ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ηλεκτρονικές πληρωμές και προσωποποιημένη πληροφόρηση από το Δήμο Βέροιας

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ BEYOND

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (3/10/22)

Ο Δήμος Τρικάλων από χρόνια είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογική εξέλιξη και καινοτομία, αποσπώντας δικαιολογημένα τον χαρακτηρισμό της πρώτης «έξυπνης» πόλης στην χώρα μας. Έτσι αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα για όλους τους Δήμους της χώρας οι οποίοι, άλλοι με γοργά βήματα, κι άλλοι με πιο βραδείς ρυθμούς, προσπαθούν να καλύψουν το …χάσμα που είχε δημιουργηθεί.

Στους Δήμους που κινούνται με γοργούς ρυθμούς στον τομέα της τεχνολογικής εξέλιξης και καινοτομίας, είναι και ο Δήμος Βέροιας, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις στους αυτοδιοικητικούς χώρους, συγκαταλέγεται στους πρώτους 20 της χώρας μας.

Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με τη μεγάλη επένδυση του πολυεθνικού κολοσσού της Google, μετατρέποντας την Ελλάδα σε τεχνολογική πύλη, επιβάλλεται ο Δήμος Βέροιας να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής.

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης: Ο Δήμος Βέροιας φιλικός προς τους δημότες

Προς αυτήν την κατεύθυνση η αρμόδια Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Βέροιας, ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια μια σειρά δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και την πλήρη μετάβαση του Δήμου σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Ήδη σήμερα στον Δήμο Βέροιας λειτουργούν 6 ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες εδώ και λίγο καιρό βρίσκονται πλέον όλες μαζί στη νέα σελίδα eservices.veria.gr : Σε λίγες μέρες θα ενεργοποιηθούν και άλλες δύο, οι ηλεκτρονικές πληρωμές και η Προσωποποιημένη Πληροφόρηση.

Οι υπηρεσίες που βρίσκονται στη νέα σελίδα eservices.veria.gr  είναι:

- Αιτήματα Δημοτών

- Υιοθεσία Αδέσποτων Σκύλων / «Περίτας»

- Ηλεκτρονικά Ραντεβού

- Ψηφιακά Πιστοποιητικά/Βεβαιώσεις

- App «Δήμος Βέροιας»

- App “Veria Bikes”

- Ηλεκτρονικές Πληρωμές

- Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Δημότη

 «Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Βέροιας συνεχίζεται, ψηφιοποιώντας τις υπηρεσίες μας και προσθέτοντας νέες» μας είπε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Βέροιας Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «με το eservices.veria.gr κάνουμε ένα ακόμα βήμα ώστε ο Δήμος Βέροιας να γίνει φιλικός προς τους δημότες, χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες συγκεντρωμένες σε μία σελίδα, 24 ώρες το 24ωρο από όπου κι αν βρίσκονται, καταργώντας τις χρονοβόρες διαδικασίες και διευκολύνοντας την καθημερινότητα τους».

Έρχονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές και η Προσωποποιημένη Πληροφόρηση

Το επόμενο βήμα το οποίο γίνεται από τον Δήμο Βέροιας, είναι η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας για ηλεκτρονικές πληρωμές των οφειλών. Ήδη η τεχνολογική υποδομή δημιουργήθηκε, το «ο.κ.» των συνεργαζόμενων τραπεζών δίνεται από ώρα σε ώρα και στο άμεσο προσεχές διάστημα και αυτή η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί. Σχετική ενημέρωση θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση (μεθαύριο Τετάρτη) του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, όπου ο Αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης θα ενημερώσει αναλυτικά και θα απαντήσει σε απορίες που θα τεθούν από τα μέλη του σώματος.

Απαιτήθηκε πολύμηνη προσπάθεια και συντονισμός των εμπλεκόμενων εταίρων (εταιρεία μηχανογράφησης, τραπεζικός οργανισμός και υπάλληλοι του τμήματος Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου) για την ένταξη του Δήμου στο σύστημα και την υλοποίηση των ηλεκτρονικών πληρωμών στο Δήμο.

Με τις ηλεκτρονικές πληρωμές ο Δήμος Βέροιας, δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να διαχειρίζονται την οικονομική τους καρτέλα και τις βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται η προσέλευση του στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών προσφέρει την εξόφληση βεβαιωμένων οφειλών στο ΑΦΜ του εγγεγραμμένου χρήστη. Η υπηρεσία αυτή αναλαμβάνει την επικοινωνία μεταξύ των οικονομικών εφαρμογών του Δήμου Βέροιας και την εμφάνιση στο πολίτη των οφειλών του, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί μέσω του ΑΦΜ του. Στη συνέχεια του δίνεται η δυνατότητα επιλογής όλων ή μέρους αυτών και την μεταφορά του σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας, για την ολοκλήρωση της πληρωμής. Η απόδειξη του αποστέλλεται αυτόματα με την ολοκλήρωση της πληρωμής μέσω email.

Άλλη μία ηλεκτρονική υπηρεσία που θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία, είναι η Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Δημότη. Μέσω της υπηρεσίας της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης Δημότη δίνεται η δυνατότητα στο πολίτη για την εγγραφή του μέσω των κωδικών του TAXIS στην πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας.

Στη συνέχεια μπορεί να πλοηγηθεί μέσω του προφίλ του στις εγγεγραμμένες υπηρεσίες αλλά και να προβάλει και να αλλάξει τα στοιχεία επικοινωνίας του (Διεύθυνση, τηλ. επικοινωνίας, email κλπ). Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής και αποστολής μαζικών ειδοποιήσεων από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς τους εγγεγραμμένους δημότες για δράσεις και νέες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες.

Συμμετοχή στην έκθεση της Beyond

Ο Δήμος Βέροιας δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην τεχνολογική εξέλιξή του και στις καινοτομίας, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Έκθεση Τεχνολογίας & Καινοτομίας της Beyondπου πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο που είχε ο Δήμος Βέροιας (φωτό) πρόβαλλε τις πλατφόρμες και εφαρμογές που έχει υλοποιήσει σχετικά με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης δημοτών και επιχειρήσεων, ενώ στελέχη του είχαν σειρά επαφών με σκοπό την ενημέρωση των τελευταίων εξελίξεων της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων για τις σύγχρονες έξυπνες πόλεις.

Μεταξύ των επισκεπτών ήταν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος έκανε και τα εγκαίνια, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και εκπρόσωποι Δήμων απ΄ όλη την Ελλάδα. 

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης συμμετείχε ως ομιλητής στην Επιστημονική Ημερίδα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στους ΟΤΑ: Καλές Πρακτικές και Λειτουργικές Εφαρμογές», της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», που έγινε το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2022.

Στην συγκεκριμένη Επιστημονική Ημερίδα ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Βέροιας  αναφέρθηκε στονΨηφιακό Μετασχηματισμό του Δήμου Βέροιας.

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (3/10/22)