ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αυτή είναι ανυπαρξία και κατάντια!!!

Στην δεκαετία του 2000 οι τότε «Καποδιστριακοί» Δήμοι μέσω του προγράμματος «Θησέας» για την Αυτοδιοίκηση, είχαν προμηθευτεί μικρά λεωφορεία για την εξυπηρέτηση αναγκών μεταφοράς πολιτών και εργαζομένων των οικείων Δήμων.

Έτσι με αυτά τα λεωφορεία μεταφέρονταν οι τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι σε διάφορες εκδηλώσεις που συμμετείχαν, χωρίς να επιβαρύνονται τα ταμεία τους με έξοδα μετακίνησης.

Δυστυχώς όμως με την ευρεία συνένωση των Δήμων με τον «Καλλικράτη», χάθηκε το «τοπικό» στοιχείο και παράλληλα η αμεσότητα σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα στην συντριπτική πλειοψηφία αδρανοποιήθηκαν και αυτά τα λεωφορεία τα οποία, πλέον, σαπίζουν εγκαταλελειμμένα σε κάποιο δημοτικό οικόπεδο.

«Φωτεινό» παράδειγμα το λεωφορείο που είχε ο ενιαίος, τότε, Δήμος Μελίκης. Εδώ και χρόνια το λεωφορείο σαπίζει σε δημοτικό οικόπεδο της Μελίκης, και αντικρίζοντάς το οι κάτοικοι της περιοχής, νοσταλγούν τις μέρες που τους εξυπηρετούσε και αποτελούσε λύση για τα οικονομικά των συλλόγων τους. Βέβαια οι εκάστοτε δημοτικές αρχές θα προβάλλουν διάφορες δικαιολογίες. Νομίζουμε ότι απλά είναι δικαιολογίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανεπάρκεια.

Δυστυχώς αντικρίζοντας τέτοιες εικόνες, μονολογείς: Κατάντια!!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (13/7/20)