Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εν Βεροία…

Εν Βεροία…

Γιατί κόπηκαν τα πεύκα;

Τα πεύκα που ήταν στον κάθετο δρόμο κάτω απο τον περιφερειακό Βέροιας - Νάουσας, εδώ και αρκετές μέρες έχουν κοπεί, άγνωστο για ποιό λόγο και απο ποιούς. Το Δασαρχείο Βέροιας που δείχνει μεγάλη ευαισθησία στο κοψιμο θάμνων που βρίσκονται σε ιδιόκτητα χωράφια, μήπως μπορεί να μας απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Κοσμοπλημμύρα στη συγκέντρωση του Ι. Παπαγιάννη

Μεγαλειώδης μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκέντρωση Βεροιωτών στην ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Παπαγιάννη. Δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην αίθουσα, όπου μίλησε ο υποψήφιος με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μείνει έξω απ' αυτήν.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "Αιγές", όπου έγινε η ομιλία, που μίλησε για παρουσία 800 ατόμων.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο κόσμο δεν μάζευε σε συγκεντρώσεις του, που γινόταν στον ίδιο χώρο, ούτε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Πεντακόσιοι καθολικοί τουρίστες στο Βήμα Απιοστόλου Παύλου

Πεντακόσιοι περίπου καθολικοί επισκέπτες (10 λεωφορεία) αφίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βέροια και μετέβησαν στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Οι επισκέπτες προέρχονταν από μεγάλη κρουαζιέρα προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού η οποία κάνει επίσκεψη στα βήματα του Απ. Παύλου.

Οι 500 επισκέπτες συνοδεύονταν από Γερμανό καρδινάλιο, πραγματοποίησαν λειτουργία στο Βήμα Αποστόλου Παύλου και αμέσως μετά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Εκκλησία του Χριστού, να γευματίσουν στη πόλη της Βέροιας και να κινηθούν στο κέντρο της πόλης και στην αγορά.

Πραγματικά ήταν μια ανάσα για την πόλη μας, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη απο τέτοιου είδους επισκέπτες, που μόνο ο θρησκευτικός τουρισμός μπορεί να τους φέρει.

Ντροπή, αίσχος και ασέβεια

Το μεσημέρι του Σαββάτου εκατοντάδες καθολικοί επισκέφτηκαν τη Βέροια και συγκεκριμένα το Βήμα Αποστόλου Παύλου. Το σημαντικότατο μνημείο της Βέροιας και της παγκόσμιας θρησκευτικότητας (ο Απ. Παύλος θεωρείται υπερ-άγιος στους καθολικούς, ευαγγελιστές κ.λ.π.), ένα μνημείο που αποτελεί πόλο έλξης για τον τουρισμό (θρησκευτικό και μη) της πρωτεύουσας (και) της Ημαθίας.

Καμιά αντίρρηση ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή (τουαλέτες, πάρκινγκ κ.λ.π., για τα οποία κάναμε ρεπορτάζ πριν λίγες μέρες) για την φιλοξενία τουριστών, όπως επίσης και το ανάλογο ενδιαφέρον των τοπικών αρχών.

Όμως το Σάββατο, λίγη ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης κάποιο(α)ς φιλόζωος άφησε στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, για τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, ωμά κρέατα και κόκαλα, όπως φαίνονται στην φωτογραφία μας. Το ευτύχημα είναι πως η υπηρεσία καθαριότητας της Βέροιας τα εντόπισε έγκαιρα και τα απέσυρε.

Να πούμε πως τέτοιες ενέργειες συμπολιτών είναι ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ και ΑΣΕΒΕΙΑ. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας που με τις πράξεις τους προκαλούν τον λαό για να λέει ότι όλοι μας “είμαστε ΑΞΙΟΙ της μοίρας μας”.

Ραδιοτηλεοπτικό σποτ του "Πρωτοβουλία για το Παιδί"

Να ξεπεράσει τα όρια της Ημαθίας και των όμορων Νομών, επιχειρεί ο κοινωνικός φορέας “Πρωτοβουλία για το Παιδί”, που έχει έδρα τη Βέροια.

Η διοίκηση της “Πρωτοβουλίας για το Παιδί”, είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους της Βέροιας και παρουσίασε την πλούσια δράση που είχε στο 2013, προσφέροντας σε εκατοντάδες παιδιά ημερήσια φροντίδα σίτισης, σχολικών εφοδίων, ένδυση και υπόδηση, υλική βοήθεια στις οικογένειες των παιδιών, συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τέλης Σιδηρόπουλος, αλλά και τα μέλη της διοίκησης που ήταν παρόντα Νίκος Καρατόλιος, Λευκή Ελευθεριάδου και Βίκυ Παπατζίκου, “στο κοινωνικό έργο που προσφέρει η Πρωτοβουλία για το Παιδί, υπάρχει η μεγάλη στήριξη από την τοπική κοινωνία και μικρότερη από το κράτος. Όμως υπάρχει μια ακτίνα δράσης, μια εμβέλεια που έχει ξεπεράσει τα όρια της Βέροιας και της περιοχής. Και αυτό γιατί οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το Σπίτι της Βέροιας άρχισαν να δίνονται και σε άλλους Νομούς, όπως Κοζάνη και Πέλλα, ενώ από το Σπίτι της Βεργίνας δίνονται σε όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία”.

‘Ήρθε η ώρα, τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος, να κάνουμε μία καμπάνια ώστε να καταστεί το έργο περισσότερο γνωστό και με πιο συστηματικό τρόπο και από την άλλη να αναζητηθούν στηρίγματα και βοήθειες εκτός Βέροιας και Ημαθίας. Για τον λόγο αυτό έχουμε ετοιμάσει ένα τηλεοπτικό και ένα ραδιοφωνικό σποτ το οποίο θα παιχθεί από 10 έως 17 Απριλίου, ζητώντας οικονομική βοήθεια, με την αποστολή SMS”.

Ναι στις Αιγές, όχι στο Βέροια-Αιγές

Πρόταση να μετονομαστεί σε Δήμος Βέροιας-Αιγών έκανε ο καταγόμενος από τη Βεργίνα Αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης. Μία πρόταση η οποία μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία της περιοχής μας, αλλά όχι με την μορφή που προτείνεται.

Κατ΄ αρχήν επιβάλλεται η τοποθέτηση του ονόματος των Αιγών στην σύγχρονη εποχή. Μεγάλο όνομα. Όμως μεγάλο είναι και αυτό της Βέροιας η οποία αναφέρεται σε κείμενα του Θουκιδίδη το 432π.χ. Ίσως η Βέροια να είναι και αρχαιότερη πόλη από αυτή των Αιγών.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να εξαφανιστεί (γιατί στην πορεία του χρόνου ελλοχεύει αυτός ο κίνδυνος) η Βέροια του Απόστολου Παύλου, μια πόλη με 2.500 χρόνια ιστορία.

Παράλληλα επιβάλλεται και η χρήση του ονόματος των Αιγών, αλλά με άλλη διοικητική δομή. Να απαιτηθεί από όλους τους τοπικούς φορείς η τροποποίηση του «Καλλικράτη» για να δημιουργηθεί Δήμος Αιγών που θα περιλαμβάνει τα χωριά του πρώην Δήμου Βεργίνας, Μελίκης και Μακεδονίδος.

Για το θέμα αυτό η εφημερίδα μας στο επόμενο φύλλο της θα κάνει ειδικό αφιέρωμα, ζητώντας την άποψη των βουλευτών, της δημάρχου και των υποψηφίων δημάρχων. Τώρα που ανακινήθηκε αυτό το θέμα, είναι ευκαιρία η Βέροια και η περιοχή της να διεκδικήσει την ανάδειξη της ιστορίας.

Ρεσιτάλ πιάνου από τον Παναγιώτη και Γιώργο Τροχόπουλο

Μια όμορφη και ποιοτική μουσική βραδιά μας υπόσχεται ο συνεργάτης και φίλος της εφημερίδας μας Γιώργος Τροχόπουλος, σε ρεσιτάλ πιάνου που θα δώσει με τον γιο του Παναγιώτη, καταξιωμένο πιανίστα.

Το ρεσιτάλ του Παναγιώτη και του Γιώργου Τροχόπουλου θα δοθεί το Σάββατο 12 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Και πάλι στο προσκήνιο

Στο προσκήνιο και πάλι υπόθεση βεροιώτη επιχειρηματία ο οποίος σύμφωνα με τον Ανακριτή Διαφθοράς «εξυπηρετήθηκε» από τον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για απιστία και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά άρση κατάσχεσης λογαριασμών, με το πρόσχημα πως τα χρήματα θα διαθέτονταν για την πληρωμή των εργαζομένων της βεροιώτικης επιχείρησης.

Τώρα αν τελικά είχαν πληρωθεί οι εργαζόμενοι ή όχι, ρωτήστε τους ίδιους!!!

Παράπονα για το ΚΑΠΗ

Παραπονέθηκαν οι ηλικιωμένοι που περνούν ευχάριστα τις ώρες τους στο ΚΑΠΗ επί της οδού Αριστοτέλους. Το ΚΑΠΗ δεν λειτουργεί τις απογευματινές ώρες καθώς και τα Σαββατοκύριακα. Αυτός είναι και ο λόγος που εξέφρασαν, και με το δίκιο τους, τα παράπονά τους.

Ελπίζουμε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βέροιας να (ξανα)δεί το θέμα και να δώσει την καλύτερη λύση. 

Χειροτονία πρεσβυτέρου

Την Κυριακή 6 Απριλίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε στον ιερό ναό οσίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Αλεξάνδρου Κουκουργιάννη (στη φωτο ο μεσαίος), τον οποίο στο τέλος της θείας Λειτουργίας προχείρησε σε αρχιμανδρίτη.

Επίσης ο σεβασμιώτατος τέλεσε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για την μεγάλη ευεργέτιδα του ιερού ναού αείμνηστη Ευδοξία Μαλακούση.

 
 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS