Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 15/02/18

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 15/02/18

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΝΓΚ, ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Κάθε μέρα : 21.15

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα («In Bruges», «Επτά Ψυχοπαθείς»), επιστρέφει στο σινεμά με μια ταινία που επιτίθεται στις αισθήσεις, την καρδιά και το μυαλό, αποδεικνύοντας ότι κανένας τίτλος τέλους δεν μπορεί να ανακόψει την ορμή μιας εξαιρετικής ταινίας. Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ και Σεναρίου.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα

Σενάριο: Μάρτιν ΜακΝτόνα

Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Τζον Χοκς, Πίτερ Ντίνκλατζ

Η βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πρωταγωνιστεί στο ανατρεπτικό δράμα, με αρκετές δόσεις χιούμορ, «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», που αναμένεται να συγκλονίσει το κοινό.

Χρησιμοποιώντας επιλεκτικά τα στοιχεία ενός γουέστερν, ο ΜακΝτόνα παρατηρεί την ηρωίδα του να επιμένει στην ηθική της πυξίδα, να αγωνίζεται για τα πιστεύω της και να προσπαθεί να κάνει το καλό όπως εκείνη το αντιλαμβάνεται, δημιουργώντας έναν χαρακτήρα που δεν έχει ανάγκη από τα όπλα (πέρα από μερικές σπιτικές βόμβες μολότοφ) καθώς τίποτα δεν ξεπερνά τη διαύγεια και τη δύναμη των λέξεών της.

Όπως θα ανέμενε κανείς από το σύμπαν του ΜακΝτόνα, κάθε γραμμή των διαλόγων αποτελεί και μια νοηματική έκρηξη, είναι όμως αυτή η μοναδική ικανότητα της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ να αποτυπώνει οργανικά και ανατριχιαστικά κάθε συναισθηματική μετάπτωση που μετατρέπει την σταυροφορία της από προσωπικό θρήνο σε ένα ταξίδι προς την αλήθεια των γεγονότων, των ανθρώπων γύρω της και, κυρίως, του εαυτού της.

Η ερμηνεία της στις «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» είναι απλώς η επιβεβαίωση του μεγαλείου της, χωρίς να χρειάζεται κραυγαλέα δάκρυα ή κραυγές για να αποτυπώσει τις μεταπτώσεις του χαρακτήρα της.

Βραβεία:

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης δραματικής ταινίας 2018

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου σε ταινία 2018 · Σαμ Ρόκγουελ

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α' γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία 2018 · Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερης ομαδικής ερμηνείας σε ταινία 2018 · Σαμάρα Ουίβινγκ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ, ...

Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερου Α' γυναικείου ρόλου 2018 · Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου σεναρίου σε ταινία 2018 · Μάρτιν Μακ Ντόνα

Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου 2018 · Σαμ Ρόκγουελ

Υποψήφια για:

Όσκαρ Καλύτερης ταινίας 2018 · Μάρτιν Μακ Ντόνα, Γκράχαμ Μπρόάντμεντ, Peter Czernin

Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου 2018 · Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου 2018 · Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον

Όσκαρ Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης 2018 · Κάρτερ Μποργουελλ

Όσκαρ Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου 2018 · Μάρτιν Μακ Ντόνα

Όσκαρ Καλύτερου μοντάζ 2018 · Τζον Γκρέγκορι

Βραβείο Empire Καλύτερης ταινίας θρίλερ 2018

Χρυσός Λέων 2017 · Μάρτιν Μακ Ντόνα

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου σκηνοθέτη σε ταινία 2018 · Μάρτιν Μακ Ντόνα

Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου 2018 · Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ

Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερου Α' γυναικείου ρόλου 2018 · Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερης ταινίας 2018 · Μάρτιν Μακ Ντόνα, Γκράχαμ Μπρόάντμεντ, Peter Czernin

Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερης βρετανικής ταινίας 2018 · Μάρτιν Μακ Ντόνα, Γκράχαμ Μπρόάντμεντ, Peter Czernin

Η ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα, όπως και το σύνολο σχεδόν του έργου του, αφορά το θυμό, τη θλίψη και τον τρόπο που τα δύο αυτά συναισθήματα αλληλεπιδρούν, όμως εδώ δίνεται επιπλέον έμφαση στην απαγκίστρωση από το παρελθόν και τη διάθεση των ανθρώπων να αλλάξουν, επενδύοντας ισόποσα στον τρόμο του παρελθόντος και την αισιοδοξία για το μέλλον. Στις «Τρεις Πινακίδες…» οι διάλογοι του ΜακΝτόνα είναι εξαντλητικά αστείοι, εξοντωτικά συναισθηματικοί και πάντα αληθινοί, πίσω από ένα μόνιμα υπερρεαλιστικό πρίσμα που παραδόξως κανονικοποιεί κάθε υπερβολή.

Οι «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» είναι μια ταινία εκρήξεων που κερδίζει την ισχύ της στις ήσυχες στιγμές και κάθε ένας χαρακτήρας συμβάλλει καθοριστικά στο στήσιμο αυτού του επιθετικού αλλά πληγωμένου μικρόκοσμου που αναζητά την προσωπική του λύτρωση.

Πέρα όμως από την ιδιοφυή δηκτικότητα των διαλόγων, πέρα από τις λιτές μουσικές γραμμές του Κάρτερ Μπεργουέλ, πέρα από τις έντονα συναισθητικές ερμηνείες ολόκληρου του καστ, οι «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» είναι μια ταινία για την ελπίδα, το μέλλον και την αντίσταση στην αλλαγή, γεμάτο πολύπλοκες καταστάσεις αλλά πάντα διαυγή ματιά. Μπορεί να μην θυμίζει δομικά σε τίποτα αρχαία τραγωδία, όμως λίγοι σκηνοθέτες αντιλαμβάνονται τόσο καλά την έννοια της κάθαρσης όπως αποδεικνύει εδώ ο ΜακΝτόνα. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μιας (ήδη) εκπληκτικής ταινίας που κανένας τίτλος τέλους δεν μπορεί να ανακόψει την ορμή της.

Trailer:

ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

(Fifty Shades Freed)

το φινάλε της τριλογίας ...

Κάθε μέρα : 19.15

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Φόλεϊ

Σενάριο: Νίαλ Λέοναρντ

Ηθοποιοί: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν

Σασπένς, έρωτας, πάθος, σεξ, ψυχανάλυση, εκδίκηση, δικαίωση, ολοκλήρωση, απελευθέρωση!

Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης…. Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης…. Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…           

EXTRA: Η ιστορία που ξετρέλανε αναγνωστικό και κινηματογραφικό κοινό ολοκληρώνεται με τον πιο ερωτικά περιπετειώδη τρόπο και το «αντίο» στο καυτό πρωταγωνιστικό ζευγάρι αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Επίσημο site:   http://www.fiftyshadesmovie.com/

Trailer: 

ΤΟ ΓΑΤΟΞΟΡΚΙ - LINO (ΜΕΤΑΓΛ.)

Ώρα προβολής:  17.30 (προβολές μόνο Πέμπτη 15/2 Παρασκευή 16/2 – Σάββατο 17/2 – Κυριακή 18/2 – Δευτέρα 19/2)

Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το γατοκοστούμι του!

Trailer:

BLACK PANTHER  (MARVEL)

του ΡάιανΚούγκλερ

Προβολές :  Παρασκευή 16/2 – Σάββατο 17/2 – Κυριακή 18/2 στις 19.15 και 21.45

Κάθε μέρα : Πέμπτη 15/2- Δευτέρα 19/2- Τρίτη 20/2 – Τετάρτη 21/2 στις  20.30

Σε 3D προβολή: μόνο Παρασκευή 16/2 στις 19.15 και 21.45

Καθώς το αρχικό σκορ που έλαβε από τους χρήστες του Rotten Tomatoes ήταν ένα τέλειο 100%, η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου και η απήχησή του έγινε ακόμη πιο αισθητή.

Έχει ταχύτητα, στυλ, απίθανες στολές, πρωτοτυπία και την ένταση που απολαμβάνουμε να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη. Οι γοητευτικοί πρωταγωνιστές δεν άργησαν να κλείσουν τα μεγαλύτερα εξώφυλλα, αφενός ο πρωταγωνιστής Chadwick Boseman στο εξώφυλλο του Time, όσο και ο συμπρωταγωνιστής του, ο Michael B. Jordan στο εξώφυλλο του GQ, ντυμένος στο πολιτικό στυλ του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων του 1966.

Ο Τ' Τσάλα, μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Γουακάντα -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Οταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του Τ' Τσάλα - βασιλιά - και Μαύρου Πάνθηρα - δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Γουακάντα, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του.

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κούγκλερ

Σενάριο: Ράιαν Κούγκλερ, Τζο Ρόμπερτ Κόουλ

Πρωταγωνιστούν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκ'ο, Ντανάι Γκουρίρα, Αντζελα Μπάσετ

Μπορεί στο τελευταίο τρέιλερ του “Captain America: Civil War” τα βλέμματα όλων να πέφτουν πάνω στον Spiderman, παρόλα αυτά οι ειδήσεις που έρχονται από τους αστραφτερούς λόφους του Hollywood αφορούν έναν άλλον ήρωα. Ο λόγος για τον “Black Panther”. Έναν ιδιαίτερα μυστηριώδη χαρακτήρα και εξίσου ενδιαφέρον με τον άνθρωπο αράχνη.

Διόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι στο στρατόπεδο της Marvel ήδη εξετάζουν πιθανά σενάρια, χτισμένα εξ ολοκλήρου στον “πάνθηρα”. Ο πρόεδρος του επιφανούς στούντιο, Kevin Feige, μίλησε στο “Empire” γνωστοποιώντας μέρος των σχεδίων της εταιρίας για το σκοτεινό αιλουροειδές:

“Πρόκειται για μία μεγάλη γεωπολιτική περιπέτεια δράσης, που εστιάζει τόσο στον οικογενειακό όσο και στον βασιλικό αγώνα που δίνει ο T’Challa στην Wakanda. Δηλαδή ουσιαστικά την μάχη που δίνει για να φορέσει το στέμμα του βασιλιά. Είναι πολύ σημαντικός ήρωας για εμάς. Θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο των Avengers. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος ύπαρξης του.”

Μετά τους μεγάλους παίκτες της ομάδας – X-Men, Spider-Man, Ιron Man, Thor και λοιπούς υπερήρωες- να έχουν αποκατασταθεί κινηματογραφικά, η Μarvel ρίχνει το βλέμμα της σε κάποια από τα λιγότερο γνωστά παιδιά της. Ο Black Panther είναι ο πρώτος-σε βασικό ρόλο- μαύρος superhero που θα εμφανιστεί στην μεγάλη οθόνη

Για την ιστορία, ο Πάνθηρας πρωτοεμφανίστηκε το ’66 στις περιπέτειες των Fantastic Four, πριν αναπτυχθεί ως χαρακτήρας στα δικά του βιβλία. Το όνομα του είχε συνδεθεί για λίγο με αυτό του Wesley Snipes(Blade) για το lead, κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90, όταν η Sony είχε, αρχικά, εκφράσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία ταινίας. Τελικά τα δικαιώματα πέρασαν στην Artisan Entertainment, αλλά κανένα φιλμ δεν προχώρησε, μέχρι που η Marvel εξασφάλισε από τη Lionsgate (που αγόρασε την Αrtisan) τα δικαιώματα το 2005.

Trailer:

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS