ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εν Βεροία…

Το κυκλοφοριακό αλλού...

Πριν λίγες μέρες επισκεφθήκαμε τα Γιάννενα και κινηθήκαμε στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης. Διαπιστώσαμε πως στην πρωτεύουσα της Ηπείρου είχε γίνει ανάπλαση πριν χρόνια, με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και αντίστοιχο στένεμα του δρόμου. Μάλιστα από εκτίμηση που κάναμε, ο δρόμος των Ιωαννίνων είναι σχεδόν ίδιου πλάτους με αυτούς της Βέροιας απ΄ όπου «πέρασε» η ανάπλαση.

Διαπιστώσαμε όμως ότι οι Γιαννιώτες, αν και πολυπληθέστεροι, είναι πιο συνειδητοποιημένοι, αφού, όπως δείχνει και η μεγάλη φωτογραφία μας, δεν παρκάρουν παράνομα, όπως κάνουν οι Βεροιώτες (ένθετη).

Αυτά προς παραδειγματισμό και μίμηση, ώστε και εμείς να περιορίσουμε το μέγιστο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη Βέροια.

Η Δήμαρχος και η …ΕΣΕΠΑ

Ένα από τα …λαυράκια που έβγαλαν οι έρευνες για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), είναι και η «ΕΣΕΠΑ», το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών όπως λέγεται σε πλήρη ερμηνεία.

Η ΕΣΕΠΑ, λοιπόν, έχει το μεγαλύτερο κέντρο της στα Ριζώματα. Η Δήμαρχος Βέροιας για την «αποκατάσταση της αλήθειας», έσπευσε να διευκρινίσει πως η έδρα της συγκεκριμένης ΜΚΟ είναι στην Θεσσαλονίκη και όχι στη Βέροια, όπως γράφτηκε σε κάποιες ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Ενοχλήθηκε η Χαρίκλεια, γιατί σου λέει, …σπιλώνεται το όνομα της πόλης όταν χαρακτηρίζεται, η Βέροια, έδρα μιας «παράνομης» δραστηριότητας. Λησμονεί όμως η Δήμαρχος (όπως και ένας αντιδήμαρχος) που περιχαρείς φωτογραφίζονταν με τον πρόεδρο της ΕΣΕΠΑ Νίκο Σαχινίδη και αντάλλασσαν επαίνους για το «κοινωνικό» τους έργο.

Οπαδοί έκαναν άνω-κάτω τη Βέροια

Άνω-κάτω έκαναν πριν λίγες μέρες το κέντρο της Βέροιας, καμιά εικοσαριά φίλαθλοι συγκεκριμένης ομάδας από την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα δημιούργησαν επεισοδιακές καταστάσεις σε θαμώνες των καφετεριών επί της οδού Μητροπόλεως σε σημείο να έρθουν και στα χέρια.

Όπως μάθαμε οι φίλαθλοι αυτοί δεν ήταν από τη Βέροια, αλλά από την Αλεξάνδρεια και ήρθαν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας για να εκφράσουν τον «πόνο» τους από τον, σχεδόν βέβαιο, υποβιβασμό της ομάδας που υποστηρίζουν, από την Σούπερ Λίγκ.  

Με «τιμές» γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη

Μέσα στην γενικότερη κατήφεια που υπάρχει στον εμπορικό κόσμο από την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, οι Βεροιώτες έμποροι το έδωσαν και κατάλαβε.

Μετά και από έκκληση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, την Τσικνοπέμπτη, σε πολλά σημεία του εμπορικού κέντρου και της πόλης γενικότερα, πήραν φωτιά οι ψησταριές. Το τσίπουρο, τα παϊδάκια και τα λουκάνικα είχαν την «τιμητική» τους, ενώ οι μυρωδιές ήταν πρόκληση για κάθε περαστικό.

Και του χρόνου…

Τους έχει στο «περίμενε» ο Μαρκούλης

Στο «περίμενε» έχει τους πολιτικούς του φίλους ο Αντώνης Μαρκούλης. Αρκετοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν τι πρέπει να πράξουν στις αυτοδιοικητικές επιλογές τους, καθώς δεν ξεκαθάρισε ακόμα ο Μαρκούλης αν θα θέσει ή όχι υποψηφιότητα για Δήμαρχος Βέροιας.

Εμείς εκτιμούμε πως οι υποψηφιότητες «έκλεισαν» και οι φίλοι του Αντώνη θα πρέπει να βρουν αλλού την «στέγη» τους ή με άλλο συνδυασμό να θέσουν τον εαυτό τους στην λαϊκή ετυμηγορία.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Παναγιωτίδης

Τελικά ο Κυριάκος Παναγιωτίδης δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας. Μετά από συνεχείς συζητήσεις, αλλά και πιέσεις που δέχθηκε, έκρινε πως είναι χρησιμότερο να μην τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Μάλιστα πληροφορούμαστε πως πρόκειται να συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, αν και αρχικά είχε δώσει τον λόγο του σε άλλον υποψήφιο Δήμαρχο.

Ποιον θα στηρίξει ο Καραπαναγιωτίδης;

Ενώ οι τρεις Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία «υπακούουν» στο κάλεσμα του αρχηγού τους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη για Περιφερειάρχης, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η στάση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη.

Θα στηρίξει Ιωαννίδη ή Τζιτζικώστα; Μήπως μπορεί να μας λύσει τον γρίφο αυτό για να γνωρίζουν και οι πολίτες ποια στάση θα κρατήσουν απέναντί του στις Δημοτικές εκλογές που είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας;

Ο Χρυσοχόου Διευθυντής στο Εσπερινό Λύκειο

Μετά από δυόμισι μήνες, το Εσπερινό Λύκειο Βέροιας απέκτησε Διευθυντή. Αυτό το χρονικό διάστημα η θέση αυτή ήταν κενή και το σχολείο λειτουργούσε με προσωρινό αναπληρωτή διευθυντή.

Τελικά ξεπεράστηκαν διάφορες «αγκυλώσεις» και Διευθυντής ανέλαβε ο Θόδωρος Χρυσοχόου.

Εμείς από την πλευρά μας, του ευχόμαστε να πετύχει ένα παραγωγικό έργο προς όφελος του εκπαιδευτικού κλάδου και πολύ περισσότερο της μαθητιώσας νεολαίας μας. 

Ξανασκάφτηκε το πεζοδρόμιο

Το πεζοδρόμιο που έγινε στα πλαίσια της ανάπλασης στην οδό Βενιζέλου, πριν από δυο μήνες, μετά από λίγο καιρό σκάφτηκε, προκειμένου να γίνουν κάποιες εργασίες, που ίσως ξεχάστηκαν.

Πρόχειρα καλύφθηκε με χαλίκι και από τότε παραμένει στην ίδια κατάσταση. Μάλιστα τα χαλίκια σκορπίζουν σ' όλο το πεζοδρόμιο και η εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο σημείο και άσχημη είναι, αλλά και επικίνδυνη για κάποιον που μπορεί να γλιστρήσει.