Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Lockdown μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων - Διασκέδαση με φειδώ και χωρίς μουσική

Lockdown μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων - Διασκέδαση με φειδώ και χωρίς μουσική

Δύσκολα θα θυμίζουν τα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών οι φετινές Άγιες μέρες, καθώς ο Δεκέμβρης είναι εξαιρετικά πιθανό να βρει την Ελλάδα σε γενικό lockdown, παράθυρο το οποίο άφησε ανοιχτό σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η «1η Δεκέμβρη δεν είναι ρεαλιστικός στόχος» για την επαναφορά στην κανονικότητα, φέρνοντας πιο κοντά από ποτέ στον εγχώριο ορίζοντα την παράταση του γενικού απαγορευτικού.

«Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει το σχέδιο επιστροφής της χώρας στην καθημερινότητα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδικός χάρτης ενόψει και των Χριστουγέννων περιλαμβάνει 3 σταθμούς:

· Πρώτος σταθμός η επανεκκίνηση της μαθησιακής διαδικασίας

· Δεύτερος σταθμός το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και

· Τρίτος και τελευταίος σταθμός η επιστροφή της εστίασης, αλλά με αυστηρές προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αναμένεται να λειτουργήσουν μόνο με καθήμενους πελάτες, μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι και χωρίς να επιτρέπεται η αναπαραγωγή μουσικής, γεγονός που υποδηλώνει τον περιορισμό της διασκέδασης στις πρώτες βραδινές ώρες.

Κάθε βήμα προϋποθέτει «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους

Παράλληλα, καθένα από τα βήματα θα λαμβάνει το «πράσινο φως» κατόπιν των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων, για αυτό και οι ειδικοί εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά παράτολμο σε αυτή τη φάση να αντιστοιχίσουν τις ημερομηνίες του Δεκέμβρη με τους τρεις σταθμούς επαναφοράς στην κανονικότητα, αποσύροντας προσώρας από το τραπέζι της συζήτησης πιθανές ημερομηνίες.

Πόσο μάλλον -με φόντο και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη- αρκετοί επιστήμονες επανήλθαν σήμερα στην απαίτηση για τη λήψη πιο σκληρών μέτρων, όπως ο Καθηγητής Βατόπουλος, που περιέγραψε πως πρέπει να ληφθούν «μέτρα Κίνας», δηλαδή απόλυτο lockdown για 15 μέρες. Σχεδόν επιβεβλημένη χαρακτήρισε την παράταση της καραντίνας κατά μία τουλάχιστον εβδομάδα σήμερα στον Θέμα 104,6 ο Καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η άρση των μέτρων θα γίνει αφού σταθεροποιηθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων φτάσουν περίπου στα 500.

Υπό αυτό το πρίσμα, «είναι πολύ λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισφραγίζοντας το ενδεχόμενο άρσης του γενικού απαγορευτικού λίγο πριν τις ημέρες των γιορτών.

Πηγή: protothema.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS