ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Οι Βεροιώτες έχουν το λόγο"

Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΣΤΗ «Β», ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Είναι μια πρωτότυπη και γεμάτη εκπλήξεις ιδέα του Καθηγητή Βαρλάμη που θα παρουσιάζεται με πρωτοβουλία της εφημερίδος μας και με τη συνεργασία του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας. Το θέμα αυτό απασχολεί τον διεθνούς φήμης συμπολίτη μας ζωγράφο και αρχιτέκτονα γιατί δίνει τη δυνατότητα σε, παιδιά, έφηβους και ενήλικες αλλά και στις οικογένειες τους να εμφανιστούν στο δημόσιο διάλογο και να μιλήσουν για τη ζωή, τα ενδιαφέροντα και τα προβλήματά τους.

Είναι μια κίνηση που έχει ουσιαστικό δημοκρατικό χαρακτήρα και ιστορική αξία για την πόλη μας, αν σκεφθούμε πόσο ενδιαφέρουσες θα ήταν αντίστοιχες παρουσιάσεις από τη Βέροια πριν από 100 ή και 200 χρόνια.

Η σειρά αυτή θα φέρνει στη δημοσιότητα δυνατότητες, ταλέντα και αξίες που υπάρχουν στη πόλη μας και θα καλλιεργήσει μια άμιλλα ανάμεσα στις οικογένειες και τους ανθρώπους, θα δημοσιεύει πρακτικές συμβουλές από την εμπειρία των κατοίκων, ευρηματικές λύσεις και νόστιμες συνταγές. Και ακόμη περισσότερο έχει σκοπό να παρακινήσει και να οργανώσει κοινές δράσεις, γιορτές και διαγωνισμούς όπως για την πιο νόστιμη τσουκνιδόπιτα, ή τον καλύτερο φασουλονταβά…!

Το νόημα και ο σκοπός αυτής της ιδέας είναι να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τη δύσκολη αυτή συγκυρία που περνάει η πατρίδα μας γνωρίζοντας καλύτερα τους ανθρώπους μας, παίρνοντας δύναμη και κουράγιο από την  κοινότητά μας.

Υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιδέας αυτής του συμπολίτη μας Ευθύμη Βαρλάμη, είναι ο Αστέρης Νένος, ο Παύλος Τροχόπουλος και ο Γιάννης Γιάνναρης.

Στην πρώτη παρουσίαση θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον άνθρωπο Παντελεήμονα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.