ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τους προσέλαβαν εν μια νυκτί και τους χρεώνουν τώρα στο Δήμο!

- ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ 193.614,26 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Δυο ήταν τα θέματα που προβλημάτισαν ιδιαίτερα την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας, η οποία συνήλθε την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για ένα ποσό που πρέπει να δοθεί απο το ταμείο του Δήμου, στους σχολικούς φύλακες που επαναπροσλήφθηκαν και η αναζήτηση πόρων για την ολοκλήρωση έργων στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Νηπιαγωγείο Βέροιας.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Η πολιτεία αν και αποφάσισε την επαναπρόσληψη των απολυθέντων σχολικών φυλάκων, "έριξε το μπαλάκι" στους Δήμους, οσον αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντί τους.

Συγκεκριμένα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών και του Αρείου Πάγου, για την καταβολή του ποσού των 48.347.52 Ε στους σχολικούς φύλακες της Βέροιας, που αναλογεί στο οικογενειακό επίδομα για τη χρονική περίοδο 2002 - 2003. Στο ποσό αυτό θα συμπεριληφθούν επιπλέον 11.874.15.00 Ε από τις εργοδοτικές εισφορές, που σημαίνει ότι ο δήμος επιβαρύνεται επιπλέον με 60.221,67 Ε, αλλά και με τους νόμιμους τόκους, οι οποίοι ανεβάζουν το συνολικό ποσό στις 193.614,26 Ε.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση και εγκατάσταση λέβητα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας», χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις ΕΣΠΑ και έσοδα ΣΑΤΑ, ύψους 128.475,00 Ε, το οποίο όμως κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις πιστώσεις ΕΣΠΑ.

Για να αποφευχθεί η διάλυση της σύμβασης από τον ανάδοχο του έργου, αποφασίσθηκε ως καλύτερη λύση, η οικονομική ενίσχυση του έργου με πιστώσεις ΣΑΤΑ και με την υποχρέωση βέβαια πως μόλις εκταμιευτεί η πίστωση από το ΕΣΠΑ και εισπραχθεί από το Δήμο, θ’ αναπληρωθεί το ποσό της ΣΑΤΑ.

Όσο για το ποσό που θα διατεθεί για την ολοκλήρωση του έργου, αυτό θα προέλθει από τα αδιάθετα υπόλοιπα του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου και διαπλάτυνση - ασφαλτόστρωση οδού Ρωμανίας και καθέτων οδών στα Γιοτζαλίκια».

Με την ίδια λογική «δανεισμού», η Οικονομική Επιτροπή εισηγήθηκε και την ολοκλήρωση του έργου, που αφορά κατασκευή τουαλετών στο 2ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, (12.000,00Ε), η ολοκλήρωση του οποίου επείγει, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην περίπτωση αυτή οι πιστώσεις θα προέλθουν από το έργο «Αντικατάσταση στέγης δημοτικού σχολείου Μαρίνας και από ίδια έσοδα».