Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Καλοκαίρι στη Βέροια!

Καλοκαίρι στη Βέροια!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΠΑ, «ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΧΩΡΑΦΑ» ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ. ΤΙ ΛΕΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΠΑ ΚΩΣΤΑΣ ΡΙΖΟΣ

Ατέλειωτες μουσικές και πολιτιστικές βραδιές αναμένεται να ζήσουν από αύριο Τρίτη και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι του Δήμου Βέροιας και φυσικά όσοι επιθυμούν να την επισκεφθούν από άλλους Δήμους και Νομούς.

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ανακοίνωσαν τις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν και οσονούπω θα ανακοινωθούν και κάποιες που θα διοργανωθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα εμφανιστούν «βαριά» ονόματα του λαϊκού και παραδοσιακού πενταγράμμου, όπως είναι η αυριανή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο θέατρο άλσους «Μελίνα Μερκούρη», του Μάκη Χριστοδουλόπουλου στην Πατρίδα, της Άννας Βίσση επίσης στο άλσος της Βέροιας, της Γλυκερίας και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών. Παράλληλα υπάρχουν και πολύ καλές θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ, όπως αυτό των παραδοσιακών χορών που πιθανόν να ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.   

Κώστας Βοργιαζίδης: Επιστροφή με προσοχή και ασφάλεια…

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας που οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας κινήθηκαν σε χαμηλούς ρυθμούς, αυτό το καλοκαίρι με την επιστροφή (έστω και πρόσκαιρα) στην κανονικότητα, ο φορέας πολιτισμού ανακοίνωσε μια σειρά μουσικών και θεατρικών παραστάσεων (το πλήρες πρόγραμμα δημοσιεύεται στην 9η σελίδα της εφημερίδας μας), ενώ «τεχνικές» λεπτομέρειες απομένουν για να ανακοινωθούν και οι εκδηλώσεις της «Εύηχης Πόλης» και του «Μουσικού Περιπτέρου».

«Μέσα από εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, παιδικού θεάτρου και θερινού σινεμά, ο Δήμος Βέροιας προωθεί και προβάλλει όλες τις μορφές της τέχνης για τους δημότες όλων των ηλικιών. Οι στιγμές διασκέδασης και χαράς που μας στέρησαν οι περιορισμοί της πανδημίας, ας επιστρέψουν πάντα με προσοχή και ασφάλεια σε όλες τις διοργανώσεις της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας» μας είπε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Κώστα Ρίζου ο οποίος τόνισε ότι «κάναμε υπομονή δυο χρόνια περίπου! Ακυρώσαμε δράσεις, αποφύγαμε πολυάνθρωπες  εκδηλώσεις, δυσαρεστήσαμε καλλιτέχνες! Υπήρξε κατανόηση από την κοινωνία της πόλης μας εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Η πορεία της πανδημίας μας επιτρέπει πλέον να  προγραμματίζουμε με μεγαλύτερη σιγουριά τις καλοκαιρινές δράσεις»

Κώστας Ρίζος: Σοβαρή παραγωγή της ΚΕΠΑ με έργα του συμπολίτη μας Σούλη Λιάκου

Σίγουρα οι εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας είναι οι περισσότερες και οι πιο ποικίλες και αυτό αποτελεί αποτέλεσμα μιας ομαδικής δουλειάς και επεξεργασίας των σχημάτων που θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στο φιλοθεάμων κοινό. Αδιαμφισβήτητα αυτό το καλοκαίρι οι εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ αποτελούν την κορωνίδα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας των πολιτών.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν και αυτών που προγραμματίζονται για την συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Κώστας Ρίζος μας είπε ότι «ανακοινώσαμε ένα πρώτο πρόγραμμα, αρκετά πλούσιο και ως προς τον αριθμό και ως προς το περιεχόμενο αλλά και ως προς την ποιότητα. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις  και για παιδιά! Μια μεγάλη σοβαρή παραγωγή της ΚΕΠΑ με έργα του συμπολίτη μας Σούλη Λιάκου» και επισήμανε ότι:

«Επεξεργαζόμαστε τη διαμόρφωση του προγράμματος  των μικρών μουσικών παραστάσεων μέσα στην πόλη και φυσικά της  «Εύηχης Πόλης» με ιδιαίτερη προσοχή για τον Σεπτέμβρη. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν σύντομα! Ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για τον φορέα μας είναι η σύμπραξη με έναν ακόμη φορέα Πολιτισμού της πόλης μας , τον μοναδικό κινηματογράφο ΣΤΑΡ που θα προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί για άρτιες, ασφαλείς  προβολές  σημαντικών σύγχρονων ταινιών, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες».

Αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς

Για τον καταρτισμό του προγράμματος και των επιλογών των φετινών εκδηλώσεων ο Κώστας Ρίζος μας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνολική δουλειά που συντελέστηκε, ενώ τόνισε επίσης και την αναγκαιότητα της συνεργασίας με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης «για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».

«Δυο είναι τα κυρίαρχα μηνύματα που στέλνουμε από την ΚΕΠΑ. Το πρώτο είναι  ότι είμαστε δίπλα σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης. Όλοι αυτοί λειτουργούν για το …καλό. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος. Το καλό για τους συμπολίτες μας. Έτσι απλά! Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτό που αφήσαμε πριν από δυο χρόνια και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω» είπε ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ και αναφερόμενος στο δεύτερο μήνυμα τόνισε ότι «το έργο της ΚΕΠΑ είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών ανθρώπων που ο καθένας έχει το ρόλο του. Είμαστε μια ομάδα από το Διοικητικό  συμβούλιο ως και τον έκτακτο υπάλληλο  στην οποία επικρατεί ο αλληλοσεβασμός! Μόνο ως ομάδα θα μπορέσουμε να προσφέρουμε αυτό το κάτι παραπάνω. Δεν είναι δουλειά ενός ή δυο ανθρώπων αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς.  Και ας λάβουμε υπ όψιν επί τέλους ότι η ΚΕΠΑ δεν είναι μόνο εκδηλώσεις! Είναι και ωδεία, και μουσεία και βιβλιοθήκες που πρέπει να λειτουργούν και φυσικά  κτιριακές  υποδομές  που πρέπει να συντηρούνται και όχι να εγκαταλείπονται στην τύχη τους, για τον επόμενο …τυχερό!

Η υπηρεσία, επί τέλους , μετά από χρόνια λειτουργεί κάτω από την φροντίδα μιας άξιας , έμπειρης και εργατικής  Διευθύντριας  με ομαδικό πνεύμα με σεβασμό στους συναδέλφους και τους πολίτες.

Σεβασμός λοιπόν στην ομάδα και τους πολίτες χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Έτσι πρέπει να υπηρετούμε τον Πολιτισμό! Καλό καλοκαίρι!».

Σμυρνέικο Μινόρε με την Γλυκερία

Τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή παρουσίασε την προηγούμενη Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας. Στον πανέμορφο χώρο του «Άρωμα Πόλης» στη Βέροια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και παρουσία εκπροσώπων από τους Συλλόγους, Καππαδοκών Πλατέως «Βαρασσός», Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Βλάχων Βέροιας και Καλλιθέας, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που γίνονται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, καθώς επίσης και στο «νόημα» αυτών των εκδηλώσεων, αφού δεν έχουν την χροιά της ψυχαγωγίας, αλλά της Μνήμης.

«Θα έχουν μορφωτικό χαρακτήρα για να μην ξεχαστεί η προσφυγιά» είπε χαρακτηριστικά ο μέλος της διοίκησης Φώτης Πανανόπουλος, ενώ το μέλος Δημήτρης Τελίδης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μία και μοναδική Γενοκτονία, αυτή των Ελλήνων της Ανατολής.

Η κορυφαία των εκδηλώσεων θα είναι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας «Σμυρνέικο Μινόρε» στο Άλσος «Μελίνα Μερκούρη» στο άλσος της Βέροιας. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου (15 έως 18) θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα και θα είναι εξ ολοκλήρου σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας.

Τον κύκλο των σύντομων τοποθετήσεων άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αναστασία Αλεξοπούλου-Παυλίδου η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στους σκοπούς του Συλλόγου, ενώ επισήμανε ότι «από την συναυλία της Γλυκερίας, όποια έσοδα προκύψουν θα διατεθούν για την ανακατασκευή των χώρων του αρχοντικού Χατζίκου που πρόσφατα παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βέροιας στους Μικρασιάτες της Ημαθίας». Επίσης η Αναστασία Αλεξοπούλου-Παυλίδου τόνισε ότι «ένας ακόμα στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία αίθουσας αφιερωμένη στο λαογραφικό υλικό της Βούλας Χατζίκου το οποίο σήμερα φυλάσσεται στην ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας».  

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη εκπροσώπησε στην συνέντευξη τύπου η Υπεύθυνη Τουρισμού Μαρία Ανδρεάδου ενώ τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέως «Βαρασσός» ο Βαγγέλης Κοσκερίδης.

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος στην Πατρίδα

Ένα κορυφαίο και διαχρονικό όνομα του ελληνικού πενταγράμμου θα έχει φέτος στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς». Πρόκειται για τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια θα εμφανιστεί και πάλι στο ημαθιώτικο και όχι μόνο κοινό.

Η διοίκηση του Συλλόγου παρουσίασε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα από 21 έως και 26 Ιουλίου 2022 στο γήπεδο της Πατρίδας. Εκτός από τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, θα εμφανιστούν και άλλα σπουδαία ονόματα της δημοτικής μουσικής, όπως ο Νίκος Ζωϊδάκης, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο Στάθης Νικολαϊδης, η Χαρά Βέρα κ.α.

Θερινές ποντιακές εκδηλώσεις στο Κομνήνιο

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας επέστρεψαν και οι εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου θα γίνουν θερινές διήμερες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πάλι στο Κομνήνιο Δήμου Βέροιας.

«Ήρθε η ώρα για να βρεθούμε όλοι μαζί στα υψώματα της Καστανιάς  μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω του κορονοϊού. Πιστοί στην υπηρεσία του πολιτισμού και της παράδοσης θα διασκεδάσουμε μόνο με ποντιακούς σκοπούς και τραγούδια, επιλέγοντας παραδοσιακούς μουσικοχορευτικούς δρόμους από πλήθος καλλιτεχνών που θα είναι μαζί μας το διήμερο των εκδηλώσεων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα τραγουδήσουν ο Τάσος Παρχαρίδης, ο Γιώργος Σιαμλίδης και ο Χρήστος Καλιοντζίδης, ενώ θα χορέψουν και τα χορευτικά τμήματα της λέσχης.

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (20/6/22)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS