Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ολοκληρωμένο σχέδιο για την παλιά πόλη της Βέροιας

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την παλιά πόλη της Βέροιας

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την προσέλκυση τουριστών στη πόλη της Βέροιας. Κορωνίδες του τουριστικού ενδιαφέροντος είναι το Βήμα Απ. Παύλου και τα πολλά σημαντικά βυζαντινά μνημεία.

Όμως η Βέροια δεν έχει να επιδείξει μόνο αυτά τα τουριστικά πλεονεκτήματα. Έχει και την παλιά πόλη που διαχέεται στην σύγχρονη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον.

Όμως σήμερα ένας επισκέπτης δεν μπορεί να ενθουσιαστεί από την παλιά πόλη, όπως είναι η Κυριώτισσα.  Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πριν κάποιες δεκαετίες έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με τον χαρακτηρισμό «διατηρητέα» και μάλιστα δόθηκαν κάποια κίνητρα για την αναπαλαίωση των σπιτιών, ώστε να μην χάσουν την ταυτότητά τους και να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική της παλιάς Βέροιας. Κάποια έργα έγιναν, αλλά με τον χρόνο σταμάτησαν για διάφορους λόγους όπως οι πολλοί κληρονόμοι κτισμάτων και οικοπέδων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια δεν έγινε κάποια αποτελεσματική προσπάθεια. Απεναντίας το προβλήματα αυξήθηκαν καθώς ο Δήμος Βέροιας κλείνει σοκάκια λόγω επικινδυνότητας κάποιων παλαιών σπιτιών, ενώ τα πλακόστρωτα σοκάκια έχουν τα κακά τους χάλια. Ταυτόχρονα αυτό δημιουργεί και πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι «αποκλείονται» ακόμα και με πρόσβαση στα σπίτια τους.

Το ζήτημα της περεταίρω ανάδειξης της παλαιάς πόλης χρειάζεται πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και αυτό μπορεί να γίνει με έναν πλήρες σχεδιασμό. Αρκεί να υπάρχει η πολιτική (αυτοδιοικητική και όχι μόνο) βούληση!!! 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (9/1/23)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS