Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Άκυρη η συμφωνία

Άκυρη η συμφωνία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΤΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΒΕΡΟΙΑ».

 ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ «ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πολλοί πίστεψαν πως με την υπογραφή της συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων για την ονομασία του γειτονικού κράτους, οι τόνοι διαμαρτυρίας της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού θα έπεφταν. Τα συλλαλητήρια θα άνηκαν στο παρελθόν και η Συντονιστική τους Επιτροπή θα αγωνίζονταν μόνη της, χωρίς …αντικείμενο και λαό που θα στηρίξει.

Δεν είναι έτσι όμως η πραγματική κατάσταση. Οι διοργανωτές, εκπρόσωποι Παμμακεδονικών Ενώσεων και Πολιτιστικών Φορέων και Οργανώσεων, βρίσκονται στις επάλξεις και μάλιστα με δυναμική βγαλμένη από αγανάκτηση και πίκρα μετά την «Συμφωνία των Πρεσπών».

Πλέον κινούνται προς την κατεύθυνση ακύρωσης της εν λόγω συμφωνίας, καθώς υπάρχει συνταγματικό κώλυμα. Για τον λόγο αυτόν σήμερα ο φορέας προάσπισης της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία θα δώσει συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, με την συμμετοχή έγκριτων νομικών και την παρέμβαση του Συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη.

Για το θέμα αυτό, αλλά και όλα όσα σχετίζονται με την «Συμφωνία των Πρεσπών», μιλήσαμε με τον Μιχάλη Πατσίκα, εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων και μέλος του φορέα προάσπισης της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.

Ο 47χρονος Μιχαήλ Πατσίκας που είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή όπου πήρε ειδικότητα στην αντισφαίριση, με καταγωγή από τη Βλάστη Κοζάνης, βρέθηκε στον αντιμνημονιακό αγώνα στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη από πολύ νωρίς, από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της κίνησης το 2010. Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ έδωσε το παρών σε πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα όπου βρέθηκε στο πλευρό του συνθέτη.

Στα χρόνια της δραστηριοποίησης στη ΣΠΙΘΑ ανέπτυξε και μια προσωπική σχέση με το Μίκη Θεοδωράκη. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, να τον εξουσιοδοτήσουν να πείσει το μεγάλο συνθέτη να δώσει το παρών στην εκδήλωση της Κυριακής.

Η παρουσία του, φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο, στο να πειστεί ο Μίκης Θεοδωράκης όχι απλώς να στείλει χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στην εκδήλωση, αλλά να παρευρεθεί και να είναι ο κεντρικός ομιλητής.

ΕΡ:Το σχόλιό σας για την συμφωνία με τα Σκόπια. Αλλοιώνεται η πραγματική ιστορία της Μακεδονίας και της ελληνικότητά της; Βγαίνει ωφελημένη σε τίποτα η πατρίδα μας παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας στους γείτονές μας;

ΑΠ:Η συμφωνία που υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος με τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων είναι μία άκυρη συμφωνία και άκρως προσβλητική για την ιστορία του Ελληνισμού και ιδιαίτερα της Μακεδονίας. Δεν αλλοιώνεται απλώς η πραγματική ιστορία της Μακεδονίας μας αλλά παραχωρείται στους γείτονες. Αναγνωρίζει σε αυτούς κάτι ανυπόστατο όπως η μακεδονική ιθαγένεια και η μακεδονική γλώσσα.

Η πατρίδα μας δεν οφείλεται σε κανένα σημείο. Αντίθετα με την υπογραφή του υπουργού ενισχύει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας.

ΕΡ: Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί κάτι που δεσμεύει για πάντα την Ελλάδα και κατοχυρώνει την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων;

ΑΠ:Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν δεσμεύει σε τίποτε την πατρίδα μας. Ούτε κατοχυρώνει καμία ονομασία στο κράτος των Σκοπίων διότι είναι αιολική άκυρη και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να ακυρωθεί και να μείνει απλός ιστορία ως μία συμφωνία που υπογράφηκε κάποτε από κάποιον κύριο που ονομάζεται Κοτζιάς και κάποιον κύριο που ονομάζεται Δημητρώφ.

ΕΡ:Ποιες είναι οι δεσμεύσεις που προκύπτουν από την συμφωνία σε ότι έχει να κάνει με ονομασίες οδών, πλατειών, μεγάρων κ.λπ. Επιτρέπει την χρήση ετικέτας στα προϊόντα που έχουν προέλευση από την μία και μοναδική Μακεδονική γη; Μπορούμε να εκφράζουμε δημόσια τα Μακεδονικά μας Εμβατήρια;

ΑΠ:Εάν ποτέ επιτρέψουμε να ακυρωθεί και να επικυρωθεί αυτή η ευαίσθητη συμφωνία, προφανώς θα έχουμε πρόβλημα, ακόμη και με τις ονομασίες των οδών, των πλατειών, αλλά και στη χρυσή ετικέτα στα προϊόντα μας που αναφέρονται σε οτιδήποτε Μακεδονικό. Απαγορεύεται ρητά ότι δεν θα μπορούμε να τραγουδούμε ακόμα και το Μακεδονία ξακουστή και οποιοδήποτε Μακεδονικό εμβατήριο.

ΕΡ:Τελικά τα συλλαλητήρια επηρέασαν στην τελική έκβαση της συμφωνίας;

ΑΠ:Τα συλλαλητήρια έδωσαν δύο δυνατές γροθιές στο στομάχι του καθεστώτος και καθυστέρησαν την τελική συμφωνία αρκετούς μήνες. Το ότι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη σύναψη της συμφωνίας αποδεικνύει ότι οι κυβερνώντες έχουν πολύ μεγάλες δεσμεύσεις και πολύ μεγάλες πιέσεις από τους ξένους, από τον ξένο παράγοντα.

 

ΕΡ:Όσοι εξέφρασαν την άποψη να μην δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, ούτε με γεωγραφικό προσδιορισμό, χαρακτηρίστηκαν εθνικιστές και φασίστες από την Κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικούς παράγοντες. Εσείς τι τους απαντάτε;

ΑΠ:Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αυτή απαρτίζεται από εθνομηδενιστές και από ανθρώπους που δεν αγαπούν την πατρίδα. Ο χαρακτηρισμός εθνικιστές, φασίστες μορφώματα, εθνίκια και οτιδήποτε άλλο προς την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διατράνωσε σε όλα τα συλλαλητήρια την αντίθεσή του στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, στο διπλανό κράτος αποδεικνύει τον πανικό τους και κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα στον ελληνικό λαό. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι έχει καταλυθεί η δημοκρατία την ώρα που αρνούνται να κάνουν δημοψήφισμα διότι, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, ο ελληνικός λαός θα απαντήσει αρνητικά στην παραχώρηση του ονόματος.

ΕΡ:Ποιες θα είναι οι επόμενες αγωνιστικές ενέργειες των Μακεδονικών Ενώσεων;   

ΑΠ:Οι επόμενες ενέργειες θα είναι ακόμη πιο δυναμικές. Δικαίως θα ακυρώσουν την επαίσχυντη συμφωνία.

ΕΡ:Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Βεροιώτες και δη τους Ημαθιώτες, πολίτες, μιας περιοχής όπου έζησε (Αιγές) η βασιλική οικογένεια των Μακεδόνων, όπου υπάρχουν τα οστά του Φιλίππου Β΄ και δια-μορφώθηκε η παιδεία του Μέγα Αλέξανδρου (Μίεζα).

ΑΠ:Καλούμε όλο τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους ημαθιώτες πολίτες να παραμένουν στις επάλξεις με ψηλά το φρόνημα διότι ο αγώνας τώρα αρχίζει και θα πρέπει να μας βρει ενωμένους έως την τελική νίκη.

Έχουμε συστήσει έναν φορέα προάσπισης της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία και τη Δευτέρα θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου με έγκριτους νομικούς και με την παρέμβαση του καθηγητή συνταγματικού δικαίου Γεωργίου Κασιμάτη θα αναπτύξουν όλα τα σημεία στα οποία η συμφωνία είναι άκυρη.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS