές γραμμές που κάνουν κακό…

Υπερβολική και άκρατη φιλοπατρία για τη Νάουσα δείχνει ο Δήμαρχος της γειτονικής πόλης Τάσος Καραμπατζός. Για ότι κι αν έχει να πει και να κάνει, πάντα ρίχνει και μια …ματιά στη Βέροια.

Επιχειρεί πάντα να αφαιρέσει κάτι από τους άλλους και να το προσθέσει στην πόλη του. Η πρώτη του χαρά ήταν με το σημείο που (μπορεί) να «κουμπώσει» ο κάθετος άξονας. Πανηγύριζε γιατί δεν «κουμπώνει» στον κόμβο της Αγ. Βαρβάρας, που σημαίνει στη Βέροια, αλλά στη Μέση, δηλαδή τέσσερα-πέντε χιλιόμετρα μακρύτερα.

Νέα ένδειξη από τον Δήμαρχος της Νάουσας ήταν ένα πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε σχετικά με την συνάντηση που είχε με τη νέα διοικητή του Νοσοκομείου κα. Μπούρτσου.

Έλεγε, λοιπόν, το δελτίο τύπου: «Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Τάσος Καραμπατζός συναντήθηκε με τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας-Νάουσας».

Βέβαια το Νοσοκομείο είναι Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο με έδρα τη Βέροια. Είναι νοσοκομείο που παρέχει υγειονομικές υπηρεσίες στους κατοίκους ολόκληρου του νομού και μέσα στην Ημαθία υπάρχει και η Αλεξάνδρεια, ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος σε πληθυσμό και πρώτος σε έκταση.

Νομίζουμε ότι οι Ημαθιώτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Ο τόπος είναι κοινός και οι διαχωριστικές γραμμές, σ΄ ότι και να αποσκοπούν, μόνο βλάπτουν!!!

Τρεις υποψηφιότητες για τον Δικηγορικό Σύλλογο

Έκλεισαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας που θα γίνουν 23 Φεβρουαρίου. Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρεία είναι τρεις. Ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Ζυγουλιάνος, ο Φίλιππος Γιαννούλης και ο Στέργιος Σουροβίκης.

Στο ψηφοδέλτιο του κ. Ζυγουλιάνου συμμετέχουν για σύμβουλοι οι Κων/νος Βλαχόπουλος, Στέφανος Καλιάνης, Φώτιος Καραβασίλης, Νικόλαος Λιάπης, Δημήτριος Μπατζιάκας, Δημήτριος Τζέκος, Μαρία Φάκα, Γεώργιος Χατζόγλου και Μιχάλης Χασιώτης.

Την υποψηφιότητα του Φίλιππου Γιαννούλη στηρίζουν οι Πρόδρομος Αβραμίδης, Λεωνίδας Ακριβόπουλος, Αγάπη Κοτσελίδου, Όλγα Κυριακίδου, Γεώργιος Ματσαρίδης και Δέσποινα Τσεπελάκη.

Χωρίς υποψήφιους συμβούλους που να τον στηρίζουν κατέρχεται στις εκλογές ο υποψήφιος πρόεδρος Στέργιος Σουροβίκης.

Ως ανεξάρτητος σύμβουλος θέτει υποψηφιότητα ο Αναστάσιος Ευθυμιάδης.

Το κληροδότημα Κάππου τίμησε αριστούχους

Δύο αριστούχες μαθήτριες βραβεύτηκαν από το Κληροδότημα Αικατερίνης και Αναστασίου Κάππου. Στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας γιορτής των Τριών Ιεραρχών που κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας, η Δήμαρχος απένειμε από μία χρυσή λίρα στην Ελένη Πατρίκα και Άννα Δεληγιάννη που αποφοίτησαν με βαθμό 19 7/10, από το 3ο και 4ο Λύκειο Βέροιας αντίστοιχα.

Στην ίδια εκδήλωση τελέστηκε και το πνευματικό μνημόσυνο υπέρ των αποβιωσάντων δικηγόρων, υποθηκοφυλάκων και δικαστικών υπαλλήλων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

«Μυστικός δείπνος» στο «Αιγές» με πρωτοβουλία Τόλκα

Διαβάσαμε στο verianet.gr ότι «μυστικός δείπνος» έγινε το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Αιγές»,στη Βέροια… Μια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του τέως βουλευτή Ημαθίας, Άγγελου Τόλκα, ο οποίος ήταν και ο «εισηγητής»…

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο για πρώην Γραμματείς της ΝΕ Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για κάτι άλλο…. Αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής…

Για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην κλειστή αίθουσα του εστιατορίου του ξενοδοχείου, επισήμως τα θεσμικά κομματικά όργανα  είχαν πλήρη άγνοια.

Η αναπληρώτρια Γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννα Βαλδήρ, σε σχετικό ερώτημα απάντησε ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση και δεν είχε ιδέα για τι επρόκειτο…

Στη συνάντηση που κράτησε πάνω ο δυο ώρες, πέραν του «εισηγητή», συμμετείχε και ο έτερος βουλευτής του Κινήματος από την Ημαθία την ίδια περίοδο, Θανάσης Γικόνογλου.

Συμμετείχαν ακόμη έχοντες κομματικά αξιώματα στο παρελθόν, πριν το συνέδριο του Κινήματος.

Άπαντες «πρώην», όπως οι Θωμάς Σαμωνάς, Γραμματέας Νάουσας, Γιώργος Καλαμπούκας της ΤΟ Πλατάνου, Γιώργος Πεγιούδης, η ντίνα Κοντογουλίδου, της ΤΟ βεργίνας με τον σύζυγό της Λάζαρο Κοντογουλίδη, ο Κώστας Ανεμόπουλος, ο Ευγένης Βελισσαρίδης, μέλος της ΝΕ Ημαθίας και συνεργάτης του πολιτικού γραφείου του Άγγελου Τόλκα επι βουλευτικής του θητείας.

Ήταν ακόμη η κ. Κατερίνα Ζωγράφου, μέλος επίσης της ΝΕ και πρώην συνεργάτιδα τρου πολιτικού γραφείου του κ. Τόλκα, ο με δικατική απόφαση Πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, όπως και το μέλος της ΝΕ και γραμματέας Αλεξάνδρειας, Γρηγόρης Γιοβανόπουλος. Αναμένονται εξελίξεις;

Οι Βεροιώτες της Αθήνας έκοψαν την πίτα τους

Ο Σύλλογος Βεροιέων Αθηνών, την εβδομάδα που μας πέρασε, έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ξενοδοχείο Αμαλία HOTEL, όπως και πέρσι.

Αθρόα ήταν η  προσέλευση των μελών και φίλων του Συλλόγου μας, και το Διοικητικό Συμβούλιο τους υποδέχθηκε, προσφέροντας σε όλους το Ημερολόγιο 2014 Εκκοκκιστήριο ιδεών, προσφορά του Γιάννη Ναζλίδη, μαζί με ένα DVD  με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Βέροιας, προσφορά του Συλλόγου.

Αντίκρισμα του φλουριού, που το κέρδισε το μέλος μας κ. Πολυχρόνη – Ανέστη Άννα,  ήταν το βιβλίο  «Στα Άδυτα οκτώ Ιερών του Ελληνισμού»,  του Γιώργου Κατσιμπάρδη.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου  μετέφερε τις ευχές  και την ευλογία του   Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Βεροίας, Καμπανίας και Ναούσης, κ.κ.Παντελεήμονος προς τον Σύλλογό μας.  Ευχάριστη έκπληξη  και η εγγραφή συμπατριωτών μας ως νέα μέλη  στο Σύλλογό μας.  Ο Γραμματέας σύστησε  και παρουσίασε τα νέα μέλη του Συλλόγου, την Στεφανίδου Αλεξάνδρα, τον Ζαχαριάδη Ιωάννη, τον Στεφανόπουλο Αθανάσιο και τον συνεργάτη του Γιάννη Ναζλίδη, Χατζή Στέλιο, ο οποίος ανάλαβε να του μεταβιβάσει τις ευχαριστίες του Συλλόγου, την Αθανασάκη –Γεωργιάδου Φλωρεντία, που έπειτα από πολλά χρόνια ξαναβρέθηκε κοντά μας καθώς και  τον γιό της Αθανασάκη Λεωνίδα, και τους καλωσόρισε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελικά, η όλη εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, χάρη στη  συμβολή όλων των μελών του Συλλόγου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας από σήμερα Τετάρτη μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή, απαγορεύεται η κυκλοφορίας στην οδό Ρωσσοπροσφύγων, στη διασταύρωσή της με την οδό Δροσίνη στο Πανόραμα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται δια μέσου των οδών Στρατή Τσίρκα και Ζαχαρία Παπανατωνίου.