Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βέροια: Νέο κλειστό γυμναστήριο!

Βέροια: Νέο κλειστό γυμναστήριο!

ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

(ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" - 18/1/21)

Οκτώ νέα έργα σχεδιάζει ο Δήμος Βέροιας για να υλοποιήσει. Έργα που θα δώσουν νέα πνοή στην ανάπτυξη και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας και θα μεταμορφώσουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Έτσι μετά τα έργα που γνωστοποίησε πριν λίγες μέρες, συνολικής αξίας 51.857.019,13€ και τα οποία άλλα είναι σε εξέλιξη, άλλα προς δημοπράτηση και άλλα προς ένταξη, οι τεχνικές υπηρεσίες «τρέχουν» να προλάβουν τον σχεδιασμό άλλων οκτώ έργων, ώστε μέχρι τέλος Μαρτίου να κατατεθούν προς ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η δημοτική αρχή θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα χρηματοδοτικά προγράμματα του «Αντώνης Τρίτσης» και έτσι, εκτός από τα τέσσερα έργα που ήδη εντάχθηκαν και ανακοινώθηκαν και ανέρχονται σε 5 εκ. ευρώ περίπου (η εφημερίδα μας έκανε πρόσφατα εκτενές ρεπορτάζ), τώρα σχεδιάζονται άλλα οκτώ συνολικής αξίας 25 εκ. ευρώ περίπου.

Σχεδιάζονται άλλα οκτώ έργα

Το βάρος των τεχνικών υπηρεσιών, αν και το προσωπικό δεν επαρκεί για τόσο μεγάλο αριθμό έργων, είναι η σύνταξη μελετών των οκτώ έργων των οποίων θα σας γνωστοποιήσουμε που πρέπει να κατατεθούν μέχρι τέλος Μαρτίου, αν και εκτιμάται πως θα δοθεί παράταση στην προθεσμία για άλλους τρεις μήνες λόγω των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν από την πανδημία του covid-19.

Μάλιστα το κεντρικό σύνθημα που επικρατεί στον Δήμο Βέροιας, είναι αυτό που λέει πως «όταν δίνονται χρήματα, να προσπαθείς να τα διεκδικείς». Και αυτό γίνεται αυτήν την στιγμή στις τεχνικές υπηρεσίες.

«Πρέπει να σημειώσω πως για ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα, είτε ως υλοποίηση, είτε ως σχεδιασμό, είναι αποτέλεσμα μιας άοκνης δουλειάς που κάνουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες μας. Γιατί χωρίς μελέτες και προτάσεις δεν μπορείς να διεκδικήσεις χρήματα» μας είπε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Νέο κλειστό γυμναστήριο

Αυτήν την στιγμή οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας σχεδιάζουν μελέτες οκτώ έργων 25 εκ. ευρώ περίπου και συγκεκριμένα:

- Προμελέτη για την κατασκευή κλειστού γυμναστήριου στο οικόπεδο του Δήμου που βρίσκεται δίπλα στα νέα δικαστήρια και συγκεκριμένα αυτό που συνορεύει με την Εγνατία οδό, αφού μεταξύ των δικαστηρίων και του οικοπέδου, υπάρχουν τα οικόπεδα της Αστυνομίας και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας όπου θα γίνει το νέο Διοικητήριο.

Έτσι όταν ολοκληρωθούν αυτά τα έργα και από τους τρεις φορείς (διοικητήριο, κτίριο αστυνομίας και κλειστό γυμναστήριο), η είσοδος της πόλης από την Εγνατία οδό, θα αλλάξει ριζικά μορφή και δραστηριότητα.

Η ολοκλήρωση του γυμναστηρίου θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. περίπου.

-Αγροτική οδοποιία στις Τοπικές Κοινότητες συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, για την βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

- Σmartcities (έξυπνες πόλεις) συνολικού προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ, με μια πλειάδα ενεργειών, όπως η πολιτική προστασία και ασφάλεια, η κινητικότητα, η υγεία και πρόνοια, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ο πολιτισμός και ο τουρισμός, η κυκλική οικονομία κ.λ.π.

- Ηλεκτροκίνηση, προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ και προβλέπεται η χρηματοδότηση ηλεκτρικών οχημάτων

-Προσεισμικός έλεγχος προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για τον έλεγχο Κρίσιμων Υποδομών (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και λυμάτων, δημαρχεία, μνημεία και άλλες σημαντικές υποδομές του Δήμου)

-Παρεμβάσεις σε σχολεία και αθλητικά κέντρα  προϋπολογισμού 700.000 ευρώ

-Μικρά πράσινα σημεία για βιοαπόβλητα προϋπολογισμού 3 εκ. για έργα που αφορούν σε υποδομές, προμήθειες και εξοπλισμούς που συμβάλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

-Ύδρευση που αφορά την ΔΕΥΑΒ,  προϋπολογισμού 7 εκ. με την δημιουργία υποδομών στη Βέροια και σε Τοπικές Κοινότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης ενός ακόμη μεγάλου έργου το οποίο θα ξεπεράσει τα 20 εκ., αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο από την δημοτική αρχή.

Κώστας Βοργιαζίδης: Γίνεται μεθοδική δουλειά…

Εφόσον ολοκληρωθούν όλα αυτά τα έργα που ήδη εξαγγέλθηκαν και σχεδιάζονται για να ενταχθούν σε νέα προγράμματα, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια, είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Βέροιας θα ξεφύγει από την μετριότητα που τον χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια.

Για την προσπάθεια αυτή ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης δήλωσε πως «γίνεται μεθοδική δουλειά και πραγματικά με πολύ κόπο, παρά την πολύ δύσκολη εποχή που περνάμε. Προσπαθούμε να φέρουμε όσα περισσότερα χρήματα για την εκτέλεση έργων που θα βελτιώσουμε το σήμερα και το αύριο. Γνωρίζουμε ότι το προσωπικό που έχουμε στην τεχνική υπηρεσία δεν επαρκεί για την διεκπεραίωση τόσων πολλών και σημαντικών έργων, ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι θα καταβληθεί τεράστια προσπάθεια από όλους για να ανταποκριθούμε στην έγκαιρη και σωστή υλοποίησή τους».   

(ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" - 18/1/21)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS