ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εν Βεροία…

Ξέφραγο αμπέλι ο πεζόδρομος

Εδώ και δυο μήνες ο πεζόδρομος στο εμπορικό κέντρο, έχει μετατραπεί σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ, όχι μόνο τις βραδινές ώρες που είναι κλειστά τα καταστήματα, αλλά και ώρες που αυτά είναι ανοιχτά.

Οι μπάρες που εμποδίζουν την είσοδο στο εμπορικό κέντρο, είναι κατεβασμένες, επιτρέποντας έτσι στους οδηγούς να σταθμεύουν ή να περιφέρονται με τα αυτοκίνητά τους στον κατ' ευφημισμό πλέον, πεζόδρομο.

Οπως μας είπαν καταστηματάρχες, έκαναν καταγγελία στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου, χωρίς όμως να εισακουσθούν...

Είναι καιρός να επέμβει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, γιατί το φαινόμενο έχει καταντήσει απαράδεκτο.

Άδειασε σακούλα με χώμα πάνω σε δημοτική σύμβουλο της Βέροιας

Σακούλα με χώμα άδειασε πάνω στην δημοτική σύμβουλο Βέροιας Κατερίνα Κωστογλίδου, ηλικιωμένη δημότισσα από το Μακροχώρι.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η κυρ Ανθούλα μπήκε ανάμεσα από τα έδρανα των δημοτικών συμβούλων και αφού διαμαρτυρήθηκε με έντονο φραστικό ύφος, κατευθύνθηκε προς την Κ. Κωστογλίδου και άδειασε πάνω της μια μικρή σακούλα με χώμα.

Η δημότισσα διαμαρτυρήθηκε με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν ολοκληρώθηκε πράξη εφαρμογής (ένταξη στο σχέδιο πόλης) για χωραφοοικόπεδό της στο Μακροχώρι από την τότε Δημοτική Αρχή του Απ. Παύλου (η Κ. Κωστογλίδου ήταν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), και παραμένει ακόμα η εκκρεμότητα αυτή, αν και πέρασαν 7 1/2 χρόνια.

Κόντρα για την ….καρέκλα

Στην απέναντι πλευρά από την συνηθισμένη θέση του στα έδρα του Δημοτικού Συμβουλίο, κάθισε ο Γιάννης Αγγέλογλου. Μάλιστα κάθισε δίπλα από τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο ο οποίος ενοχλήθηκε.

Ο αντιδήμαρχος αφού για κάποιο χρονικό διάστημα έφυγε για τον λόγο αυτό από την θέση του και κάθισε σε καναπέ του Δημαρχείου, με την επιστροφή του έθεσε θέμα χωροταξικής τοποθέτησης των δημοτικών συμβούλων, κάνοντας υπαινιγμούς για τον κ. Αγγέλογλου.

Τελικά ο Γιάννης Αγγέλογλου έκανε τον …γερμανό και παρέμεινε στην θέση του μέχρι το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προς πείσμα του Βασίλη Παπαδόπουλου.

Δεν τηρούν το νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Αυτοί που διοικούν θα πρέπει να αποτελούν το παράδειγμα για τους πολίτες» λέει ο λαός μας. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει αυτό. Και σας αναφέρουμε ένα ακόμα κρούσμα που έγινε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τη Δευτέρα το βράδυ.

Δημοτικοί Σύμβουλοι και φανατικοί θεριακλήδες έβγαιναν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων και κάπνιζαν στις σκάλες του ορόφου. Σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο που καλούνται να εφαρμόσουν οι καπνιστές και να πλήττονται οι επαγγελματίες καταστηματάρχες, σε Δημοτικούς και Δημόσιες Υπηρεσίες, δεν προβλέπεται χώρος καπνιζόντων και όσοι θέλουν να καπνίσουν, πρέπει να βγουν έξω από το κτήριο.

Γι αυτό καλά είναι το κλιμάκιο του Τμήματος Υγιεινής και της Αστυνομίας, να περάσει και από τον Δήμο Βέροιας όταν συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Το μπλοκάκι θα «γεμίσει» από πρόστιμα από τους καπνίζοντες και για πρώτη φορά Δήμαρχος θα κληθεί να πληρώσει τα 500 ευρώ ως διαχειριστής του φορέα, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Έφερε και χρέη!!!

Το θέμα της αγοράς χωραφοοικοπέδου για κοιμητήρια στο Μακροχώρι επανέφερε με ερώτησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος. «Στον Δήμο Απ. Παύλου υπήρχαν 30.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό» είπε ο πρώην Δήμαρχος.

Αφοπλιστική ήταν και η απάντηση του Αντιδημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη ο οποίος είπε πως «ο Δήμος Απ. Παύλου δεν έφερε στον Δήμο Βέροιας μόνο 30.000 ευρώ, αλλά και χρέη».

Οι κόντρες συνεχίζονται αλλά το πρόβλημα παραμένει…

Γλυκίσματα για χαρές και λύπες

Γλυκά πρόσφερε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη στους Δημοτικούς Συμβούλους, τους δημοσιογράφους και τους παρευρισκόμενους πολίτες.

Η Δήμαρχος κέρασε γιατί έγινε γιαγιά, καθώς πριν λίγες μέρες η νύφη της (κόρη του συναδέλφου και ειδικού συμβούλου της δημάρχου Φώτη Αργυρίου) με τον γιο της έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και πανέμορφο κοριτσάκι.

Παράλληλα με τις χαρές, προσφέρθηκε και γλύκισμα θλιβερό γεγονός. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Δέλλας στη μνήμη του θανάτου πριν από λίγες μέρες του αγαπημένου του πατέρα

Μέσα στο κοντράστ των συναισθημάτων αυτών, και εμείς με την σειρά μας εκφράζουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας στην Χαρούλα και τα συλλυπητήριά μας στον Σάκη.

Ευχές και …πικρίες

Πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Δοβρά Χρήστος Τσιούντας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην Δήμαρχο Βέροιας για το ευτυχές γεγονός της γέννησης της εγγονής της.

«Σας εύχομαι να είναι υγιές και στην ζωή της να ζήσει ποιο δοξασμένα από την γιαγιά της» είπε ο Τσιούντας προς την Δήμαρχο για να απαντήσει η Χαρούλα πως «αυτό δεν ξέρω αν είναι ευχή», δείχνοντας την πίκρα της για αυτά που «εισέπραξε» από την θητεία της στον δημαρχιακό θώκο. 

Έκοψε τη βασιλόπιτα ο «Κύκλος Ερατεινός»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στο κέντρο διασκέδασης «Ρέμβη», ο χορός του τμήματος ενηλίκων του «Χορευτικού Εργαστηρίου Ημαθίας» με τον τίτλο «ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΣ».

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου γέμισαν από νωρίς το κέντρο, για να κόψουν τη βασιλόπιτα, να χορέψουν και να διασκεδάσουν. Ο χορός και το κέφι, κάτω από τους μελωδικούς ήχους ορχήστρας χάλκινων του Δημήτρη Παράσχου και ποντιακής ορχήστρας, ήταν ατελείωτα.

Ολοι έφυγαν, αργά το βράδυ, κατευχαριστημένοι συγχαίροντας τον μοναδικό σε οργάνωση και μεθοδικότητα Αντώνη Κελεπούρη και ανταλλάσσοντας ευχές για το 2014.

Πόλος έλξης το περίπτερο της Ημαθίας

Πόλος έλξης ήταν το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας στη φετινή "Agrotica". Η συμμετοχή της Ημαθίας, στο πλαίσιο του περιπτέρου της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ήταν από τις πιο εντυπωσιακές της έκθεσης και προσέλκυσε χιλιάδες επισκεπτών που ενημερώθηκαν και δοκίμασαν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ευχαριστεί θερμά όλες τις επιχειρήσεις, ιδιωτικές και συνεταιριστικές, που συνέβαλαν στην πολύ επιτυχημένη παρουσία της Ημαθίας στην έκθεση.

Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Καθαριότητας και Προστασίας περιβάλλοντος

Με απόφασή του δημοτικού συμβούλιου του Δήμου Βέροιας,   εγκρίθηκε  ο Κανονισμός Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος  που αποτελεί τοπική κανονιστική απόφαση στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Με τον νέο κανονισμό, που  έχει ήδη αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα του δήμου μας, επανακαθορίζονται οι κανόνες τήρησης της καθαριότητας και  τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες. 

Παράλληλα  διασφαλίζεται η  προστασία του περιβάλλοντος, η  αναβάθμιση της αισθητικής της Βέροιας καθώς και  των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και καταργεί κάθε προηγούμενη διάταξη που είναι αντίθετη με τον αναθεωρημένο Κανονισμό.