Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επιτρέπεται το μπουφάν όταν οδηγείς; Έχει πρόστιμο!!!

Επιτρέπεται το μπουφάν όταν οδηγείς; Έχει πρόστιμο!!!

Με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει μεγάλη υποχώρηση τις τελευταίες μέρες, πολλοί οδηγοί αναζητούν τρόπους προκειμένου να διατηρούνται ζεστοί κατά τις μετακινήσεις τους, δίχως να κάνουν χρήση του ενεργοβόρου κλιματισμού στο αυτοκίνητό τους.

Μεγάλη μερίδα, μάλιστα, καταφεύγει στη λύση του «βαρέως ρουχισμού», όπως είναι ένα χοντρό μπουφάν, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο.

Ναι καλά διαβάσατε. Ένα μπουφάν μπορεί να αποτελέσει αιτία επιβολής «τσουχτερού» προστίμου. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, σε συνέντευξη που έδωσε τόνισε ότι «ένας οδηγός πρέπει να έχει ελευθερία κινήσεων».

Διευκρίνισε δε ότι σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου, οι άντρες της Τροχαίας δεν θα εξετάζουν το μέγεθος του μπουφάν του οδηγού, αλλά βέβαια δεν επιτρέπεται να οδηγεί κανείς με μια… κουβέρτα.

Ουσιαστικά, όλη η αλήθεια «κρύβεται» στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 13 του ΚΟΚ όπου αναγράφονται τα εξής: «Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεων του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς».

Το πρόστιμο για παράβαση των διατάξεων της 2ης παραγράφου του άρθρου 13 του ΚΟΚ είναι ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ επί τόπου αφαιρείται η άδεια ικανότητας του οδηγού για διάστημα 30 ημερών.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (20/2/23)

φωτο: carandmotor.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS