Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Καπαρώνουν» θέσεις πάρκινγκ!

«Καπαρώνουν» θέσεις πάρκινγκ!

Συχνό είναι το φαι­νόμενο πολλοί ιδιοκτή­τες ΙΧ να τοποθετούν καρέκλες, καφάσια, χαρτόκουτα, λάστιχα και άλλες... ευρηματικές πατέντες προκειμένου να «καπαρώσουν» μια σίγουρη θέση πάρκινγκ.

Επίσης, άλλοι όταν ξεπαρκάρουν το αυ­τοκίνητό τους από το δρόμο αμέσως κατα­λαμβάνουν τη θέση με κάποιο δίκυκλο που το σταθμεύουν παράλλη­λα με τον δρόμο ώστε να πιάσουν όσον το δυνατόν περισσότερο διαθέσιμο χώρο για να μπορέσουν να παρκάρουν και πάλι το αυτοκίνητό τους όταν επιστρέψουν.

Κάτι ανάλογο και με τον κύριο που «καπάρωσε» θέση παρκινγκ με χαρτόκουτα στην οδό Ζωγιοπού­λου στη Βέροια.

Τελικά, αυτό είναι νόμιμο ή όχι; Το άρθρο 48 (κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου) του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δίνει την απάντηση: Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του ο­δοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται, μεταξύ άλλων, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων.

Τι κάνει η Δημοτική Αστυνομία; Δεν πρέπει να προβαίνει σε ελέγχους και να αποσύρει άμεσα τα πά­σης φύσεως αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (31/10/22)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS