Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αμάξι: Τι ισχύει με την παράταση του lockdown

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αμάξι: Τι ισχύει με την παράταση του lockdown

To αυστηρό lockdown που ακολούθησε τη μερική χαλάρωση των γιορτών, μαζί με τις οποίες «ήρθε» το click away αλλά και αλλαγές στις μετακινήσεις, παρατάθηκε μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, και μαζί του οι περιορισμοί στο αυτοκίνητο και το ταξί.

Σύμφωνα με ισχύον πλαίσιο, τόσο στα ΙΧ όσο και στα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται μόνον ο οδηγός και ακόμα ένα άτομο. Οι δύο, συνολικά, επιβαίνοντες θα πρέπει να φορούν μάσκα, εφόσον δεν πρόκειται για άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Εξαίρεση στο όριο ατόμων, όπως και στο μέτρο της μάσκας, υπάρχει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή, μιας και που τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι έτσι κι αλλιώς μαζί, όλη τη μέρα.

Επιπλέον, ακόμα ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για τη μετακίνηση του δεύτερου επιβάτη (ιατρικοί λόγοι).

Εξάλλου, στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού, όπως έχει ανακοινωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Για τη λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία απαιτείται, δε, η επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, σε περίπτωση ελέγχου.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι έλεγχοι αναμένεται να είναι αυξημένοι σήμερα, όπως συνέβη και χθες, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών οι οποίες εκτιμάται ότι ενθαρρύνουν τις εξόδους των πολιτών.

Επισημαίνεται, τέλος, πως για κάθε μετακίνηση, με ή χωρίς όχημα, η βεβαίωση μετακίνησης ή το σχετικό SMS στο 13033, είναι αναγκαία, όπως και η ταυτότητα.

filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS