ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αλληλεγγύη …υγείας!!!

ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 

ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Να βάλει «λουκέτο» η παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας λόγω έλλειψης γιατρών γιατί χωρίς γιατρούς η λειτουργία της κρίνεται επικίνδυνη, πρότειναν τα επιστημονικά και ιατρικά όργανα του νοσοκομείου.

Και φυσικά θα απορείτε τι σχέση μπορεί να έχει το θέμα αυτό με τη Βέροια και δη την Ημαθία.

Δυστυχώς το «έμφραγμα» στην παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, επηρεάζει άμεσα και την εύρυθμη λειτουργία και του Νοσοκομείου της Βέροιας.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Από την εφαρμογή του μνημονίου, οι προσλήψεις γίνονται με το …σταγονόμετρο. Ακόμα και στην υγεία. Έτσι στην Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας λόγω συνταξιοδότησης και ενός προβλήματος υγείας γιατρού, δεν υπάρχει η δυνατότητα εφημεριών, βασικά για την λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, καθώς έμεινε μόνο ένας Επιμελητής Β.

Έτσι ο Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νάνος, έδωσε την …λύση. Γιατροί από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας να μετακινούνται στην Πτολεμαϊδα, όπου κάνουν κι εκεί κάποιες εφημερίες. Αυτό ανησύχησε τον ιατρικό κόσμο του Νοσοκομείου της Βέροιας, αφού πέραν από την άδικη μετακίνηση, δημιουργεί και σοβαρότατους κινδύνους υπολειτουργίας και εξυπηρέτησης των πολιτών της Ημαθίας. «Δεν είναι λογικό να αποδυναμώνονται άλλα νοσοκομεία» λένε οι γιατροί.      

Μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο να προκληθούν προβλήματα στην λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας η οποία αυτήν την στιγμή έχει κοντά στους 50 νοσηλευόμενους, χθες το πρωί έγινε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο της Διοικήτριας Αναστασίας Μπούρτσου με την συμμετοχή των επικεφαλείς γιατρών του Νοσοκομείου μας και βασικά του Χρήστου Κούτρα, Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής.

Στην σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε ένας γιατρός να κάνει τρεις εφημερίες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας.

Κατατοπιστική είναι η δήλωση που έκανε στην εφημερίδα μας η Διοικήτρια του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ημαθίας Αναστασία Μπούρτσου. «Στην λογική της αλληλεγγύης των Μονάδων Υγείας, γιατρός της Βέροιας θα κάνει τρεις εφημερίες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, για την διασφάλιση λειτουργίας της εκεί Παθολογικής Κλινικής, σε εκτέλεση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι εφημερίδες αυτές, δεν θα επηρεάσουν την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής της Μονάδας της Βέροιας».

Πάντως από την στιγμή που δεν επηρεάζεται, σύμφωνα με την κα Μπούρτσου, η παροχή υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Βέροιας, σωστά μετακινείται ένας γιατρός μόνο για τρεις εφημερίες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που έγινε στο παρελθόν με αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο Κατερίνης σε αυτό της Βέροιας, και συνεχίζεται τώρα στη μονάδα της Νάουσας.

Επίσης ανάλογη «εξυπηρέτηση» έγινε πριν λίγο καιρό και στο Νοσοκομείο της Κατερίνης, όταν έκανε εφημερίες νεφρολόγος από τη Μονάδα της Βέροιας για να λειτουργήσει το Νεφρολογικό Τμήμα της γειτονικής πόλης.

Μέχρι χθες το ερώτημα που παρέμεινε αναπάντητο είναι γιατί δεν γίνονται όλες οι εφημερίες από γιατρούς του Νοσοκομείο Κοζάνης και γιατί δεν γίνονται κάποιες αποσπάσεις από το ΠΕΔΥ.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Διοικητή του «Μαμάτσειου» Γιώργο Παύλου ο οποίος μας πληροφόρησε πως εφημερίες στο Νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας δεν γίνονται μόνο από το Νοσοκομείο της Βέροιας, αλλά και από τα Νοσοκομεία της Κοζάνης, των Γρεβενών και της Καστοριάς. Άλλωστε και οι προαναφερόμενες Μονάδες Υγείας ανήκουν στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια που ανήκει και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βέροιας.