Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στο τραπέζι κλείσιμο καταστημάτων στις 22:00 - Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12!

Στο τραπέζι κλείσιμο καταστημάτων στις 22:00 - Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν λίγες ημέρες είχε θέσει επί τάπητος το δίλλημα, «καραντίνα ή αυτοπροστασία». Λίγα 24ωρα αργότερα η κυβέρνηση επαναφέρει το ενδεχόμενο ενός μοντέλου Lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ώρες από την πλευρά της κυβέρνησης κερδίζει έδαφος η προοπτική νέων πιο αυστηρών μέτρων που θα έχουν ως στόχο να μην συνεχιστεί η ανοδική πορεία των αριθμών των θυμάτων του Covid-19.

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείνουν τα μαγαζιά στις 22:00 και να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στις 12:00.

Αναλυτικά το πλάνο της κυβέρνησης: 

- Η καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και όχι μόνο εκεί όπου επικρατούν συνθήκες συνωστισμού

- Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς θα υπάρχουν εξαιρέσεις που θα αφορούν σε μετακινήσεις για συγκεκριμένους λόγους όπως και την περίοδο της καραντίνας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

- Η περαιτέρω μείωση του ωραρίου των εστιατορίων και μπαρ. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ήδη έχει αρχίσει να υιοθετείται το μοντέλο στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις τα ρολά να «κατεβαίνουν» στις δέκα.

- Η καθιέρωση ειδικής ώρας για την προσέλευση ατόμων άνω των 65 ετών και μελών ευπαθών ομάδων στα σούπερ μάρκετ, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η προστασία τους.

metrosport.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS