ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τα πλήγωσε η ανάπλαση...

Να μεριμνήσει ο Δήμος Βέροιας (επιστολή)

Εκ μέρους των μαθητών του Εσπερινού Λυκείου Βέροιας και του Διευθυντή του σχολείου Θόδωρου Δ. Χρυσοχόου, πήραμε την παρακάτω ενδιαφέρουσα επιστολή:

"Τα Εσπερινά σχολεία της πόλης μας έμειναν χωρίς φύλακες, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο προαύλιος χώρος του σχολείου μένει αφύλακτος από «επιδρομείς» διαφόρων κατηγοριών.

Τα παιδιά των συντοπιτών μας είναι εκτεθειμένα σε επισκέψεις «βαπορακίων», μεθυσμένων, αθίγγανων κ.ά., τα διαλείμματα είναι φοβικά και επικίνδυνα.

Παρακαλούμε τη Δήμαρχο της πόλης να μεριμνήσει για τη φύλαξη του σχολείου μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Θέλουμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε τους αποχωρήσαντες φύλακες, τον Βασίλη και την Βάσω, για την πολύχρονη συνεργασία τους και να ευχηθούμε να τους ξαναδούμε στις θέσεις τους".

Στη διοίκηση της ΕΙΕΤ ο Βύλλης Γαλανομάτης

Ιδιαίτερα τιμητική για τον τύπο της Ημαθίας αλλά και την εφημερίδα μας, είναι η εκλογή του ιδιοκτήτη και εκδότη των εφημερίδων «Βέροια» και "Κερκίδα" και του kerkidasport.gr,  Βύλλη Γαλανομάτη στη διοίκηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.

Μάλιστα μετά τις αρχαιρεσίες και την κατανομή αξιωμάτων που έγιναν, ο Βύλλης Γαλανομάτης πήρε την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ενώσεως.

Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να είναι παραγωγικό το έργο του στον νευραλγικό χώρο του Επαρχιακού Τύπου.

Καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ

«Καμία σχέση δεν έχει ο Γιώργος Κάκαρης με το ΣΥΡΙΖΑ» λέει το γραφείο τύπου της Βέροιας.

Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα μετά από αναφορά της εφημερίδας μας, πως ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Κάκαρης ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Βοργιαζίδη.

Και όπως λέει ο λαός «Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους...Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!».

Άρα στο ειδύλλιο ΣΥΡΙΖΑ-Κάκαρη, ο «έρωτας» ήταν σύντομος. Ίσως και ανύπαρκτος!!!

Περί αναγγελιών και ρύπανσης

Πρόσφατα διαβάσαμε για την ρύπανση που προκαλείται στη Βέροια, από τα χαρτιά της αναγγελίας κηδειών και μνημόσυνων. Κάθε …παρατήρηση για οποιαδήποτε ρύπανση προκαλείται από οποιονδήποτε, είναι απόλυτα αποδεκτή.

Το ζητούμενο, όμως είναι άλλο. Ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια της ανάπλασης είτε κατήργησε, είτε μείωσε τα ταμπλό όπου γίνονταν η ανάρτηση των αναγγελιών. Έτσι και τα γραφεία κηδειών δεν μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες και οι πολίτες δεν μπορούν να ενημερωθούν για τέτοιου είδους κοινωνικά θέματα.

Εν αναμονή, λοιπόν, των ενεργειών της Δημοτικής αρχής…

Γέλασε το χειλάκι τους…

Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην αλυσίδα super markets «Αρβανιτίδης», ξεκίνησαν οι πληρωμές των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.

Έτσι πήραν έναν καθυστερούμενο μισθό και το τρέχον μηνιάτικο. Η συμφωνία είναι, κάθε 15 του μήνα να πληρώνονται έναν μισθό προηγούμενων μηνών και κάθε τέλος του ίδιου μήνα, το κανονικό μηνιάτικο, έτσι ώστε το πολύ μέχρι τον Ιούνιο να εξοφληθούν τα καθυστερούμενα.

Δικαιολογημένα λένε πως γέλασε το χειλάκι τους…

Μεγάλη απήχηση «Άνθρωποι της πόλης»

Μεγάλη απήχηση έχει ο κύκλος παρουσίασης και συνεντεύξεων οικογενειών της Βέροιας, με τον γενικό τίτλο «Άνθρωποι της πόλης», που δημοσιεύονται κάθε βδομάδα στην εφημερίδα μας.

Είναι μια ιδέα του καθηγητή Ευθύμη Βαρλάμη και υλοποιεί η εφημερίδα μας σε συνεργασία με το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας.

Παρουσιάζονται «Άνθρωποι της πόλης» και οικογένειες, που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στη Βεροιώτικη κοινωνία, με κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά, αλλά και "άνθρωποι της πόλης" που δεν είναι "επώνυμοι".

Και αυτό το τελευταίο έχει την δική του μοναδική αξία...

Βεροιώτες δρομείς σε ημιμαραθώνιο

32 Βεροιώτες που ανήκουν στο Σύλλογο δρομέων Βέροιας, πήραν μέρος στον 7ο ημιμαραθώνιο, που έγινε στην Καλαμπάκα Τρικάλων και στο οποίο πήραν μέρος συνολικά 1.000 δρομείς.

Τελευταία όλο και περισσότερο τόσο στην πόλη μας ο αριθμός των δρομέων και των ανθρώπων που ασχολούνται συστηματικά με το δυναμικό περπάτημα και το τρέξιμο ολοένα και αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Στην πόλη μας Βέροια τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση με το ερασιτεχνικό τρέξιμο αλλά και για το αγωνιστικό έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρων. Δημιουργήθηκε πέρσι ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας που αριθμεί σήμερα τα 75 περίπου μέλη με ενεργή αγωνιστική δραστηριότητα αλλά και κινητοποιώντας διοργανώσεις αγώνων "Φιλίππειος δρόμος", Ορεινός αγώνας Ξηροληβάδου, και καταβάλει προσπάθεια να περάσει το μήνυμα της αγάπης για το βάδισμα και το τρέξιμο στοχεύοντας στην βελτίωση της υγείας, της εσωτερικής χαράς και του ενδιαφέροντος για νέες εμπειρίες, αγάπης και επαφής για την φύση, καταπολέμησης του καθημερινού άγχους και την βελτίωση της υγείας.

Ο σύλλογος δρομέων Βέροιας καλεί όλους τους Βεροιώτες, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια εξάπλωσης του δρομικού κινήματος που μόνο καλά έχει να προσφέρει πρώτα στον ίδιο αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

Μια αναπάντεχη συνάντηση

Μια αναπάντεχη συνάντηση  που είχε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης, τον έφερε ξαφνικά σε ρόλο ...δασκάλου.

Βγαίνοντας από το γραφείο του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας ο Μ. Μπόλαρης βρέθηκε μπροστά σε δεκάδες παιδιά της ΣΤ’ δημοτικού, που επισκέπτονταν το δημαρχείο. Οι μικροί μαθητές μόλις τον είδαν άρχισαν να τον “βομβαρδίζουν” με ερωτήσεις για τις εκλογές, την περιφέρεια, το κοινοβούλιο και την δημοκρατία.

Με χαμόγελο και απλά λόγια, ο υποψήφιος περιφερειάρχης προσπάθησε να λύσει όλες τους τις απορίες και μάλλον τα κατάφερε γιατί στο τέλος τον αγκάλιασαν και τον ευχαρίστησαν γι’ αυτό το έστω και σύντομο μάθημα πολιτεύματος!  Πατέρας έξι παιδιών ο ίδιος έχει μάθει να απαντάει σε παιδικές απορίες.

Μέσα σε πέντε μήνες δολοφόνησαν 15 σκυλιά

Κάποια ανθρωπόμορφα κτήνη κυκλοφορούν στο Σέλι και το Σάββατο το βράδυ 15 Μαρτίου, δολοφόνησαν τέσσερα σκυλιά εκ των οποίων το ένα δεσποζώμενο... τον Μπέλο.

Βρέθηκε μόνο το ένα από τα τέσσερα το οποίο ξεψύχησε μπροστά στα μάτια ενός φίλου. Τα υπόλοιπα τρία σκυλιά δεν βρέθηκαν, μεταξύ αυτών και ο πλέον αγαπημένος σκύλος του χωριού, η μασκότ της πλατείας και ο σκύλος που λάτρευαν όλα τα παιδιά.....ο Μπέλος.

Από τις 17-10- 14 έως 15-3-14 έχουν πεθάνει δεκαπέντε σκυλιά εκ των οποίων τα δύο ήταν δεσποζώμενα. Όλα τα θηλυκά ήταν στειρωμένα και όλα τους πλήρης εμβολιασμένα ακόμη και για την λύσσα, κάποια έφεραν και αριθμό μικροτσίπ.

Είμαστε δύο εθελοντές φιλόζωοι οι οποίοι μένουμε μόνιμα στο Σέλι τα τελευταία πέντε χρόνια και είχαμε και έχουμε υπό την προστασία  μας και  με την βοήθεια φίλων ότι αδέσποτο εγκαταλείπεται στο βουνό και κυρίως αυτά είναι κυνηγόσκυλα. Όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε μεγάλο αγώνα για αυτά τα αθώα πλάσματα που πετιούνται σαν σκουπίδια στο έλεος του θεού, για να τα κρατήσουμε στην ζωή αξιοπρεπώς. Και το αποτέλεσμα ποιο; Ζώα που δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν και άλλωστε ποιόν να ενοχλήσουν σε ένα ακατοίκητο χωριό;

Είμαστε συντετριμμένοι με όλη αυτή την κατάσταση και πρόθυμοι να το φτάσουμε στα άκρα για να βρεθεί ο ένοχος. Η “Εθελοντική Δράση: Γη των Αδέσποτων, μια νέα φιλοζωική ομάδα που δρα στην Βέροια, καλεί όποιων γνωρίζει πληροφορίες για τον δολοφόνο ή οτιδήποτε άλλο να επικοινωνήσει με τους Εταίρους της ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή απευθείας στο Α.Τ. Βέροιας 

Ανακύκλωση μικροσυσκευών

Στα πλαίσια του εορτασμού της “Ώρας της Γης” το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας αναλαμβάνουν για 2η χρονιά τη συλλογή ηλεκτρικών μικροσυσκευών (που δεν λειτουργούν) και μπαταριών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ωρολογίου στις 29 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και τις ώρες 09.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι, δίπλα στο Περίπτερο Ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας στο οποίο ανακυκλώνονται χάρτινες, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες.

 Καλούνται όλοι οι συνδημότες μας να ανακυκλώσουν το άχρηστο κινητό τους τηλέφωνο, τον παλιό υπολογιστή, την τηλεόραση που πλέον δεν πιάνει ψηφιακό σήμα, τη χαλασμένη ηλεκτρική σκούπα, το ραδιόφωνο, το φούρνο μικροκυμάτων, την παλιά ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, εκτυπωτές, φαξ, τις τελειωμένες μπαταρίες τους κλπ, φέρνοντας τα ανακυκλώσιμα στην πλατεία Ωρολογίου, δίπλα στο περίπτερο ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας.